- CITY GUIDE
- PODCAST
-
21°
Η διαχείριση της πολυκατοικίας
Φίλος μας εξιστορούσε τη συνέλευση της πολυκατοικίας του. Η διαχειρίστρια, αρνιόταν να παραχωρήσει τη διαχείρισή της μετά από 6 χρόνια! Αποδεδειγμένα έχει φάει το αποθεματικό και έχει κάνει ένα σωρό παρανομίες για προσωπικό (οικονομικό) όφελος, τις οποίες προσπαθεί να καλύψει υποχρεώνοντας τους ιδιοκτήτες να συνδράμουν για καινούργιο αποθεματικό, απαιτώντας μάλιστα, πραξικοπηματικά, αυτό να μην γίνει βάση των τετραγωνικών αλλά κατά κεφαλήν, ώστε να μην της έρθει μεγάλο ποσό λόγω των 150 τετραγωνικών του σπιτιού της.
Στην περιβόητη λοιπόν συνέλευση ο κουνιάδος της, επίσης ένοικος της πολυκατοικίας, τυχαία ανέφερε πως έχει άδεια οπλοφορίας(!), ενώ ο γιος της που διατηρεί κατάστημα στη διπλανή πολυκατοικία και βρίσκεται στα δικαστήρια γιατί χρωστάει κοινόχρηστα 2 χρόνων, άρχισε να ωρύεται όταν ζητήθηκαν εξηγήσεις για τα οικονομικά πως όσοι το απαιτούν είναι λαμόγια! Φυσικά η συνέλευση διακόπηκε, αλλά ο φίλος δεν θέλει να ακούει για δικηγόρους και μηνύσεις, αφού «αυτές δεν βγάζουν πουθενά» και επιπλέον η πολυκατοικία δεν έχει αραγή στάση γιατί κάποιοι από τους ιδιοκτήτες έχουν δεχτεί απειλές στο παρελθόν και φοβούνται να έρθουν σε αντιπαράθεση.
Αυτή είναι μια από τις επεισοδιακές συνελεύσεις πολυκατοικιών που έχω ακούσει τον τελευταίο καιρό, ενώ όπως είπε ένας διαχειριστής, «σκέφτομαι να ζητήσω δουλειά σε ένα από τα ειρηνευτικά σώματα Διεθνών Οργανισμών, γιατί αποκλείεται να είναι χειρότερα στις εμπόλεμες ζώνες από αυτό που ζω στις 3 συνελεύσεις με θέμα το πετρέλαιο»!
Σε άλλη πάλι πολυκατοικία ένας αξιωματικός εν αποστρατεία κάνει τα αδύνατα δυνατά να αναλάβει τη διαχείριση, γιατί ο διαχειριστής της τα έχει παίξει, θεωρώντας «πως σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς μπορεί να επιβάλλει το σωστό είτε γιατί έχει χρόνο ως συνταξιούχος είτε γιατί έχει κάνει στρατό είτε γιατί στο παρελθόν το έχει αποδείξει πως μπορεί να επιβάλλει την τάξη». Μόνο που οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες ξέρουν πως στο παρελθόν της διαχείρισής του με τα χρήματα του πετρελαίου άλλαξε τα πλακάκια τόσο του μπάνιου όσο και της βεράντας του!
Στη δικιά μας πολυκατοικία δεν έχουμε θέμα διαχείρισης, αλλά θέμα ενοίκων/ιδιοκτητών: κάποιοι χρησιμοποιούν την κρίση ως δικαιολογία –χρόνια μας σπάνε τα νεύρα με την καρμιριά τους- και δεν θέλουν ν’ ανάψουμε καλοριφέρ αδιαφορώντας για μικρά παιδιά και ηλικιωμένους, κάποιοι έχουν όντως οικονομικό πρόβλημα και δυσκολεύονται να πληρώσουν, υπάρχουν οι αδιάφοροι, αυτοί που παραμελούν κλασικά τις υποχρεώσεις τους, αυτοί που πιστεύουν πως έχουν μόνο δικαιώματα και καθόλου υποχρεώσεις και τα θύματα (τακτικοί πληρωτές) είτε έχουν οικονομικό είτε όχι πρόβλημα.
Είναι αλήθεια πως είναι πολύ δυσάρεστο να ζεις τέτοιες καταστάσεις στο σπίτι σου. Όμως είναι πολύ χειρότερο να ανακαλύπτεις πως αυτό που συμβαίνει σήμερα σε πολιτικό επίπεδο δεν θυμίζει τίποτα περισσότερο από το τσάκωμα κακών διαχειριστών σε μια πολυκατοικία χωρίς αποθεματικό, με άδειο καυστήρα και πρόβλημα στα θεμέλια. Γιατί, αν δεν μπορείς ν’ αλλάξεις το διαχειριστή της πολυκατοικίας σου, μπορείς ν’ αλλάξεις σπίτι. Με την άλλη όμως περίπτωση τι κάνεις; Αλλάζεις χώρα;
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Θερμές ευχές από τον Αμερικανό αντιπρόσωπο - Στο επίκεντρο η επιλογή νέου Γενικού Γραμματέα
Ο πρωθυπουργός συνεχάρη παίκτες και τεχνικό τιμ για την εικόνα και την πίστη που δείχνουν στο Nations League
Στροφή στην οικιακή κατανάλωση, άνοδος του espresso και αίτημα για κατάργηση του ΕΦΚ
Σαφές μήνυμα από τον πρωθυπουργό στην τελετή παράδοσης κειμηλίων Ελλάδας-Βουλγαρίας
Κλιμακωτές εκπτώσεις για οφειλέτες που αποδέχονται τα ευρήματα της ΑΑΔΕ
Εντός του 2026 αναμένεται να παραδοθούν 11 σχολικές μονάδες και οι υπόλοιπες έξι εντός του 2027
Ο πρωθυπουργός επισήμανε τον κίνδυνο μιας ακατάσχετης παροχολογίας, ενόψει των εκλογών
Ιδιαίτερης σημασίας είναι τα έργα στην Αλεξανδρούπολη, την Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας, τη Στυλίδα και τον Βόλο
«Πρόκειται για ένα τοπόσημο που αναδείχνει την τάση του ανθρώπου προς το υψηλό, δήλωσε ο πρωθυπουργός
«Σταθερή προτεραιότητα της κυβέρνησης η στήριξη των φοιτητών και των οικογενειών τους»
Στη διαδρομή, ο πρωθυπουργός συνοδευόταν από πολίτες και επαγγελματίες οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην περιοχή
«Να δω τι θα κάνει σε λίγους μήνες που δεν θα είναι καν βουλευτής», έγραψε ο υπουργός Υγείας
Αξιοποιήθηκαν έσοδα από την επαναϊδιωτικοποίηση των τραπεζών προς τον EFSF
«Αλλάζει η όψη των σχολείων μας και δημιουργείται μία πολύ καλή πρακτική», δήλωσε η υπουργός Παιδείας
Επίσκεψη του υπουργού Επικρατείας στο Πρότυπο Δημόσιο Ωνάσειο Γυμνάσιο και Λύκειο Κολωνού
Συνεδρίασαν Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας και Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου
«Δεν γνωρίζω καν από πού ξεκίνησε η σχετική συζήτηση», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Πώς επηρεάζονται εισιτήρια αγώνων, έκδοση παραβόλων και ταυτοτήτων, ΚΕΠ, λογιστήρια, τιμολόγια B2G, τραπεζικές εργασίες και άλλες ψηφιακές υπηρεσίες
Αναμένεται το σχετικό πόρισμα μετά από νέα αυτοψία και μετρήσεις
«Ο κ. Τσίπρας δεν είναι κατάλληλος για μαθήματα ενσυναίσθησης»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.