- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Μπορεί τα δημοσκοπικά ευρήματα εντός των συνόρων να μην είναι ενθαρρυντικά για την κυβέρνηση, στο διεθνή χώρο ωστόσο οι έπαινοι για τις πολιτικές επιλογές του πρωθυπουργού περισσεύουν. Τελευταίο δείγμα, η χτεσινή δήλωση εκπροσώπου του Λευκού Οίκου, που έκανε λόγο για σημαντική πρόοδο στο ελληνικό ζήτημα, προσθέτοντας ότι «βλέπουμε αυθεντική δέσμευση από την ελληνική κυβέρνηση να εφαρμόσει σημαντικές μεταρρυθμίσεις».
«Θαυμάζω τον Έλληνα πρωθυπουργό, ο οποίος κέρδισε τις εκλογές τον προηγούμενο Σεπτέμβριο, αφού πρώτα συμφώνησε στο νέο πακέτο βοήθειας, το οποίο περιλαμβάνει σκληρούς όρους» έλεγε πριν από λίγα 24ωρα ο Πρόεδρος του Eurogroup κ. Γερούν Ντάισελμπλουμ, μιλώντας σε πέντε τηλεοπτικά δίκτυα. Περιέγραψε μάλιστα ένα ενδιαφέρον πορτρέτο του κ. Τσίπρα: «Είμαι σοσιαλδημοκράτης και θεωρώ ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα. Προέρχεται από την άκρα αριστερά και εξελέγη πέρυσι με την υπόσχεση να πραγματοποιήσει το αδύνατο. Μετά από μια νέα κρίση, διόρθωσε τα λάθη του, ο ίδιος άλλαξε, το κόμμα του έχει γίνει πιο ειλικρινές και εξελέγη από τον ελληνικό λαό για δεύτερη φορά. Τον θαυμάζω πολύ όπως και τον Ματέο Ρέντσι. Προωθούν τις μεταρρυθμίσεις και θα καταφέρουν να παραμείνουν στην εξουσία».
Πρόσφατες και οι δηλώσεις του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης κ. Κλάους Ρέγκλινγκ. «Στην Ελλάδα μερικές φορές τα πράγματα "κολλάνε", αλλά δεν θα πρέπει αυτό να το εξομοιώνουμε με μεταρρυθμιστική απροθυμία», δήλωσε στην Frankfurter Allgemeine Zeitung και απέδωσε τις καθυστερήσεις στις αδυναμίες της ελληνικής διοίκησης. «Ο Τσίπρας φέρνει αποτέλεσμα», είπε ο κ. Ρέγκλινγκ.
Σε ανύποπτο χρόνο, στις 26 Μαρτίου, γίναμε μάρτυρες ενός ακόμη ασυνήθιστου διαλόγου. «Εμπιστεύεστε σήμερα τον Αλέξη Τσίπρα;» ήταν το ερώτημα του δημοσιογράφου κατά την κοινή συνέντευξη στον ραδιοσταθμό Europe1 και στην τηλεόραση Itele, με αφορμή την έκδοση του βιβλίου τους για τις γαλλογερμανικές σχέσεις και την Ευρώπη. «Εγώ τον εμπιστεύομαι», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Μισέλ Σαπέν. «Φυσικά κι εγώ», έσπευσε να πει ο Σόιμπλε.
Αυτά εσχάτως εκτός συνόρων. Μένει να δούμε τη συνέχεια μιας πράγματι εντυπωσιακής πολιτικής στροφής. Μέσα όμως τα δεδομένα μετρούν αλλιώς...
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας
Τι ξεκαθαρίζουν οι αρμόδιες πηγές
Μια καθαρά πολιτική επιλογή και τοι στοίχημα της νέας δημοτικής αρχής
Ο Birnbaum απορεί μπροστά στην άγνοια και στην αγνόηση του «αιματηρού 20ού αιώνα»· μπροστά στο ότι η αριστερά είναι έτοιμη να επαναλάβει τα ίδια λάθη, τις ίδιες φρικαλεότητες.
Καλές οι ψεκασμένες θεωρίες, καλύτερες οι ελπίδες για μια αγνώστου προελεύσεως αλλαγή, ισχυρός και πάλι ο αντισυστημισμός, αλλά πρέπει αυτή χώρα και να κυβερνηθεί.
Το μόνο θετικό από αυτή την ιστορία είναι ότι, έτσι στριμωγμένη όπως βρίσκεται η Ευρώπη, είναι υποχρεωμένη να πάρει πρωτοβουλίες.
Η ηθική νομιμοποίηση δεν είναι πολιτικό πρόγραμμα
Ο καθηγητής του ΟΠΑ και μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ μιλάει για ανθρώπινο κεφάλαιο, αξιολόγηση στην εκπαίδευση, αγορά εργασίας και το στοίχημα της επιστροφής των νέων στην Ελλάδα
Στο επίκεντρο η διεθνής πολιτική σκηνή
Για προσβολή προσωπικότητας
Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα
Υπάρχουν και άλλα θέματα που θα μπορούσαμε να συζητήσουμε και να συναποφασίσουμε με δημοψηφίσματα σε μια διαρκή γιορτή της άμεσης δημοκρατίας
Αίτημα να προηγηθεί ψηφοφορία επί της πρότασης του ΠΑΣΟΚ για την διεξαγωγή εθνικού διαλόγου με την συγκρότηση και σύσταση εθνικής επιτροπής Αγροτικής Παραγωγής
Υψηλότερη από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο και η φορολόγηση της κατανάλωσης
Στο επίκεντρο της παρέμβασής του βρέθηκε η ανάγκη ξεκάθαρης στρατηγικής υπέρ της προοδευτικής διακυβέρνησης
Οι διευκρινίσεις της Αρχής
Με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις και το κυοφορούμενο κόμμα
Καταψηφίζει τη διακομματική επιτροπή η Χαριλάου Τρικούπη, στο επίκεντρο ο ΟΠΕΚΕΠΕ και ο πρωτογενής τομέας
Συζήτησαν για την ελληνοαμερικανική συνεργασία στους τομείς των επιχειρήσεων, της ενέργειας και της ναυτιλίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.