- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Εάν αυτοί είναι Έλληνες, εμείς τι είμαστε;
Το πρωί της Κυριακής, 10/1, μια ομάδα τριάντα νεαρών, μέλη της προφανώς ακροδεξιάς ή φασιστικής οργάνωσης «Αυτόνομο Δίκτυο», εισέβαλε σε αντιρατσιστική εκδήλωση που οργάνωνε η κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό» του 7ου Διαμερίσματος, σε πολιτιστικό σύλλογο στους Αμπελόκηπους.
Οι «εισβολείς», φορώντας λευκά προσωπεία, πέταξαν τρικάκια που έγραφαν «τέλος στη μετανάστευση» και «φτάνει πια με τους μετανάστες» και αφού έγραψαν τα αντίστοιχα με σπρέι στους τοίχους του συλλόγου και λοιδόρησαν τους παρευρισκομένους, μεταξύ των οποίων ήταν και μικρά παιδιά, αποχώρησαν συντεταγμένα.
Παρόμοια γεγονότα συμβαίνουν δυστυχώς όλο και πιο συχνά στην Αθήνα (από τον Άγιο Παντελεήμονα έως τον Νέο Κόσμο) αλλά και στο σύνολο της Επικράτειας, με χαρακτηριστικότερα όλων τις συνεχείς επιθέσεις προς αντιρατσιστικά στέκια στην Κρήτη και τον εμπρησμό εβραϊκής συναγωγής.
Αυτό όμως που εντυπωσιάζει από τη χθεσινή επίθεση είναι το γεγονός της βιντεοσκόπησης της όλης «επιχείρησης», το οποίο video, στη συνέχεια, αφού το μοντάρησαν και το έντυσαν μουσικά, το ανέβασαν περιφανώς στο youtube – σαφώς σίγουροι πως έχουν την αποδοχή της ελληνικής κοινωνίας. Εξάλλου, όπως και οι ίδιοι αναφέρουν, ό,τι πράττουν το πράττουν στην προσπάθειά τους να βοηθήσουν τον αδελφό Έλληνα που πλήττεται από την ακρίβεια και την ανεργία. Το εν λόγω video κλείνει με μια αφίσα με το slogan «αν αυτός είναι Έλληνας, εσύ τι είσαι;», στην οποία απεικονίζεται ένας μαύρος συνάνθρωπός μας. Έχει δε εξαιρετικό ενδιαφέρον (πολιτικό) ότι το εν λόγω video, με το σχετικό κείμενο, έχει αναρτηθεί και στην επίσημη ιστοσελίδα της Νεολαίας ΛΑΟΣ Πειραιά!
Το ζήτημα θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε ως πολιτεία, αλλά κυρίως ως κοινωνία, με τη δέουσα σοβαρότητα και προσοχή. Δεν πρόκειται μήτε για συγκρούσεις μεταξύ αριστεριστών και ακροδεξιών, μήτε για επιθέσεις πατριωτών με σκοπό τη λύτρωση του έθνους από το κακό, το μιαρό, το διεφθαρμένο, στο όνομα του ταλαιπωρημένου Έλληνα. Ο μετανάστης, ο άλλος, ο ξένος, είναι σαφώς το πρόσχημα. Ποιους άραγε θα ωφελούσε και ποιους θα έπληττε ένας εμφύλιος μεταξύ υποτιθέμενων «πατριωτών» και «ανθελλήνων αντιρατσιστών»;
Υ.Γ. Η δράση των ομάδων αυτών, κατά τη γνώμη μου, δεν εντάσσεται σε διαφορετική λογική και οικογένεια από αυτή των λοιπών οργανώσεων που αυτοαποκαλούνται τρομοκρατικές, όπως η οργάνωση που έδρασε το βράδυ του Σαββάτου στο Σύνταγμα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι ζητούν από τον πρόεδρο Σωκράτη Φάμελλο και η θέση τους για το κόμμα Τσίπρα
Τι τελικά ισχύει με την αίτηση
Και όχι αν θα είμαστε δίπλα ή απέναντι στον Τσίπρα
Ποιος είναι ο βασικός υποψήφιος για να γίνει ο επόμενος αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών
Συμμαχία με Τσίπρα ή αυτόνομη πορεία;
Αποδέχεστε όντως ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει ο χρήσιμος ηλίθιος;
Η έμφαση να συνεχίσει να δίνεται σε μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις
«Ανάσα» για χιλιάδες οφειλέτες του Δημοσίου
Στερείται λογικής η ταύτιση Τσίπρα-Μητσοτάκη
Η συγγνώμη του Κιέβου στην Αθήνα
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Σε εκδήλωση στο Επιμελητήριο Ηρακλείου ο πρώην πρωθυπουργός
«Έδωσε πνοή στα μεγάλα δημόσια έργα και τις κρίσιμες υποδομές» - Η ανάρτηση του πρωθυπουργού
Συλλυπητήριο μήνυμα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Η εμπιστοσύνη δεν είναι δεδομένη. Είναι αποτέλεσμα συνέπειας μεταξύ αρχών και πράξης
Επί σειρά ετών υπουργός των κυβερνήσεων της ΝΔ
Ποιοι έχουν δικαίωμα υποβολής ένστασης
Το Σάββατο η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής - Χωρισμένη σε δύο στρατόπεδα η Κουμουνδούρου
«Η Παιδεία, τα Πανεπιστήμια και η Δημοκρατία προχωρούν μπροστά με ιδέες και έργο. Όχι με τρικάκια», δήλωσε ο υφυπουργός
Έμφαση στις σχέσεις καλής γειτονίας και τήρησης του διεθνούς δικαίου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.