Πολιτικη & Οικονομια

Τα Tweets του Forrest Gump 391

Ο Αρχηγός δεν χρειάζεται «Μπράβο» για τη νίκη στις εκλογές. Έχει ήδη έναν.

41548-94159.jpg
Νίκος Ζαχαριάδης
ΤΕΥΧΟΣ 391
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
22080-49368.jpg

Η ΕΠΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Ο Αρχηγός δεν χρειάζεται «Μπράβο» για τη νίκη στις εκλογές. Έχει ήδη έναν.

Η φωτογραφία που αποδεικνύει ότι στην πολιτική όλοι χρειάζονται έναν υπεύθυνο Τύπου να συνοδεύει τον αρχηγό και να φροντίζει για τη σωστή διεξαγωγή της διαδικασίας σε μια συνέντευξη Τύπου. Απλώς κάθε κόμμα έχει τον υπεύθυνο Τύπου που το χαρακτηρίζει και που ταιριάζει με την ιδεολογία του.

Κωμική λεπτομέρεια Νο 1:  Η τυπική «να-και-οι-δικέφαλοι-και-οι-τρικέφαλοι-για-όποιον-δεν-κατάλαβε» πόζα δίπλα στον Πρόεδρο, που συνήθως συνοδεύεται από τη φράση «έχετε κλείσει τραπέζι;»

Κωμική λεπτομέρεια Νο 2:  Το άδειο ποτήρι νερό στο τραπέζι, που συμβολίζει την αντοχή στη δίψα και τις στερήσεις.


● Αν ισχύει ότι μας ψεκάζουν οι δυνάμεις της Νέας Τάξης, ώστε να ελαττώσουν την αντίδρασή μας και να μας μετατρέψουν σε πειθήνια όργανα, τότε πώς εξηγείται το αποτέλεσμα των εκλογών;

● Ειδικά από αυτούς που ήταν σίγουροι τις τελευταίες ημέρες ότι είχαν ενταθεί τα ίχνη στον ουρανό από ψεκασμούς με τη γνωστή χημική ουσία που σε κάνει να ψηφίζεις χωρίς δεύτερη σκέψη Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ.

● Εκτός βέβαια αν θεωρείται συνέπεια των διαρκών ψεκασμών η εκλογή στη Βουλή του γιατρού που έβγαζε αναπηρικές συντάξεις στους τυφλούς της Ζακύνθου από το σοφό λαό, που έχασε στιγμιαία τη σοφία του λόγω των χημικών ουσιών. 


● Το Γεγονός: Ο Γιώργος Καρατζαφέρης την προηγούμενη χρονιά εμφανιζόταν στο Mega 1 φορά κάθε 2,5 μέρες, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας 1 φορά τους τελευταίους 10 μήνες.

● Το Αποτέλεσμα: Ο Γιώργος Καρατζαφέρης δεν μπήκε στη Βουλή και ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο αρχηγός του 2ου κόμματος.

● Το Συμπέρασμα: Τα media, αν θέλουν πραγματικά να κατευθύνουν την κοινή γνώμη και να προωθήσουν κάποιον, μπορούν όντως να το κάνουν. Πώς; Προβάλλοντας συστηματικά τον αντίπαλό του.


● Σχετικό ερώτημα: Πότε φθείρεται περισσότερο η Χρυσή Αυγή; Όταν μυθοποιείται αποκλεισμένη από τα κανάλια, που απαξιούν να ασχοληθούν μαζί της…

●…και όταν αναξιόπιστοι πολιτικοί πετάνε ατάκες του τύπου «δεν θα περάσει ο φασισμός» σαν mantra εύκολης κατανάλωσης...

●...ή όταν όλη η Ελλάδα γελάει με το «Iγούρθητου»;

● Σχετική απάντηση: Η Χρυσή Αυγή φθείρεται περισσότερο όταν αρχίζει να αποδέχεται προσκλήσεις στην εκπομπή «Μίλα».


● Εκλογικό παράδοξο ονομάζεται το φαινόμενο κατά το οποίο ένας ατίθασος και ανυπότακτος λαός που δεν αντέχει στον τράχηλο του ξένου ζυγού και αντιδρά σε οποιοδήποτε μέτρο πειθαρχίας, βρίσκει την έκφρασή του σε μια οργάνωση που ηδονίζεται με τα υπερ-πειθαρχημένα στρατιωτικά παραγγέλματα.


● Χαϊκαλοποίηση: Το πολιτικό φαινόμενο όπου ένα κόμμα εκφράζεται με απόλυτη ακρίβεια μέσω της εικόνας και του λόγου του Παύλου Χαϊκάλη σε πάνελ…

●…χωρίς την ίδια στιγμή να συμβαίνει απαραίτητα και το αντίθετο.


● Αξίωμα: Ξέρεις ότι υπάρχει πρόβλημα συνεννόησης, όταν ξαφνικά μια ομάδα πληθυσμού με το μικρό όνομα «Alexis» εννοεί πλέον τον Τσίπρα και όχι την Τζόαν Κόλινς.


● Ειρωνεία της τύχης είναι να πεθαίνει η γυναίκα που σφράγισε με τα ντολμαδάκια της τη μοναδική φορά που κάθισαν στο ίδιο τραπέζι εκπρόσωποι αριστερών και δεξιών κομμάτων και συμφώνησαν…

●…και μάλιστα να πεθαίνει τη μέρα ακριβώς που λόγω εκλογικού αποτελέσματος δημιουργείται μια παρόμοια ανάγκη!

● Επίσης ειρωνεία είναι την ίδια μέρα που πεθαίνει ο ηθοποιός που υποδύθηκε περισσότερες φορές από τον καθένα τον Γερμανό κατακτητή, ο γιος της Υπολοχαγού Νατάσσα να αποτυγχάνει να εκλεγεί.


● Προς κ. Βίκυ Σταμάτη: Όχι, δεν υπάρχει απεργία πείνας Atkins.


● Κατά πάσα πιθανότητα, η πλειοψηφία που σημείωσε το ΠΑΣΟΚ από τους κρατούμενους της ψυχιατρικής πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού να οφείλεται στο γεγονός ότι κάποιοι ζήτησαν τη μεσολάβηση για να μεταφερθούν σε μέρος όπου επικρατούν καλύτερες συνθήκες κράτησης και επειδή το αίτημά τους ικανοποιήθηκε να το ανταπέδωσαν με την ψήφο τους.

● Λέγεται και one more rousfeti for the road.


● Παλαμοδήγημα: Το να οδηγείς με τη βάση της παλάμης, ενώ περιμένεις να κρυώσει το τιμόνι που έχει πυρώσει επειδή άφησες το αυτοκίνητο στον ήλιο.


● Μπάι-σέξουαλ: Αυτός που αποχαιρετά κάθε τι σεξουαλικό. 


Ο Ανεξάρτητος Έλληνας, ο Καπετάν Πάνος Καμμένος, ο άνθρωπος που γκρέμισε τον «Καρατζαφερισμό», αναφωνεί:

n


Πιο απάνθρωπη θέση εργασίας της εβδομάδας

Προμηθευτής φαρμακευτικών σκευασμάτων αύξησης μυϊκού όγκου, σε εκλεγέντα βουλευτή της Χρυσής Αυγής


Θα έπρεπε να υπάρχει μια λέξη για…

«Καβατζάθισμα»: Ο μυστηριώδης και δυσπρόσιτος χώρος όπου η πλάτη ενώνεται με τη βάση του καθίσματος στο αυτοκίνητο και στον οποίο καταλήγουν τα ψιλά που φεύγουν από τις τσέπες όποιου κάθεται εκεί, με αποτέλεσμα να αποτελεί μόνιμη καβάντζα στην αναζήτηση ψιλών. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ