Ο Βαρουφάκης απαντά στον Ντάισελμπλουμ: Είσαι μαριονέτα του Σόιμπλε
«Το Eurogroup είναι για ψυχοπαθείς»
Απάντηση στα όσα δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ περί τηλεφωνικής του επικοινωνίας με τον Αλέξη Τσίπρα κατά την οποία ζήτησε την αποπομπή Βαρουφάκη από τον υπουργικό θώκο, δίνει Παραμονή Χριστουγέννων ο Γιάνης Βαρουφάκης.
Ο κ. Βαρουφάκης μιλώντας στην ολλανδική εφημερίδα De Volkskrant υποστήριξε πως ο κ. Ντάισελμπλουμ δεν είναι παρά μια μαριονέτα, όπως και οι άλλοι υπουργοί Οικονομικών, του Γερμανού υπουργού Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ο οποίος κινεί τα νήματα, χαρακτηρίζοντάς τον ως τον «μάστερ όλων των μαριονετών». Ο κ. Ντάισελμπλουμ παρουσιάζεται από τον Έλληνα οικονομολόγο ως το αναποτελεσματικό εργαλείο των Γερμανών και «πως δεν έχει καμία πραγματική εξουσία, είναι ένας στρατιώτης, μία μαριονέτα. […]Δεν μπορεί να λάβει καμία απόφαση χωρίς να πάρει τον Σόιμπλε. […] Είναι ένα γρανάζι στη μηχανή που δεν καταλαβαίνει τον εαυτό του». Μάλιστα, πρόσθεσε: «Δεν υπήρχε απολύτως κανένας λόγος να μιλήσω με τον Γερούν διότι ούτε ήταν πρόθυμος, ούτε ικανός να έχει μία πραγματική συζήτηση, πόσω δε μάλλον τον ενδιέφερε».
Την ίδια ώρα, ο κ. Βαρουφάκης υποστηρίζει πως το Eurogroup είναι χώρος κατάλληλος μόνο για ψυχοπαθείς. Συγκεκριμένα, για τις συνεδριάσεις της Ευρωομάδας και το εάν τελικά μένει με κάποια ευχάριστη ανάμνηση, ο πρώην υπουργός Οικονομικών λέει γελώντας ότι «όποιος μιλά για ευχάριστες στιγμές στο Eurogroup πρέπει να εγκλειστεί αμέσως γιατί είναι επικίνδυνος ψυχοπαθής» και συμπληρώνει: «To Eurogroup είναι πολύ δυσάρεστο μέρος, ακόμη και για τον Σόιμπλε, τον Ντάισελμπλουμ και τον Ντράγκι. Τα κέντρα εξουσίας είναι αγχωτικά εξ ορισμού, με μεγάλους εγωισμούς και διαρκείς συγκρούσεις. Αν είσαι ψυχοπαθής και σου αρέσει η σύγκρουση, τότε το Eurogroup είναι το κατάλληλο μέρος».
Όσο για τη συμφωνία που τελικά υπέγραψε ο Αλέξης Τσίπρας, ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε: «Δεν ήταν τίποτε άλλο από πραξικόπημα, ένα μεγάλο πραξικόπημα. Και πέτυχε».
Τέλος, σημειώνεται ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών δίνει τα εύσημά του στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι. Αναφέρεται σε αυτόν ως «αξιοσέβαστο οικονομολόγο» επισημαίνοντας ότι ο Μάριο Ντράγκι «είναι πολύ εκνευρισμένος από τους ασφυκτικούς περιορισμούς της εντολής της ΕΚΤ».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τελετή με υψηλό συμβολισμό στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας
Υποχωρεί ο ΣΥΡΙΖΑ, «φρένο» σε σενάρια Τσίπρα και Καρυστιανού
Η απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Μεταφορών στη Γενική Γραμματέα Μεταφορών επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ
Πέντε μέλη της διοίκησης έκαναν λόγο για σοβαρά ζητήματα θεσμικής λειτουργίας
Η αντιπολίτευση μιλά για «χρηματοδότηση»
Με ευρεία πλειοψηφία στη Βουλή – Στρατηγική συνεργασία σε εκπαίδευση, γλώσσα, ιστορία, πανεπιστήμια
Μια συζήτηση αφιερωμένη στο θέμα του βιβλίου του «Η Μεγάλη Επιστροφή»: την ελληνική οικονομία, τις προκλήσεις της, τα λάθη που προηγήθηκαν αλλά και το τι μέλλει γενέσθαι.
Επιδοτείται και η μερική απασχόληση
Οι δικαστές θα έχουν άμεση και πλήρη πρόσβαση στον φάκελο κάθε υπόθεσης
Η κυβέρνηση έθεσε ως προϋπόθεση για τη συνάντηση να παραμείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι
Τι αναφέρουν πηγές της Κουμουνδούρου
Ο Van Weel σε συνάντηση με τον Γ. Γεραπετρίτη: Η Ελλάδα σημαντικός παράγοντας ασφάλειας
Οι δηλώσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης μετά τη συνάντηση με εκπροσώπους των αγροτών
Ο πρωθυπουργός για τον νέο ψηφιακό δικαστικό φάκελο
Παραμένει υψηλή η φορολογική επιβάρυνση, παρά τη μικρή βελτίωση σε σχέση με το 2024
«Παραπληροφόρηση από τον πρόεδρο του ΣΑΤΑ – Το μέτρο για τα ταξί μηδενικών ρύπων αφορά λιγότερο από το 1%»
Ο πρωθυπουργός αποχαιρετά τον πρώην Πρόεδρο Κύπρου, αναδεικνύοντας μεταρρυθμίσεις και ευρωπαϊκή πορεία
Συλλυπητήρια του Προέδρου της Δημοκρατίας για τον πρώην Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας
Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών θα ζητήσει την παραίτηση του διοικητή της ΥΠΑ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.