Πολιτικη & Οικονομια

Κ. Μητσοτάκης: Σκληρή και όχι συναινετική αντιπολίτευση

«Ακατάλληλος για μεταρρυθμίσεις ο Τσίπρας»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
316459-623963.jpg

Μήνυμα ότι αν εκλεγεί στην προεδρία της Νέας Δημοκρατίας η αντιπολιτευτική πολιτική που θα ακολουθήσει δεν θα είναι συναινετική αλλά σκληρή, στέλνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

Ο Κ. Μητσοτάκης σημειώνει ότι οι προτεραιότητες της κυβέρνησης θα πρέπει να είναι οι μεταρρυθμίσεις, ενώ προσθέτει ότι θεωρεί τον Αλέξη Τσίπρα ακατάλληλο να υλοποιήσει όσες επιβάλλονται στο πρώτο εξάμηνο του 2016, καθώς «έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την ιδεολογία του, την πολιτική του ατζέντα και τις δεσμεύσεις του». Εκτιμά, παράλληλα, ότι ακόμη και αν έρθει σε συμφωνία με του εταίρους για το ασφαλιστικό και τα κόκκινα δάνεια, θα αποτύχει στα ζητήματα της Παιδείας και της Δικαιοσύνης.

Σε ό,τι αφορά το αν θεωρεί αναγκαία τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το κλείσιμο των τραπεζών τον Ιούνιο, αναφέρει ότι ήδη έχει εξαγγείλει μια εξεταστική των πραγμάτων επιτροπή της Βουλής για τη διερεύνηση όσων διαχειρίστηκαν την οικονομία από τον Ιανουάριο μέχρι τον Ιούλιο του 2015.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος αυτό-προσδιορίζεται ως κεντροδεξιός φιλελεύθερος, δηλώνει ακόμη ότι αν εκλεγεί στην προεδρία της ΝΔ θα προχωρήσει σε άνοιγμα προς στο κέντρο χωρίς να τον απασχολεί το ενδεχόμενο αποχωρήσεων από τα δεξιά, καθώς και ότι θα κερδίσει τις εκλογές όποτε κι αν αυτές γίνουν. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ