Πολιτικη & Οικονομια

Υποκρισία ή δίκαιη τιμωρία; Τι απάντησαν οι πολιτικοί στο twitter

Οι χρήστες των social media επιδόθηκαν σε έναν αγώνα σχολίων

4781-128427.jpg
Κατερίνα Παναγοπούλου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
24672-57870.jpg

Υποκρισία και υπερβολή ή δίκαιη και επιβεβλημένη η τιμωρία; Οι χρήστες των social media επιδόθηκαν σε έναν αγώνα σχολίων αναρτήσεων και tweets διατυπώνοντας με θέρμη τις θέσεις τους και προσπαθώντας να πείσουν κάθε διαφωνούντα.

Όσοι διαφώνησαν με την τιμωρία κρίθηκαν ελαφρά τη καρδία φασίστες, ρατσιστές αλλά και αδαείς σε σχέση με τα ολυμπιακά ιδεώδη, ενώ από την άλλη όσοι συμφώνησαν κρίθηκαν από τους απέναντι ως ανάλγητοι, άδικοι και υποκριτές.

Με τους μεν να εξηγούν ότι το σχόλιο ενός κοριτσιού 23 ετών στο twitter (που βρίθει ανάλογων αναρτήσεων) δεν μπορεί να αποτελεί αιτία για να αποκλειστεί μία αθλήτρια από τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τους δε να επιμένουν ότι αυτές οι απόψεις έρχονται σε αντίθεση με τα ολυμπιακά ιδεώδη.

Στο μεταξύ, κάποιοι άλλοι διαπίστωναν εύστοχα ότι αν το ρατσιστικό σχόλιο αφορούσε τους γερμανούς ή την Μέρκελ τα δημοκρατικά μας αντανακλαστικά δε θα ήταν τόσο ευαίσθητα.

Από την μάχη της ατάκας, βέβαια, δε θα μπορούσαν να λείπουν και οι πολιτικοί μας ταγοί. Και ενώ οι βουλευτές ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και ΣΥΡΙΖΑ προτίμησαν (μέχρι στιγμής τουλάχιστον) να μην εμπλακούν στο δημόσιο διάλογο-αντιλαμβανόμενοι ενδεχομένως και οι ίδιοι σιγά σιγά τι προεκτάσεις μπορεί να πάρει ένα απλό tweet- κάποιοι άλλοι φάνηκαν πιο τολμηροί.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος αναμφισβήτητα είναι ένας από τους πλέον δεινούς χρήστες των νέων τεχνολογιών έγραψε στη σελίδα του στο twitter:

Θεωρώ τον αποκλεισμό της αθλήτριας Παπαχρήστου, ειδικά μετά τις εξηγήσεις που έδωσε, υπερβολικό. Το δήθεν θα μας φάει

Απάντησε μάλιστα με άλλους χρήστες οι οποίοι τον ρωτούσαν γιατί δεν παρεμβαίνει η Κυβέρνηση: “H EOE δεν είναι Ανεξάρτητη Αρχή. Είναι οργανισμός μέλος της ΔΟΕ και απαγορεύεται η παραμικρή ανάμειξη της Πολιτείας.

Για να επανέλθει αργότερα με νέες αναρτήσεις:

Αν έγραφε το ίδιο ανέκδοτο για Γερμανούς δε θα είχε ασχοληθεί κανένας. Υποκρισία.

Τα ¾ όσων διάβασαν το μήνυμα, αν όχι όλοι, γέλασαν. Βλακωδώς μπορεί, αλλά γέλασαν. Καταδικάσαμε όμως μία νέα κοπέλα

imageimageimage

Κάποια στιγμή μάλιστα έγραψε “Μέσα στην επόμενη ώρα, κατατίθεται στη Βουλή ερώτησή μου για τον αποκλεισμό της κ. Παπαχρήστου και τις ευθύνες της ΕΟΕ για τον διασυρμό

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο βουλευτής της ΝΔ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης ο οποίος έγραφε στο twitter

image

Από την μεριά του ο Γιώργος Βουλγαράκης αναρωτιόταν:

Είναι δυνατόν να καταστραφεί μία σπουδαία αθλήτρια για μία προφανή “μπούρδα ” από αυτές που κατά χιλιάδες κυκλοφορούν εδώ καθημερινά;

imageimageimage

Ο Ευάγγελος Αντώναρος μάλιστα προχώρησε το θέμα ένα βήμα πιο πέρα

n

Επίσημες ανακοινώσεις έβγαλαν και τα κόμματα:

Το ΠΑΣΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία σημειώνει: «Ζητήματα που αφορούν την ανθρώπινη υπόσταση δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται με ελαφρότητα από κανέναν και ειδικά από μέλη της αθλητικής κοινότητας, τα οποία αποτελούν σύμβολα για νέους ανθρώπους. Σε κάθε περίπτωση πάντως, ελπίζουμε, έστω και καθυστερημένα, η κυρία Παπαχρήστου να κατάλαβε το λάθος της και η δημόσια συγγνώμη της να είναι πραγματικά ειλικρινής».

Δημοκρατική Αριστερά: «Ρατσιστικό χιούμορ και 'αστειάκια' που αφορούν ανθρώπινες ζωές δεν είναι ανεκτά από την ελληνική κοινωνία, δεν μπορούν να ευδοκιμούν στον ελληνικό αθλητισμό». Η ΔΗΜΑΡ μάλιστα ζήτησε από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή «να ανακαλέσει τώρα την κυρία Βούλα Παπαχρήστου από τους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης σημείωσε: «Οι δηλώσεις ρατσιστικού μίσους της αθλήτριας Β. Παπαχρήστου της Εθνικής ομάδας στίβου, που συμμετέχει στους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου, βάλλουν ευθέως εναντίον του αθλητικού ιδεώδους και της συναδέλφωσης των λαών»

Την άμεση ανάκληση της ποινής του αποκλεισμού της Β.Παπαχρήστου ζήτησε ο πρόεδρος της συντονιστικής επιτροπής Νεολαίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Μπάμπης Αποσκίτης. “Από πότε μία ατυχής δήλωση ή ένα αστείο κακής ποιότητας έστω μπορεί να επισύρει την βαρύτερη των ποινών, διερωτήθηκε. Γιατί αυτή είναι η «εσχάτη των ποινών» για έναν αθλητή που ετοιμάζεται τέσσερα χρόνια για την Ολυμπιάδα;”

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ