Πολιτικη & Οικονομια

Σε Δεξαμενή και Παλαιό Φάληρο η πολιτική ηγεσία για τα Θεοφάνεια

Χωρίς Τσίπρα και Παυλόπουλο ο αγιασμός των υδάτων στον Πειραιά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το μήνυμα του Προκόπη Παυλόπουλου μετά τον Αγιασμό των υδάτων

Με λαμπρότητα γιορτάζονται τα Θεοφάνια με τον Πειραιά να μην αποτελεί το επίκεντρο των εκδηλώσεων, τουλάχιστον για την πολιτειακή και θρησκευτική ηγεσία. 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος παρέστη στη Δοξολογία που έγινε στον Αγιο Διονύσιο Αρεοπαγίτη στο Κολωνάκι. 

Ακολούθησε στη Δεξαμενή στο Κολωνάκι, ο Αγιασμός των Υδάτων, παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, του δημάρχου Γιώργου Καμίνη, της προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά και πολλών βουλευτών.

Ο πρωθυπουργός αποχώρησε μετά την τελετή χωρίς να κάνει δηλώσεις, ενώ χαιρέτησε την εορτάζουσα Φώφη Γεννηματά.   

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος παρέστη στη λειτουργία στον ιερό Ναό Αγίου Αλεξάνδρου στο Παλαιό Φάληρο και εν συνεχεία στην κατάδυση του σταυρού στην παραλία του Φλοίσβου.

Στον Πειραιά η τελετή των υδάτων έγινε παρουσία του δημάρχου Πέτρου Μώραλη, του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλη Λεβέντη, του βουλευτή της ΝΔ, Γιάννη Τραγάκη, του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, του βουλευτή των ΑΝΕΛ Δημήτρη Καμμένου και άλλων. Την παράδοση μέλος της πολιτειακής ηγεσίας να αφήνει ελεύθερο ένα λευκό περιστέρι να πετάξει, τελικά εν τη απουσία των κκ. Παυλόπουλου και Τσίπρα, την έκανε ο δήμαρχος Πειραιά.

 Την κυβέρνηση εκπροσωπεί ο υπουργός Ναυτιλίας Θεόδωρος Δρίτσας, ο οποίος δέχθηκε κάποιες αποδοκιμασίες από μερίδα οπαδών της Λαϊκής Ενότητας, οι οποίοι πραγματοποιούν συγκέντρωση δαμαρτυρίας κατά των αλλαγών στο Ασφαλιστικό.

Αναφορικά με τον Πειραιά, από την Τρίτη ακούγονται παρασκηνιακά πάρα πολλά για την απουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλος και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, καθώς συμφωνα με το βραδινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, oι ομοφοβικές δηλώσεις του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ κατά την ψήφιση της επέκτασης του Συμφώνου Συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια είναι αυτές που συνέβαλαν στην απόφαση των κ.κ. Παυλόπουλου και Τσίπρα να μην παραστούν στην τελετή του αγιασμού των υδάτων στον Πειραιά.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες της εκπομπής Live News στο Ε, η Μητρόπολη Πειραιώς μέσω κύκλων αναφέρει πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στις σχέσεις της Μητρόπολης με το Μέγαρο Μαξίμου. Επισημαίνουν επίσης πως η Εκκλησία σέβεται τους Θεσμούς, ενώνει και δεν χωρίζει.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ