Πολιτικη & Οικονομια

ΡΗΚΣΣΙ με το χθες

Με τη ΡΗΚΣΣΙ συμπλέει και η πρωτοβουλία ΔΔΙΑΤΟΜΗ (Δεν Διάβασα το Μνημόνιο Ηλίθιε) του Μ. Χρυσοχοϊδη

115115-718265.jpg
Άγγελος Τσέκερης - Γιώργος Κυρίτσης
ΤΕΥΧΟΣ 416
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
30974-69719.jpg

Την ίδρυση νέου πολιτικού φορέα ανακοίνωσε ο πρώην υπουργός και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ κ. Ανδρέας Λοβέρδος. Ο τίτλος του φορέα είναι ΡΗΚΣΣΙ και συμβολίζει τη ρήκσσι με το χθες, και κυρίως με την κατεστημένη ορθογραφία της μεταπολίτεφσσις. Σύμφωνα με τη διακήρικσσι που δόθηκε στη δημοσιότητα, στόχος της ΡΗΚΣΣΙ είναι να παρέμβει δυναμικά στις εκσσελίκσσις και να αναδίκσσι τις βαθιές τομές που χρειάζεται το πολιτικό μας σύστημα ώστε να αντιμετωπίσσι τις προκλίσσις και να βγάλει τη χώρα απο την κρίσσι.

Με τη ΡΗΚΣΣΙ του κ. Λοβέρδου φαίνεται να συμπλέουν η πρωτοβουλία ΤΩΛΜΙ (Τωλμηρές Μεταρρυθμίσεις Ισβάθος), ο όμιλος προβληματισμού ΑΝΑΤΡΩΠΙ (Ανακεφαλαιοποίηση Τραπεζών με Αξιωπιστία), η ΑΓΟΡΧΑ (Αγοράζω Χρυσό Αβάδιστα), η ΕΛΛΑΛΑΔΑ (Ελβετικοί Λογαριασμοί Από Λαδώματα Αφορολόγητοι), καθώς και η περί τον κ. Χρυσοχοΐδη ΔΔΙΑΤΟΜΗ (Δεν Διάβασα το Μνημόνιο Ηλίθιε).

Κοντά φαίνεται να βρίσκεται και το μεταρρυθμιστικό φόρουμ ΑΛΑΙΚΟΣΣΠΑΠΑΔΔΟΠΟΥΛΟΣΣ, πίσω απο το οποίο φημολογείται ότι βρίσκεται ο εκσυγχρονιστής πρώην υπουργός Οικονομικών κ. Αλέκος Παπαδόπουλος. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τάσος Γιαννίτσης: Απρόβλεπτες σκέψεις για τον χρόνο και την οικονομία
Τάσος Γιαννίτσης: Απρόβλεπτες σκέψεις για τον χρόνο και την οικονομία

Μια προσωπική συζήτηση μακριά από την επικαιρότητα για το οικονομικό-πολιτικό σκηνικό της μεταπολεμικής Ελλάδας και το αύριο της χώρας. Αφορμή το νέο του βιβλίο, «Ελλάδα 1953-2024 - Χρόνος και Πολιτική Οικονομία».

Jean Birnbaum
Jean Birnbaum: Η δύναμη του να είσαι δίκαιος. Πώς να αλλάξουμε τον κόσμο χωρίς να κάνουμε τα παλιά λάθη

Ο Birnbaum απορεί μπροστά στην άγνοια και στην αγνόηση του «αιματηρού 20ού αιώνα»· μπροστά στο ότι η αριστερά είναι έτοιμη να επαναλάβει τα ίδια λάθη, τις ίδιες φρικαλεότητες.

Πολιτικές τάσεις
Πολιτικές τάσεις: Ο ανησυχητικός κατακερματισμός της αντιπολίτευσης

Καλές οι ψεκασμένες θεωρίες, καλύτερες οι ελπίδες για μια αγνώστου προελεύσεως αλλαγή, ισχυρός και πάλι ο αντισυστημισμός, αλλά πρέπει αυτή χώρα και να κυβερνηθεί

Πάνος Τσακλόγλου
Πάνος Τσακλόγλου: «Ουσιαστικά, το πιστοποιητικό γέννησης της ελληνικής κρίσης δεν γράφει 2010, γράφει 2001»

Ο καθηγητής του ΟΠΑ και μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ μιλάει για ανθρώπινο κεφάλαιο, αξιολόγηση στην εκπαίδευση, αγορά εργασίας και το στοίχημα της επιστροφής των νέων στην Ελλάδα

7 θέματα που πρέπει να μπουν σε δημόσια διαβούλευση μετά το δικαίωμα στην άμβλωση
7 θέματα που πρέπει να μπουν σε δημόσια διαβούλευση μετά το δικαίωμα στην άμβλωση

Υπάρχουν και άλλα θέματα που θα μπορούσαμε να συζητήσουμε και να συναποφασίσουμε με δημοψηφίσματα σε μια διαρκή γιορτή της άμεσης δημοκρατίας

Ολομέλεια Βουλής
Βουλή: Live η συζήτηση για τη σύσταση διακομματικής επιτροπής για το αγροτικό

Αίτημα να προηγηθεί ψηφοφορία επί της πρότασης του ΠΑΣΟΚ για την διεξαγωγή εθνικού διαλόγου με την συγκρότηση και σύσταση εθνικής επιτροπής Αγροτικής Παραγωγής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY