Πολιτικη & Οικονομια

Καμμένος: Μνημόνιο 3 = «Φτου ξελευτερία»

 Και τι άλλο είπε σε συνέντευξη εφόλης της ύλης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το τρίτο Μνημόνιο που υπόγραψε η κυβέρνησηΣΥΡΙΖΑ  - ΑΝΕΛ είναι το καλύτερο, γιατί αποτελεί την «τελική συμφωνία εξόδου της χώρας από τα Μνημόνια», είπε χτες το βράδυ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ κ. Πάνος Καμμένος, σε εφόλης της ύλης συνέντευξή του στο «Σταρ».

Άλλα αξιοσημείωτα της συνέντευξης:

· Η κυβέρνηση, σύμφωνα με την λαϊκή εντολή του Ιανουαρίου, αρχικά συγκρούστηκε με τους δανειστές. Αλλά εκείνο το «βράδυ του Ιουλίου όπου κρινόταν το μέλλον της χώρας, το κλειδί για την απόφαση ήταν η ‘λύση’ Σόιμπλε που ήθελε την χώρα όχι μόνο εκτός Ευρωζώνης αλλά και εκτός ΕΕ, με παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας 50 δισ. ευρώ και την μετατροπή της σε αποθήκη ανθρώπων»

· Η απόφαση της κυβέρνησης «ήταν αντίθετη με την εντολή του Ιανουαρίου. Και επειδή δεν είχαμε πάρει τέτοια εντολή, οδηγήσαμε τη χώρα σε εκλογές, προκειμένου να αποφασίσουν οι πολίτες. Η εύκολη λύση θα ήταν να μην κάνουμε εκλογές. Αλλά αφού αλλάξαμε πολιτική, έπρεπε να την εγκρίνει ο λαός», όπως και έγινε το Σεπτέμβριο.

· Με τη δική μας συμφωνία ανατρέψαμε πολλά απ΄ όσα ίσχυαν στα πρώτα δύο Μνημόνια: την κατάργηση του αγγλικού δικαίου που ισοδυναμούσε με πλήρη απώλεια της εθνικής κυριαρχίας, το άνοιγμα της συζήτησης για το χρέος της χώρας, τη μη περικοπή 500 εκ. € από τον προϋπολογισμό της άμυνας: «δεν κόπηκε ούτε 1 €»

· «Αν οι Έλληνες πιστέψουμε στην ελληνική οικονομία, αν αποφασίσουμε όλοι μαζί να στηρίξουμε την χώρα, επιστρέφοντας τα χρήματα που βρίσκονται στα στρώματα, και εκείνα που κάποιοι διοχέτευσαν στο εξωτερικό, η ελληνική οικονομία δεν έχει ανάγκη κανέναν».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY