Πολιτικη & Οικονομια

Πώς γυρίστηκε η κινεζική υπερπαραγωγή «Τίγρης και Βλάχος»

Η στήλη του Βασίλη Σταματίου ήρθε για να μας φτιάχνει τη διάθεση

vasilis-stamatiou.jpg
Βασίλης Σταματίου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
132878-302118.jpg

Η κινεζική κυβέρνηση ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για την συνεργασία των δύο χωρών, και σε ειδική τελετή του απένειμε τον τιμητικό τίτλο «Μάο Ψευτούνγκ», που σημαίνει Ο Κινέζικος Γερανός Που Σηκώνεται Το Ηλιοβασίλεμα Και Φορτώνει Εμπορευματοκιβώτια Ενώ Ο Δρίτσας Κάνει Αντίσταση Και Οι Λιμενεργάτες Ξύνουν Τα Τέτοια Τους Και Ο Λαός Πληρώνει Όπως Πάντα Σα Μαλάκας.


Μια ακόμα τιμητική διάκριση για τον πρωθυπουργό στην Κίνα ήταν πως τον ανακήρυξαν επίτιμο ηγούμενο στο μοναστήρι των Σανολίν.


Ως προς τον Δρίτσα συγκεκριμένα, αρκέστηκαν να του πούνε πως στα κινέζικα αυτός που δίνει το λόγο του αλλά δεν τον κρατάει λέγεται ο κουνγκ φούστης.


Τον πήγανε και στο πιο κυριλέ εστιατόριο στο Πεκίνο και τους είπε "εγώ θα πάρω ένα κοτόπουλο σέιχ-σούι".


Μαθαίνω πως στο περιθώριο της επίσκεψης Τσίπρα στην Κίνα, μεγάλος σκηνοθέτης του Χονγκ Κονγκ βολιδοσκόπησε την ελληνική αντιπροσωπεία σχετικά με το αν θα τους ενδιέφερε να εμφανιστούν στην προσεχή υπερπαραγωγή "Τίγρης και Βλάχος".


Εν τω μεταξύ, μετά την ψήφο στα 17 υπάρχουν σκέψεις στην κυβέρνηση να εφαρμοστεί πιλοτικά και ένα πρόγραμμα ψήφου σε ζώα. Τα πρώτα πειράματα σε γίδια έδωσαν πολύ ενθαρρυντικά αποτελέσματα.


Στα δικά μας τώρα : Πάνω στην Πίνδο, άμα θέλεις να κάνεις πληρεξούσιο σου λένε πάνε στον μπαρμπα-Μήτρο τον τσέλιγκα να σου θεωρήσει το βουνήσιο της υπογραφής.


Μία φορά που ήμουνα λιγάκι σουρωμένος έκατσα στην ταβέρνα, διάβασα τον κατάλογο και παρήγγειλα ένα ποτόπουλο ψητό.


Το καινούριο μου πρότζεκτ είναι ότι γράφω ένα βιβλίο για παιδιά με ιστορίες της Παλαιάς Διαθήκης συνδυασμένες με γνωστά παραμύθια. Το πρώτο κεφάλαιο έχει τίτλο «Η Παπουτσωμένη Βάτος».


Όλα τα’χαμε, αρχίσανε και οι διακοπές ρεύματος. Τώρα που σας μιλάω, έχω πιάσει μια εφημερίδα και το έχω ρίξει στο χερ' κοντισιον.


Προ ολίγου στην κουζίνα έλαβε χώρα σφοδρή μάχη μεταξύ ανθρώπου και κατσαρίδας. Ευτυχώς, όλα πήγαν καλά. Σας ομιλεί η κατσαρίδα.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ