Πολιτικη & Οικονομια

Το τρίτο πακέτο προαπαιτουμένων για να ξεκλειδώσει η δόση του 1 δισ. ευρώ

Σύμφωνα με το «Το Βήμα της Κυριακής»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
301058-228416.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Η δημιουργία νέου ΤΑΙΠΕΔ με ενισχυμένη ανεξαρτησία, η ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ (ή ένα ισοδύναμο μέτρο) και το ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο που θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου 2016 είναι μέσα στα 13 αγκάθια που περιμένουν την κυβέρνηση μέσα στο επόμενο διάστημα -και συγκεκριμένα ώς τις 18 Αυγούστου- για το ξεκλείδωμα της υποδόσης του 1 δισ. ευρώ, σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής».

Η ίδια πηγή αναφέρει πως το EuroWorking Group που συνεδρίασε την περασμένη Πέμπτη αποφάσισε να θέσουν εκτός προαπαιτούμενων σε αυτή τη φάση δύσκολα θέματα, όπως η αύξηση της φορολογίας για τους αγρότες και η πώληση σε ξένα funds των κόκκινων στεγαστικών δανείων νοικοκυριών.

Σημειώνεται πως και το Ασφαλιστικό αποκλείστηκε από τα 13 προαπαιτούμενα.

Το κουαρτέτο αναμένεται στην Αθήνα μετά το Eurogroup της 7ης Δεκεμβρίου με σκοπό τον έλεγχο προόδου υλοποίησης των μέτρων. Αν κλείσει και αυτό το πακέτο ώς τις 18 Δεκεμβρίου, τότε ανοίγει ο δρόμος για την πρώτη αξιολόγηση του τρίτου μνημονίου, η οποία αν ολοκληρωθεί επιτυχώς ξεκλειδώνει τη συζήτηση για το χρέος, την άρση των capital controls και τη στήριξη των τραπεζών μέσω του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΛΕΩΦΟΡΟ ΒΑΡΗΣ - ΚΟΡΩΠΙΟΥ
Όποιος δήμαρχος δεν μπορεί, να πάει σπίτι του

Το καλοκαίρι έρχεται κάθε χρόνο και οι ανάγκες για καθαρισμό είναι σταθερές. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να τρέχουν τελευταία στιγμή ή να αναθέτουν εργασίες σε εταιρείες οι οποίες δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν

Ο κ.Τσίπρας έχει ακόμα δρόμο
Ο Αλέξης Τσίπρας έχει ακόμα δρόμο

«Το βασικό είναι να μην γελαστεί: δεν μπορεί να υπάρξει κανένα απολύτως ενδεχόμενο "επιστροφής" του, αν δεν κερδίσει προηγουμένως έστω και ψήγματα της εμπιστοσύνης των κεντρώων μετριοπαθών»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.