Πολιτικη & Οικονομια

Άδωνις Γεωργιάδης: «Η ΝΔ πρέπει να βρει τάχιστα βηματισμό»

 «Nα πάψει να επιτρέπει στον Τσίπρα να παίζει μόνος στο πολιτικό σκηνικό»

4781-128427.jpg
Κατερίνα Παναγοπούλου
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
116726-260285.JPG

Λέει και κάνει όσα σκέφτεται χωρίς φίλτρα και πολιτικά "κρατήματα", κάτι που του έχει στοιχίσει. Βάζει για πρόεδρος του κόμματος γιατί θεωρεί ότι μπορεί να βρει λύσεις στα προβλήματα της χώρας, όπως έπραξε τις περιόδους που διετέλεσε υπουργός και παράλληλα, να οδηγήσει την ΝΔ στη νίκη. Θεωρεί λανθασμένη την προεκλογική τακτική της ΝΔ, κατά την οποία "αντί να αναδείξουμε το καταστροφικό έργο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ, στείλαμε ένα αντιφατικό μήνυμα που μπέρδεψε τους ψηφοφόρους μας". Σε κάθε περίπτωση, διαβεβαιώνει, πως "την επομένη των εκλογών η ΝΔ θα βγει πιο ενωμένη και ισχυρή". Στην Athens Voice μίλησε λίγο πριν την κάλπη για τις εκλογές, τη ΝΔ, τον Τσίπρα και την ελληνική πρωτοτυπία που "έχουμε κάνει επέτειο τα επεισόδια". Πως θα το σταματήσει; Μας το απάντησε...


Γιατί κάποιος ψηφοφόρος να ψηφίσει Άδωνι Γεωργιάδη την Κυριακή;

Γιατί, πρώτον δεν προέρχομαι από τον λεγόμενο «κομματικό σωλήνα» αλλά ούτε και από κανένα πολιτικό τζάκι. Από πολύ μικρή ηλικία εργάζομαι σκληρά. Έχω εργαστεί για βιοποριστικούς λόγους και με περισσότερα από 20 χρόνια ένσημα σκληρής δουλειάς, ξέρω τι σημαίνει μόχθος και αποτέλεσμα στη δουλειά σου. Άρα, είμαι ένας από εσάς.

Δεύτερον, από τις αρχές και καθ' όλη τη διάρκεια της πολιτικής μου διαδρομής, μου εμπιστεύθηκαν σημαντικές και κρίσιμες θέσεις, όπως στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Υγείας και δεν άφησα ούτε μία ημέρα να πάει χαμένη.

Τρίτον, είμαι ο μόνος που μπορώ να κάνω την ιδεολογική σύγκρουση με την αριστερά. Όχι γιατί είμαι πιο έξυπνος από τους άλλους, αλλά λόγω του χαρακτήρα μου και της ιδεολογίας μου.

Με την όξυνση που υπήρξε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου για την ανάδειξη προέδρου, πώς θα διασφαλίσετε ότι η ΝΔ θα βγει ενωμένη μετά τις εκλογές;

Την επόμενη ημέρα των εκλογών η ΝΔ θα βγει πιο ενωμένη και πιο ισχυρή. Και οι τέσσερις συνυποψήφιοι είμαστε φίλοι μεταξύ μας, δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα. Είμαστε όλοι Νέα Δημοκρατία και θα είμαστε και αύριο.

Ποιο ήταν το μεγαλύτερο λάθος κατά τη γνώμη σας που έκανε η ΝΔ και έχασε στις εθνικές εκλογές;

Η Νέα Δημοκρατία ηττήθηκε γιατί ακολούθησε τη λανθασμένη κατ' εμέ στρατηγική της συναίνεσης. Χάσαμε γιατί δώσαμε στους Έλληνες πολίτες την εντύπωση ότι σκοπεύουμε να συγκυβερνήσουμε με τον κύριο Αλέξη Τσίπρα. Αντί να αναδείξουμε το καταστροφικό έργο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ, στείλαμε ένα αντιφατικό μήνυμα που μπέρδεψε τους ψηφοφόρους μας.

Έχετε πέσει θύμα επιθέσεων, έχουν κάψει και την επιχείρησή σας, πριν λίγες μέρες ο Βασίλης Οικονόμου έπεσε θύμα ξυλοδαρμού, ο Κωστής Χατζηδάκης είχε βρεθεί στο νοσοκομείο, η Αθήνα καίγεται σε κάθε διαδήλωση, με ποιον τρόπο θα βάλετε τέλος σε αυτές τις πράξεις;

Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει σε αυτή τη χώρα, εδώ και 40 χρόνια. Η ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς μας έχει φέρει στο σημείο να συμβαίνουν όλα αυτά τα τραγικά γεγονότα και να μην υπάρχει καμία αντίδραση. Σε άλλες χώρες γιορτάζουν εθνικές επετείους ή άλλες γιορτές, ενώ εμείς έχουμε κάνει επέτειο τα επεισόδια. Χαρακτηριστικά λέμε: «6 Δεκεμβρίου μην κατεβείτε στην Αθήνα γιατί θα καεί το κέντρο της πρωτεύουσας λόγω της μαύρης επετείου του Γρηγορόπουλου». Αυτό πρέπει επιτέλους να τελειώσει στην Ελλάδα. Πρέπει το κράτος να κάνει την δουλειά του και να μην αφήνει να διαιωνίζεται μια κατάσταση, όχι μόνο ντροπιαστική αλλά και άκρως επικίνδυνη.  Με εμένα Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και εν δυνάμει Πρωθυπουργό της χώρας, θα ψηφίσουμε νόμοπου οι ανήλικοι που θα συλλαμβάνονται θα υποχρεώνονται οι γονείς τους να πληρώνουν τα έξοδα των ζημιών που έχουν προκαλέσει. Σε περίπτωση που είναι ενήλικοι, όπως και στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, θα υποχρεώνονται σε κοινωνική εργασία που θα βοηθάνε στην αποκατάσταση των ζημιών που έκαναν. Θα πρέπει επιτέλους οι υπαίτιοι να βάλουν μυαλό και να μάθουν να σέβονται τη ξένη περιουσία.

Μπορεί τελικά να καταφέρει να βγει αρχηγός κάποιος που δεν είναι από «τζάκι» ή δεν έχει στήριξη από το κομματικό κατεστημένο;

Γιατί πρέπει κάποιος για να γίνει Αρχηγός του κόμματος ή Πρωθυπουργός της χώρας να είναι από πολιτικό τζάκι; Που το είδατε γραμμένο αυτό; Δεν ισχυρίζομαι ότι όσοι προέρχονται από τζάκι δεν είναι άξιοι και ικανοί. Πρέπει όμως επιτέλους να μάθουμε ότι ο καθένας μας κρίνεται από το έργο του και όχι από το ονοματεπώνυμό του.

Σε μία συνέντευξη που είχαμε κάνει παλιότερα, μου είχατε πει, ότι δεν είναι στις φιλοδοξίες σας να γίνετε πρόεδρος της ΝΔ, τι άλλαξε από τότε;

Γιατί η χώρα βρίσκεται σε μία κρίσιμη καμπή, με τον Αλέξη Τσίπρα να παίζει μόνος στο πολιτικό σκηνικό της χώρας και την αξιωματική αντιπολίτευση να παρακολουθεί αμέτοχη. Για αυτό πρέπει η Νέα Δημοκρατία να ανασυγκροτηθεί όσο γίνεται πιο γρήγορα. Να βρει τάχιστα το βηματισμό της και να αναλάβει δράση. Πιστεύω, ότι είμαι ο μόνος εκ των τεσσάρων συνυποψηφίων μου που μπορώ να κινηθώ ταχύτατα και να δώσω την «ιδεολογική μάχη» που χρειάζεται για την ανατροπή της ιδεολογικής ηγεμονίας της αριστεράς.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ