- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Ζωή ξαναχτύπησε: Επίθεση σε Τσίπρα και Βούτση
Είναι δειλοί και λύσσαξαν να θάψουν την Επιτροπή για το χρέος
Νέα επίθεση εξαπέληυση κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου της ΒουλήςΝίκου Βούτση η Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Συγκεκριμένα, σε τηλεοπτική της εμφάνιση το πρωί της Κυριακής στον ΣΚΑΪ, η πρώην πρόεδρος της Βουλής ξεκίνησε κατευθείαν με επίθεση κατηγορώντας τον πρωθυπουργό για δειλία και πως «αναζητεί συνενοχή και... φύλλο συκής» κι έκανε λόγο για «καθεστωτική αντίληψη» αναφερόμενη στο γεγονός πως παρακάμφθηκε ο ρόλος της Βουλής, ενώ ζήτησε να δημοσιευτούν τα πρακτικά της Σαββατιάτικης συνεδρίασης των πολιτικών αρχηγών.
Στον κ. Βούτση καταλόγισε ότι «έθαψε» την Επιτροπή για το χρέος. «Στην πολιτική όπως και στη ζωή πρέπει να υπάρχει ειλικρίνεια. Αν ο κ. Τσίπρας και ο κ. Βούτσης έχουν οποιαδήποτε αντίρρηση στην Επιτροπή για το χρέος, τότε πεδίον δόξης λαμπρόν να τις διατυπώσουν. Αντίλογος δεν έχει διατυπωθεί από κανέναν. Στην έναρξη των εργασιών ήταν παρών και ο νυν πρόεδρος της Βουλής. Στην ανακοίνωση των πορισμάτων της Επιτροπής ήταν παρών και ο πρωθυπουργός. Δεν έχει εξηγήσει ακόμη γιατί τα παραμέρισε και έφερε το χειρότερο μνημόνιο. Δεν έχει απαντήσει γιατί τα θάβει. Δεν έχει απαντήσει γιατί με δειλό τρόπο προσπαθεί μέσω του Προέδρου της Βουλής να απαξιώσει την Επιτροπή», είπε η κ. Κωνσταντοπούλου διερωτώμενη γιατί ο κ. Τσίπρας δεν χρησιμοποίησε τα πορίσματα της Επιτροπής, παρότι μία εβδομάδα αργότερα το ΔΝΤ παραδέχθηκε ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο. «Ο κ. Τσίπρας υπογράφει συμφωνίες αποδεχόμενος ότι το χρέος είναι βιώσιμο κι αυτές είναι εγκληματικές επιλογές», ειπε χαρακτηριστικά.
«Ο κύριος Βούτσης παρέλαβε τα πορίσματα από τα χέρια μου και η πρώτη του κίνηση ήταν να τα "κατεβάσει" από το site της Βουλής. Επίσης εγώ άνοιξα και πάλι την υπόθεση Siemens, αλλά τώρα που ο κ. Στουρνάρας τραπεζώνει τον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης...» πρόσθεσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ρίχνοντας τα «βέλη» της προς όλες τις κατευθύνσεις.
«Ο κ. Βούτσης λύσσαξε να θάψει την Επιτροπή, θέλησε να κάνει έξωση στην Επιτροπή και η τρίτη πράξη του έργου που ανέβασε ήταν να λήξει τις εργασίες των εργασιών της Επιτροπής νωρίτερα από ό, τι έπρεπε. Πρέπει οι δημοσιογράφοι να ρωτήσουν τον κ. Τσίπρα γιατί θάβονται τα πορίσματα. Τα πορίσματα δεν εξυπηρετούν πια μια κυβέρνηση παραδομένη στους δανειστές. Το χρέος είναι που επιβάλλει, επειδή το αποδέχονται, να μειώνουν μισθούς και συντάξεις, να χαρίζουν τις τράπζες...»είπε στη συνέχεια.
Στην ίδια συνέντευξη, η κ. Κωνσταντοπούλου έδωσε... συγχαρητήρια στον ΣΥΡΙΖΑ γιατί πέτυχε τη μεγαλύτερη αποχή σε εκλογές, ενώ κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι εξαπάτησε τον λαό.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια συζήτηση για όλα με τη βουλεύτρια Δυτικού Τομέα Αθηνών και πρώην γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας
«Σε ένα κανονικό κόμμα ο κ. Πολάκης δεν θα παρέμενε ούτε λεπτό», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Είμαστε σε επικοινωνία μαζί τους μέρα και νύχτα, 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα», τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας στο Reuters
«Προτεραιότητα η προστασία του Κυπριακού Ελληνισμού», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Οι δύο πρόεδροι ζητούν επίσημη ενημέρωση και χάραξη της εθνικής γραμμής
«Η χώρα μας έχει εξελιχθεί σε πρωτοπόρο ως προς αυτά τα προγράμματα, ενώ ήμασταν ουραγοί», είπε ο πρωθυπουργός
Σε ετοιμότητα το ΥΠΕΞ για την επιστροφή των εγκλωβισμένων πολιτών μόλις ανοίξει ο εναέριος χώρος
Συζήτηση για Ιράν και Λίβανο με έμφαση στη σταθερότητα της περιοχής
«Ο homo economicus δεν είναι homo sapiens», δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος
Εντός του 2026, 5.000 μόνιμες προσλήψεις και 3.000 προσλήψεις επικουρικού προσωπικού
«Δεν θα εγκαταλείψουμε όσους θέλουν να αλλάξουν τη ζωή τους», δήλωσε ο υπουργός Υγείας
Διαβεβαιώσεις για επάρκεια προϊόντων , με πάνω από 500 έλεγχους σε λίγα 24ωρα
Τι συζήτησαν οι δύο υπουργοί
Ποιοι εκπρόσωποι θα συμμετέχουν
«Το Ισραήλ έχει δικαίωμα στην αυτοάμυνα - Αναγκαίο να αποφευχθεί περαιτέρω κλιμάκωση»
Το χιουμοριστικό σχόλιο πριν το τετ α τετ
«Η στήριξη της Ελλάδας στην Κύπρο είναι διαρκής»
«Προτεραιότητα ο επαναπατρισμός των εγκλωβισμένων Ελλήνων»
Το δυστύχημα των Τεμπών και το «καπέλωμα» της συγκέντρωσης
Το μήνυμα που έστειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κατά τη συνάντησή του με τον Νίκο Χριστοδουλίδη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.