Πολιτικη & Οικονομια

Σταθάκης υπέρ φόρου στις τραπεζικές συναλλαγές πολύ πάνω των 1.000 ευρώ

«Εφόσον μελετηθεί σωστά»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
316291-623774.jpg
ΑΠΕ

Υπέρ της επιβολής φόρου στις τραπεζικές συναλλαγέ,ς πολύ πάνω από τα 1.000 ευρώ, εφόσον μελετηθεί σωστά τάσσεται με δηλώσεις του στον Real fm 97,8 ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης.

«Εμείς προσπαθούμε να βρούμε εισροές στο σύστημα οι οποίες θα έχουν και έναν στοιχειώδη κανόνα δικαιοσύνης. Οι επιλογές είναι περιορισμένες. Πιθανόν μία εκδοχή φόρου επί συναλλαγών, εάν είναι μελετημένη, δεν μπορώ να την αποκλείσω», τόνισε ο Γιώργος Σταθάκης και συνέχισε: «σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες για τις μεγάλες συναλλαγές υπάρχει κάποιος τέτοιος φόρος. Πριν αφορίσουμε ή επικροτήσουμε, αρκεί να είναι σωστά μελετημένη οποιαδήποτε κίνηση. Είμαι σαφής: Εάν γίνει».

Παράλληλα εξήγησε ότι πριν τις 15 Φεβρουαρίου θα περάσει νέος νόμος, ο οποίος θα εξαιρεί την πώληση τριών κατηγοριών δανείων σε ξένους επενδυτές. 

«Η απόφαση είναι σαφής. Εξαιρούνται της πώλησης δανείων τα δάνεια πρώτης κατοικίας, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και τα καταναλωτικά δάνεια. Η συμφωνία λέει ότι το σύστημα γι’ αυτές τις τρεις κατηγορίες δανείων εφαρμογής θα ψηφιστεί μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου», υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομίας. Ο Γιώργος Σταθάκης ανέφερε ότι δεν έχει διατυπωθεί αίτημα από τους δανειστές για την λήψη επιπλέον μέτρων το 2016.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ