- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
H εικονική πραγματικότητα των ελληνικών ΜΜΕ
«Όλες οι ελληνικές τράπεζες πέρασαν τα stress tests» διαβάζουμε με ανακούφιση σε όλες τις ελληνικές εφημερίδες και οικονομικά sites. Δεν έχει σημασία αν ένα κλικ πιο δίπλα, οι πιο έγκυροι ενημερωτικοί οργανισμοί του κόσμου έχουν όλοι στους τίτλους τους ότι δύο ελληνικές τράπεζες, ήταν μέσα στις εννιά που απέτυχαν και άλλες πολύ κοντά στο όριο και μάλιστα αμφισβητούν και την αυστηρότητα των κριτηρίων όλης της διαδικασίας.
Η εικονική πραγματικότητα των ελληνικών ΜΜΕ, επιτυγχάνεται συνυπολογίζοντας τα μέτρα που θα πάρουν οι τράπεζες, σε μια συμπληρωματική λίστα που δείχνει ότι αν γίνουν μια σειρά από κινήσεις από την πλευρά τους τότε οι τράπεζες θα περάσουν το όριο ασφαλείας. Μάλιστα κάποια από τα πρόσθετα αυτά μέτρα (πχ πωλήσεις θυγατρικών), ανακοινώθηκαν από τις τράπεζες εσπευσμένα λίγο πριν βγουν στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα των stress tests.
Είναι σαν να λένε τα ΜΜΕ ότι η Ελλάδα είναι μια ευημερούσα χώρα (αφού συνυπολογίσουν τα μέτρα που έχουν παρθεί για τη φοροδιαφυγή, και προσθέσουν τα έσοδα από τους φόρους που θα πληρώνουν όλοι)
Το κωμικοτραγικό της υπόθεσης είναι ότι η αληθινή είδηση της αποτυχίας των δύο τραπεζών «ξεγλίστρησε» σε κάποιες έντυπες εκδόσεις του Σαββάτου που έκλεισαν λίγο μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Όμως το Σάββατο στα sites των ίδιων εφημερίδων ο έντυπος τίτλος «Κόπηκαν δύο ελληνικές τράπεζες» είχε αντικατασταθεί από το «Πέρασαν όλες οι ελληνικές τράπεζες»!
Να υποθέσουμε ότι τα ελληνικά ΜΜΕ συστρατεύθηκαν στην «εθνική υπόθεση» και για να μη ρίξουν νερό στο μύλο του πανικού αποφάσισαν να διαβάσουν την είδηση ανάποδα από τα διεθνή, (ή να παπαγαλίσουν την ανακοίνωση σκοπιμότητας της Τράπεζας της Ελλάδος), κουρελιάζοντας για άλλη μια φορά την ήδη ανύπαρκτη αξιοπιστία τους; Ή μήπως η εξήγηση είναι πιο πεζή και συνηθισμένη; Ότι τα λεφτά της διαφήμισης που παίρνουν τα ΜΜΕ ακόμα και τώρα από τις ελληνικές τράπεζες είναι πάρα πολλά, τόσα, που το ρεζιλίκι του να γράφουν άλλα αντί άλλων δεν έχει και πολύ μεγάλη σημασία;
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρόταση της παράταξης «Αθήνα Ψηλά»
Χαρακτήρισε τον συνδυασμό «ανησυχητικό κοκτέιλ»
Με ανατροπή του αποτελέσματος του πρώτου γύρου
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά
Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους στενούς δεσμούς Ελλάδας και ΗΠΑ που ενισχύονται ολοένα και περισσότερο
Πολύ σημαντικό έργο χαρακτήρισε την επέκταση του Μετρό προς την Γλυφάδα
«Είμαι διαθέσιμος για διάλογο», δηλώνει ο Υπουργός
Τα καλά νέα αφορούν κυρίως τη νότια Ευρώπη
O βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ μιλάει για όλα στο νέο podcast της ATHENS VOICE
Το βιβλίο αναφέρεται στην επιτυχία έξι μικρών κρατών
Ο ναός βρίσκεται εντός της ζώνης προστασίας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης
«Η υγεία του πρωτογενούς τομέα είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας απασχολεί όλους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Αναλυτικά το ωράριο μέχρι το τέλος του έτους
Πώς υπολογίζεται το ποσό
Ποιοι είναι οι πέντε τρόποι πληρωμής
Τι δήλωσε σε συνέντευξή του
Πάνω από 1.500 Έλληνες από ΗΠΑ και Καναδά βολιδοσκόπησαν τη δυνατότητα επιστροφής τους
Δυστυχώς, η χώρα οδεύει σε ένα ακόμα εφιαλτικό αδιέξοδο. Το πολιτικό προσωπικό έχει διαγράψει από τη μνήμη του τα χρόνια και τις σκληρές συνέπειες της κρίσης.
Οι δύο μονομάχοι είναι ο Δημήτρης Αναστασόπουλος και ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος
Η ακτινογραφία της ελληνικής αγοράς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.