Πολιτικη & Οικονομια

Υπέρ των δημοσίων υπαλλήλων: Κουίζ

2642-204777.JPG
Δημήτρης Φύσσας
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
22853-54438.jpg

Διαβάστε το απόσπασμα της δήλωσης που ακολουθεί και προσπαθήστε να μαντέψετε ποιος και πότε την έκανε.

«Είχα την ευκαιρία να εκτιμήσω την αξιοσύνη και την αίσθηση καθήκοντος της συντριπτικής πλειοψηφίας των δημοσίων υπαλλήλων. Οι εξαιρέσεις είναι λίγες και μπορούν εύκολα να εντοπιστούν…

Ο δημοσιοϋπαλληλικός κόσμος έχει πλήρη συνείδηση του γεγονότος ότι είναι λειτουργός της Πολιτείας, είναι υπηρέτης του δημόσιου συμφέροντος, είναι στη διάθεση του πολίτη και στη διάθεση της ανάπτυξης και των αναγκών της κοινωνίας. Δεν πρόκειται να γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο, γιατί δεν έχουμε ανάγκη από απολύσεις. Έχουμε ανάγκη από ένα μικρότερο, εξυπνότερο και καλά στοχευμένο κράτος, έχουμε ανάγκη από μία φιλοαναπτυξιακή και φιλολαϊκή Δημόσια Διοίκηση».

Επιλογές:

1. Ο κ. Αντώνης Σαμαράς το 2012 μετά από συνάντηση με την ΑΔΕΔΥ

2. Ο κ. Αλέξης Τσίπρας το 2012, μετά από συνάντηση με την ΑΔΕΔΥ

3. Ο κ. Βαγγέλης Βενιζέλος το 2012, μετά από συνάντηση με την ΑΔΕΔΥ

4. Η κ. Αλέκα Παπαρήγα το 2012, μετά από συνάντηση με την ΑΔΕΔΥ

5. Ο κ. Φώτης Κουβέλης το 2012, μετά από συνάντηση με την ΑΔΕΔΥ

6. Ο κ. Ανδρέας Παπανδρέου το 1987, μετά από συνάντηση με την ΑΔΕΔΥ

7. Η ίδια η ΑΔΕΔΥ (Ανώτατη Διοικούσα Επιτροπή Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων) το …. (συμπληρώνεται κατά βούληση) μετά από συνεδρίασή της.

Πάρτε υπόψη σας και τα λογικά χάσματα που παρουσιάζουν οι δηλώσεις:

1. Οι «εξαιρέσεις», δηλαδή κακοί δημόσιοι υπάλληλοι, «είναι λίγες και μπορούν εύκολα να εντοπιστούν», ενώ η πραγματικότητα βοά για τα αντίθετα

2. Παρότι «ο δημοσιοϋπαλληλικός κόσμος» διαθέτει όλα τα περιγραφόμενα ιδανικά χαρίσματα, εξακολουθούμε να έχουμε ανάγκη «μια φιλολαϊκή Δημόσια Διοίκηση»

3. Από τη μια «δεν πρόκειται να γίνουν απολύσεις», ενώ ταυτόχρονα «έχουμε ανάγκη από μικρότερο κράτος».

Εντάξει είναι δύσκολο να το βρείτε, το ξέρω. Και οι εφτά θα μπορούσαν να το έχουν πει. Αλλά η αυθεντική απάντηση είναι, βεβαίως, ο αριθμός 3: ο Βαγγέλης Βενιζέλος.

Προσθέστε σ΄ αυτά, από άλλο σημείο της ίδιας δήλωσης, ότι «το ΠΑΣΟΚ έχει στενούς, ιστορικούς, αδελφικούς, μπορώ να πω, δεσμούς με τον δημοσιοϋπαλληλικό κόσμο» (όλα τα λεφτά στο «αδελφικούς») και έχετε ανάγλυφη την απάντηση γιατί δεν απολύθηκε ούτε ένας δημόσιος υπάλληλος, γιατί δεν πουλήθηκε ούτε μια ΔΕΚΟ ή γιατί δεν προχώρησε καν η εφεδρεία. Είδατε πόση αθέλητη ειλικρίνεια γεννάει η προεκλογική περίοδος; Έτσι, για να μην έχουμε αυταπάτες, ότι μπορεί το υπό τον κ. Βενιζέλο τρέχον ΠΑΣΟΚ ν΄ αποβεί με τη θέλησή του μεταρρυθμιστική δύναμη της κοινωνίας και οικονομίας μας.

Ολόκληρη η δήλωση Βενιζέλου εδώ

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ