Πολιτικη & Οικονομια

Παραίτηση του προέδρου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ λόγω Ειδομένης

Η -μέχρι τώρα- κλειστή γραμμή και οι εξαγωγές

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
314927-232817.jpg

Την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ υπέβαλε χτες Τρίτη ο κ. Θανάσης Ζηλιασκόπουλος, εξαιτίας της κατάστασης στην Ειδομένη.

Λεπτομερέστερα, εδώ και 20 μέρες -μέχρι που άρχισε η αστυνομική επέμβαση σήμερα Τετάρτη πρωί- μετανάστες είχαν αποκλείσει τη σιδηροδρομική γραμμή προς την ΠΓΔΜ, εμποδίζοντας το ελεύθερο πέρασμα των τρένων. Η κατάσταση έφερε ειδικά την κίνηση των εμπορευμάτων στο χείλος του γκρεμού, απέναντι και σε συμφωνίες που είχε εγγυηθεί προσωπικά ο κ. Ζηλιασκόπουλος, για τη μεταφορά κοντέινερ στον άξονα λιμάνι Πειραιά (Cosco) – τρένο – Ευρώπη.

Ήδη 100 κοντέινερ της «Χιούλετ Πάκαρντ» πάνε στο λιμάνι Κόπερ της Κροατίας, ενώ πολλές άλλες εμπορικές διαδικασίες έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα και η παράκαμψη μέσω Βουλγαρίας είναι πανάκριβη. Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εξαγωγέων αναφέρει πτώση εξαγωγών 6,3% προς ΕΕ και 18,3% προς άλλες χώρες.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ζηλιασκόπουλος, επικεφαλής της ΤΡΑΙΝΟΣΕ από το 2010 που είχε οδηγήσει την εταιρία σε κερδοφορία, ήταν σε συνεχή σύγκρουση με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

(Ο κ. Ζηλιασκόπουλος αριστερά στη φωτογραφία).

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.