Πολιτικη & Οικονομια

Κατασχέσεις για χρέη άνω των 70.000 ευρώ στην εφορία

Εξαιρούνται όσοι έχουν μπει σε ρύθμιση 

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
315659-623053.jpg

Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ) αναρτήθηκε η απόφαση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ) για τις κατασχέσεις με αυτοποιημένες και συνοπτικές διαδικασίες των τραπεζικών καταθέσεων όσων χρωστούν άνω των 70.000 στην εφορία, στο πλαίσιο των συμφωνηθέντων με τους δανειστές.

Όπως αναφέρει το ΦΕΚ, στο πρώτο βήμα η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΓΓΔΕ δημιουργεί ηλεκτρονική λίστα στην οποία αποτυπώνονται όσοι έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω των 70.000 ευρώ και την αποστέλλει μαζικά σε όλες τις τράπεζες. Στον κατάλογο δεν περιλαμβάνονται οφειλές οι οποίες έχουν τακτοποιηθεί κατά νόμιμο τρόπο με αναστολή πληρωμής ή διευκόλυνση ή ρύθμιση τμηματικής καταβολής βάσει νόμου ή δικαστικής απόφασης ή πράξης διοικητικού οργάνου.

Στη συνέχεια, οι τράπεζες θα κάνουν μια διασταύρωση με τα στοιχεία των πελατών τους και μέσα σε δύο ημέρες θα επιστρέφουν τη λίστα στη ΔΗΛΕΔ, έχοντας δεσμεύσει ήδη τα ποσά των καταθέσεων (εξαιρουμένων ακατάσχετων λογαριασμών και με βάση τους περιορισμούς που ισχύουν) των πελατών τους.

Ο νόμος ορίζει περιθώριο πέντε ημερών για να ολοκληρωθεί –με ηλεκτρονικό κατασχετήριο- η διαδικασία.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ