Πολιτικη & Οικονομια

Τα Tweets του Forrest Gump 356

(Μέλος του συλλόγου για την απαγόρευση των εργαστηριακών πειραμάτων των αντικουνουπικών σπρέι πάνω σε κουνούπια-πειραματόζωα)

41548-94159.jpg
Νίκος Ζαχαριάδης
ΤΕΥΧΟΣ 356
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
15469-34533.jpg

Ο βετεράνος μάγος που ολοκλήρωσε την καριέρα του, ετοιμάζεται για το «επόμενο βήμα»:

n

Κι όμως: Το πραγματικό μέγεθος της κρίσης δεν αποτυπώνεται ούτε στις επείγουσες τηλεδιασκέψεις του Eurogroup ούτε στα ξενοίκιαστα καταστήματα ούτε στις επιχειρήσεις που πτωχεύουν.

● Ο μόνος αδιάψευστος δείκτης της οικονομικής κατάρρευσης είναι η ραγδαία πτώση στην εμφάνιση και τα γενικότερα προσόντα των ημιάγνωστων μοντέλων, που παραδοσιακά φωτογραφίζονται κάθε χρόνο τέτοια εποχή δήθεν ανυποψίαστες «ενώ-ψάχνουν-κάτι-στην-άμμο-πεσμένες-στα-τέσσερα».

● Διότι όσο πιο «μπάζα» είναι οι ημίγυμνες κυνηγοί «χορηγών» σε μια χώρα, τόσο πιο χαμηλά βρίσκεται η χώρα αυτή στην κλίμακα ενδιαφέροντος των πρωτοκλασάτων ημίγυμνων.

● Οι οποίες, ως γνωστόν, διαθέτουν ένστικτο οικονομικής αξιολόγησης που αφήνει πίσω όλους τους «Μούντις» και τους «Στάνταρ & Πουρς» του πλανήτη.

Το βασικό επικοινωνιακό πρόβλημα είναι ότι τα εκατοντάδες ταξί, που περνάνε με ταχύτητα ασθματικής χελώνας σε τεράστιες ουρές από το Σύνταγμα, το λιμάνι ή τα αεροδρόμια, αποκλείoντας την πρόσβαση, φωνάζοντας και μουτζώνοντας, δεν είναι μια εικόνα που παραπέμπει αυτόματα σε «κινητοποίηση».

● Διότι δεν διαφέρει σε τίποτα από μια τυπική, π.χ., Τετάρτη.

● Επίσης οι ανακοινώσεις του τύπου «Οι πολιτικοί κατάντησαν τη χώρα…», «Αυτοί δεν σέβονται τον τουρισμό…» και «Ό,τι είναι καλό για εμάς είναι καλό για το λαό» δεν διαφέρουν σε τίποτα από τη συνηθισμένη ψιλοκουβεντούλα κατά τη διάρκεια μιας κούρσας.

● Γι’ αυτό προφανώς χρειάζονται και τα επιπλέον επεισόδια, ώστε να τονιστεί με μεγαλύτερη έμφαση η διαφορά.

● Λέγεται και «Το Φαινόμενο του Ψεύτη Βοσκού» στην πολιτική.

Stress test των τραπεζών: Μπαίνει κάποιος άγνωστος με κοστούμι στα κεντρικά γραφεία μιας τράπεζας και αρχίζει να της μιλάει υποτιμητικά, να της λέει ότι «είναι ένα τίποτα» και να προβλέπει ότι θα χρεοκοπήσει.

● Αν η τράπεζα αρχίσει να αντιδρά αψυχολόγητα, να ιδρώνει, και να κάνει νευρικές κινήσεις, σημαίνει ότι το stress της έχει υπερβεί τα επιτρεπόμενα όρια και δεν περνάει το τεστ.

● Αν, πάλι, αντιδράσει με αδιαφορία στην επίθεση και παραπέμψει τον άγνωστο με το κοστούμι στο κράτος, γιατί  «αυτό είναι το μεγάλο αφεντικό», τότε προβιβάζεται χωρίς αμφιβολία και εκδίδεται πανηγυρική ανακοίνωση ότι «πέρασε το stress test!». 

Κι όμως, μετά από χρόνια, επιστήμονες ιστορικοί σε συνεργασία με μια εξελιγμένη, νέα γενιά ψυχιάτρων, ίσως μπορέσουν να εξηγήσουν το φαινόμενο των γυναικείων «σανδαλιών με γκέτες στον αστράγαλο».

Θα μπορέσουν δηλαδή να αποφανθούν αν πρόκειται για γενετική μετεξέλιξη της περίφημης «εξώφτερνης peep-toe» μπότας του περασμένου χειμώνα…

●…ή για ένα απολύτως νέο υβρίδιο που προέκυψε από την εργαστηριακή διασταύρωση μιας σαγιονάρας και ενός βραχιολιού αστραγάλου.   

Θα έπρεπε να υπάρχει μια λέξη για…«Ταλαντολαστιχόψυξη»: Το ανυπόμονο και ελαφρώς νευρικό κούνημα του λάστιχου ποτίσματος, μέχρι να τρέχει όλο το νερό που περιείχε και το οποίο έχει γίνει βραστό από τον ήλιο, ώστε να αρχίσει να τρέχει ξανά σε θερμοκρασία κατάλληλη για ξέβγαλμα από τα αλάτια.

Πιο απάνθρωπη θέση εργασίας της εβδομάδας:Συνεργάτης σκουπιδοκουτσομπολίστικου site, που έχει αναλάβει να κάνει καθημερινές αναρτήσεις με αυτά που συζητιούνται στην εκπομπή «Elatte».

nikos.zachariadis@gmail.com

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ