- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Ποινική δίωξη κατά Μητρόπουλου για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα
Από την Εισαγγελία Πρωτοδικών
Ποινική δίωξη εις βάρος του πρώην αντιπροέδρου της Βουλής Αλέξη Μητρόπουλου για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος ασκήθηκε από την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ελένη Τουλουπάκη.
Οι κατηγορίες απαγγέλθηκαν έπειτα από μηνυτήρια αναφορά της αρμόδιας ΔΟΥ και αφορά σε υπόθεση φοροδιαφυγής πριν από 16 χρόνια όταν, όπως καταγγέλθηκε, φέρεται να μην εξέδωσε απόδειξη για δικηγορική αμοιβή με την φοροδιαφυγή να αγγίζει τα 440.000 ευρώ. Με τις προσαυξήσεις πάντως το ποσό που φέρεται να οφείλει ο κ. Μητρόπουλος είναι περίπου διπλάσιο και να πλησιάζει το ένα εκατομμύριο.
Η υπόθεση κινήθηκε νομικά όταν δυο άλλοι δικηγόροι κατήγγειλαν τον καθηγητή Αλέξη Μητρόπουλο ότι δεν τους απέδωσε το μέρος της αμοιβής που τους αναλογούσε για το χειρισμό της υπόθεσης και από τον έλεγχο που διατάχθηκε , φέρεται να διαπιστώθηκε ότι το συγκεκριμένο ποσό δεν είχε δηλωθεί.
Ο κ. Μητρόπουλος είχε αντιτείνει την ορθότητα των καταγγελιών με στοιχεία που κατέθεσε στο ΣΔΟΕ, στα Διοικητικά Δικαστήρια αλλά και στην ΔΟΥ και με δημόσιες παρεμβάσεις του είχε αρνηθεί κάθε κατηγορία και είχε ισχυριστεί πως υπόκειται ουσιαστικά «πολιτική δίωξη». Υπενθυμίζεται ότι εξαιτίας της υπόθεσης αυτής, ο κ. Μητρόπουλος είχε βρεθεί εκτός των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Τέλος η αντιδικία του κράτους με τον πόνο του πολίτη»
Κεντρικό μήνυμα η ανάγκη ευρωπαϊκής στήριξης για την ανθρώπινη παραμονή στις ακριτικές περιοχές
Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις φαίνεται να είναι οι πιο ευάλωτες
Στο 2ο Διεθνές Συνέδριο του ΤΜΕΔΕ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Σοφία Ζαχαράκη: «Ο εθελοντισμός δεν είναι απλώς μια καλή πράξη. Είναι αξία, είναι στάση ζωής»
Τι αναφέρει σε παραγγελία του προς τους εισαγγελείς της χώρας
Στα μπλόκα της Καρδίτσας και των Τρικάλων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Ολόκληρη η ομιλία του - Η κρίση θεσμών και η ανάγκη νέου κοινωνικού συμβολαίου
Η ερώτηση – έκπληξη που τράβηξε το ενδιαφέρον σε νέα δημοσκόπηση
«Η γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζεται πλήρως» σημείωσε ο πρώην διευθυντής της εφημερίδας
Προβάδισμα ενός κόμματος Καρυστιανού σε σχέση με τον Τσίπρα
Οι κυβερνήσεις είχαν κάθε λόγο να μετατρέψουν τους αγρότες σε δημόσιους υπάλληλους και οι αγρότες στην πλειονότητά τους δέχθηκαν πρόθυμα αυτόν τον ρόλο
Οι δείκτες προόδου που παρουσίασε η υπουργός Εργασίας
Τι προβλέπουν οι νέες ρυθμίσεις
«Η πρόοδος της χώρας μας αναγνωρίζεται διεθνώς», τόνισε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης
Ποιες επιπτώσεις υπάρχουν αν δεν καταβληθούν εμπρόθεσμα;
Όσα είπε ο πρώην πρωθυπουργός στη χθεσινή του ομιλία σε εκδήλωση
Η πρόταση της παράταξης «Αθήνα Ψηλά»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.