Πολιτικη & Οικονομια

Γλιτώσαμε τη δραχμή, πάμε κατευθείαν για λεβ

Στη σύνοδος κορυφής η χώρα μας θα εκπροσωπηθεί από την Παπαρίζου και τον Φερνάντο Σάντος

115115-718265.jpg
Άγγελος Τσέκερης - Γιώργος Κυρίτσης
ΤΕΥΧΟΣ 398
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
jihad.jpg

Άνεμος αισιοδοξίας πνέει στη χώρα μετά το σχηματισμό κυβέρνησης.

Άνεμος αισιοδοξίας πνέει στη χώρα μετά το σχηματισμό κυβέρνησης. Λόγω ασθενείας του πρωθυπουργού και της εμπλοκής στο θέμα του υπουργού Οικονομικών, στη σύνοδο κορυφής η χώρα μας θα εκπροσωπηθεί από την Έλενα Παπαρίζου, τον Φερνάντο Σάντος, την Καμεράτα, τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα, το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης και τους «Πέρσες» του Αισχύλου σε παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. Η ίδια σύνθεση, με την προσθήκη της Λίτσας Πατέρα στη θέση του τραυματία Σαμαρά, αλλά με την μπλε εμφάνιση, θα αποτελέσει την εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης η οποία ξεκίνησε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας στο Καρπενήσι.

Κόκκινη γραμμή της ελληνικής πλευράς είναι ότι θα ανταποκριθούμε πλήρως στις υποχρεώσεις που έχουμε αναλάβει και σε αυτές που θα μας αναθέσουν στο μέλλον, σε διαφορετική περίπτωση αξίζουμε να μας διώξουν από την ευρωζώνη. Αρμόδιες πηγές σημείωναν με νόημα ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να υποχωρήσει ούτε σπιθαμή από τη θέση αυτή και ότι από εκεί και πέρα η ευθύνη πέφτει στους δανειστές μας.  

Εντωμεταξύ σαφώς έχει βελτιωθεί το κλίμα στο χρηματιστήριο, όπου παρά την καθημερινή πτώση κατά 7 μονάδες το κυλικείο σφύζει από ζωντάνια και η κατανάλωση μπίρας έχει εκτιναχθεί. Αυξάνονται επίσης οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής, με αποτέλεσμα να είναι σχετικα δύσκολο πλέον να βρεις από κάπου να την πιάσεις. Παράλληλα, τουλάχιστον δύο δις μεταφέρθηκαν τις τελευταίες μέρες από αγγλικές τράπεζες σε ελβετικές, γεγονός που δείχνει τάση να επαναπροσεγγίσουν την Ελλάδα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ