- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Τσίπρας: Εμπιστευθείτε την Ελλάδα για επενδύσεις
Τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και τον στρατηγικό σχεδιασμό για την εκπλήρωσή τους παρουσίασε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας στο τηλεοπτικό του μήνυμα προς το 17ο Annual Capital Link Invest in Greece Forum.
«Διαπραγματεύθηκαμε σκληρά ζητώντας πραγματικές μεταρρυθμίσεις που να προωθούν την ανάπτυξη και δεν θα συρρικνώνουν την δυναμική της οικονομίας μας. Επιτύχαμε μία συμβιβαστική συμφωνία που περιλαμβάνει για πρώτη φορά χαμηλότερους δημοσιονομικούς στόχους, περισσότερους ευρωπαϊκούς επενδυτικούς πόρους και μία ξεκάθαρη δέσμευση για ελάφρυνση του χρέους», αναφέρει στο μήνυμά του ο πρωθυπουργός προσθέτοντας ότι αυτοί οι τρεις παράγοντες αποτελούν αποφασιστικής σημασίας βήματα «για την επανεκκίνηση της οικονομίας και την αντιμετώπιση της ανεργίας που απειλεί την κοινωνική συνοχή».
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε μία σειρά δραστικών μεταρρυθμίσεων και αλλαγών που εφαρμόζονται με στόχο τη δημιουργία ενός σταθερού και επενδυτικά φιλικού περιβάλλοντος, όπως η φορολογική μεταρρύθμιση και η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.
«Συγκροτούμε ένα αντιγραφειοκρατικό νομικό και επιχειρησιακό πλαίσιο για επενδύσεις, εφαρμόζουμε ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση για την καταπολέμηση της διαφθοράς και την προώθηση της αξιοκρατίας και της αξιολόγησης. Δημιουργούμε συνέργειες ανάμεσα στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. Λαμβάνουμε μέτρα για την μεταρρύθμιση του συστήματος απονομής δικαιοσύνης, αναβαθμίζουμε και εκσυγχρονίζουμε τους πτωχευτικούς νόμους»,
δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης στην επιτυχή ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών συστημικών τραπεζών «μέσω της προσέλκυσης ιδιωτών επενδυτών» και προέβλεψε ότι αναμένεται πως το ΑΕΠ θα επιστρέψει σε θετικό πρόσημο στο δεύτερο εξάμηνο του 2016.
Παράλληλα, «η επικείμενη άρση του waiver και η αναμενόμενη ενσωμάτωση των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ το 2016, θα μας δώσει την ώθηση για την επιστροφή (της Ελλάδας) εκ νέου στις αγορές κεφαλαίου», πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης στην γεωστρατηγική θέση της Ελλάδας, η οποία την αναδεικνύει σε ενεργειακό και διαμετακομιστικό κόμβο. Στον τομέα της ενέργειας αγωγοί πετρελαίου, φυσικού αερίου και η πράσινη ενέργεια αναμένεται να προσελκύσουν υψηλού επιπέδου επενδύσεις, ενώ σχέδια υποδομών και διαμετακόμισης είναι σημαντικά για την Ελλάδα, τόνισε, προσθέτοντας ότι σειρά δημοσίων επενδύσεων στον τομέα των υποδομών θα αρχίσουν άμεσα. Ο πρωθυπουργός ανέφερε ακόμη ότι υπάρχουν χρηματοδοτικές δυνατότητες για δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις μέσω του λεγόμενου σχεδίου Γιουνκέρ, αλλά η Ελλάδα είναι επίσης «ανοικτή στην προσέγγιση νέων επενδυτικών κεφαλαίων».
Στον τομέα του Τουρισμού, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στην αναβάθμιση των υπαρχουσών υποδομών και του πολεοδομικού σχεδιασμού, που θα ανοίξουν τον δρόμο για νέες επενδύσεις σε ποικίλες μορφές τουρισμού, όπως ο πολυτελής τουρισμός, ο ιατρικός και εναλλακτικές μορφές τουρισμού.
«Αναγνωρίζοντας τις αδυναμίες μας, προσπαθούμε να τις μετατρέψουμε σε δύναμη και ευκαιρίες. Εκμεταλλεύομαστε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα. Γι αυτό σας καλούμε να εμπιστευθείτε την Ελλάδα. Σας καλούμε να μας εμπιστευθείτε»,
κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρόταση της παράταξης «Αθήνα Ψηλά»
Χαρακτήρισε τον συνδυασμό «ανησυχητικό κοκτέιλ»
Με ανατροπή του αποτελέσματος του πρώτου γύρου
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά
Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους στενούς δεσμούς Ελλάδας και ΗΠΑ που ενισχύονται ολοένα και περισσότερο
Πολύ σημαντικό έργο χαρακτήρισε την επέκταση του Μετρό προς την Γλυφάδα
«Είμαι διαθέσιμος για διάλογο», δηλώνει ο Υπουργός
Τα καλά νέα αφορούν κυρίως τη νότια Ευρώπη
O βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ μιλάει για όλα στο νέο podcast της ATHENS VOICE
Το βιβλίο αναφέρεται στην επιτυχία έξι μικρών κρατών
Ο ναός βρίσκεται εντός της ζώνης προστασίας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης
«Η υγεία του πρωτογενούς τομέα είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας απασχολεί όλους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Αναλυτικά το ωράριο μέχρι το τέλος του έτους
Πώς υπολογίζεται το ποσό
Ποιοι είναι οι πέντε τρόποι πληρωμής
Τι δήλωσε σε συνέντευξή του
Πάνω από 1.500 Έλληνες από ΗΠΑ και Καναδά βολιδοσκόπησαν τη δυνατότητα επιστροφής τους
Δυστυχώς, η χώρα οδεύει σε ένα ακόμα εφιαλτικό αδιέξοδο. Το πολιτικό προσωπικό έχει διαγράψει από τη μνήμη του τα χρόνια και τις σκληρές συνέπειες της κρίσης.
Οι δύο μονομάχοι είναι ο Δημήτρης Αναστασόπουλος και ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος
Η ακτινογραφία της ελληνικής αγοράς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.