Πολιτικη & Οικονομια

Η κόκκινη γραμμή 391

Ποιο είναι το μυστικό;

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 391
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
22082-49372.jpg

Νίκος Κωνσταντόπουλος, Μαρία Δαμανάκη, Βασίλης Μαρκεζίνης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Σταύρος Δήμας... Ονόματα πιθανών πρωθυπουργών που προτάθηκαν (ή αυτο-προτάθηκαν) τα τελευταία 24ωρα για  την «ηλεκτρική καρέκλα».

Λοιπόν, έχουμε και λέμε: στη ΝΔ τα όργανα για τον κ. Σαμαρά δεν άρχισαν γιατί μπήκαμε στη φάση των διερευνητικών εντολών.

Θα αρχίσουν μετά. Ποιοι θα είναι οι... αντιρρησίες; Οι «φιλελεύθεροι» της ΝΔ –που ενισχύθηκαν στις εκλογές– και οι «καραμανλικοί» που εξακολουθούν να ελπίζουν σε σωτηρία από τον πρώην.

Από την ομάδα των 5 φιλελεύθερων της ΝΔ μπήκαν στη νέα Βουλή οι τέσσερις: Κ. Μητσοτάκης, Κ. Χατζηδάκης, Ά. Σπηλιωτόπουλος, Μ. Βαρβιτσιώτης. Όλοι στη Β΄ Αθηνών. Εκτός, ο Ευ. Αντώναρος.

Από την ομάδα των «τεσσάρων» εκσυγχρονιστών του ΠΑΣΟΚ, μόνο ο Α. Λοβέρδος διασώθηκε. Εκτός η Α. Διαμαντοπούλου και ο Γ. Ραγκούσης. Ο Ηλ. Μόσιαλος βρίσκεται από καιρό στο Λονδίνο.

Από το πρωί της Δευτέρας άρχισαν οι άτυπες διαβουλεύσεις για κοινό φιλελεύθερο σχήμα μεταξύ Ντ. Μπακογιάννη, Στ. Μάνου και Θ. Τζήμερου.

Την προσπάθεια για συνάντηση Σαμαρά-Καμμένου έκανε ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου της ΝΔ Κ. Μπούρας μέσω του... Π. Χαϊκάλη, του ηθοποιού που εκλέχτηκε με τους Ανεξάρτητους Έλληνες – και έφαγε πόρτα. 

Ο Τέρενς Κουίκ ζήτησε να ορκιστούν εδώ και τώρα οι βουλευτές. Όμως το Σύνταγμα ορίζει τη σύγκληση της Βουλής μετά την ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων για νέα κυβέρνηση.

Ποιο είναι το μυστικό; Ότι αν ξαναγίνουν εκλογές, οι βουλευτές που εκλέχτηκαν την Κυριακή ίσως να μην προλάβουν να γίνουν... βουλευτές: η επόμενη πιθανή αναμέτρηση θα γίνει με λίστα που ορίζουν οι αρχηγοί των κομμάτων...

Το ακούσαμε από καραμανλικό βουλευτή: «Ο Κώστας Καραμανλής πάντως πήγε στις προεκλογικές συγκεντρώσεις της ΝΔ. Δεν μπορεί να τον κατηγορήσει κανείς ότι δεν έκανε το καθήκον του».

Πάνος Ψωμιάδης: Ο Στ. Μάνος έχει θέση στη ΝΔ...

Ποιος Βενιζέλος και ποιος Αβραμόπουλος; Ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δ. Δασκαλόπουλος ζήτησε κυβέρνηση με ΣΥΡΙΖΑ που έχει «σαφή αντιμνημονιακή θέση», για να διαπραγματευτεί με τους δανειστές...

Νέα από τη Γερμανία. Πίσω από τις δηλώσεις αναμονής, θυμός επικρατεί στο επιτελείο της Μέρκελ. Δυστυχώς όχι μόνο. Και στην ηγεσία του SPD, του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, επικρατεί το ίδιο αρνητικό κλίμα. Ίδωμεν.

«Εγέρθητι, εγέρθητος, εγέρθητε» είναι το νέο σλόγκαν που αποτίει σεβασμό στον αρχηγό της Χρυσής Αυγής. Κοινώς, το «σηκωθείτε πάνω, ρε» όπως ακούγεται σε παραλλαγές παραφθοράς από τους μαυροφανελάκηδες με τα αρχαιοελληνικά σύμβολα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ