Πολιτικη & Οικονομια

Τα tweets του Forrest Gump 327

(Μέλος του συλλόγου για να την καθιέρωση ειδικού ηχητικού προειδοποιητικού σήματος, που θα ενεργοποιείται όταν ξεχνάς να γυρίσεις το πληκτρολόγιο από αγγλικά σε ελληνικά)

41548-94159.jpg
Νίκος Ζαχαριάδης
ΤΕΥΧΟΣ 327
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
10715-24322.jpg

(Μέλος του συλλόγου για να την καθιέρωση ειδικού ηχητικού προειδοποιητικού σήματος, που θα ενεργοποιείται όταν ξεχνάς να γυρίσεις το πληκτρολόγιο από αγγλικά σε ελληνικά)

. ● Νευρική ανορεξία: Να τσατίζεσαι με το παραμικρό και να τσακώνεσαι με όλους επειδή δεν έχεις φάει.

● Wikileaks: H υστερία των Αμερικανών να είναι σε όλα καλύτεροι. Ακόμα και στον αντιαμερικανισμό.

● Το παράδοξο του «Αντάρτη πόλης»: Ο αντάρτης πόλης μάχεται κατά του «ολοκληρωτικού και απάνθρωπου κράτους», βάζοντας βόμβες και πυροβολώντας τους εκπροσώπους του.

● Κάποιες φορές όμως, το ολοκληρωτικό και απάνθρωπο κράτος συλλαμβάνει τον «Αντάρτη Πόλης». Και τότε οι φίλοι του μαζεύονται και ζητάνε τη «λευτεριά στον ήρωα».

● Τι θα συμβεί όμως αν γίνει καμιά στραβή και το ολοκληρωτικό και απάνθρωπο κράτος ανταποκριθεί στο αίτημά τους και «ελευθερώσει όντως τον ήρωα»; Απάντηση: Τότε δεν θα είναι πια ολοκληρωτικό και απάνθρωπο.

Άρα θα αναιρεθεί και ο ηρωισμός της πράξης του αντάρτη πόλης. Και θα είναι απλώς «ένας-που-βάζει-βόμβες-και-σκοτώνει-για-να-στραφεί-ενάντια-σε-ένα-κράτος-που-είναι-τόσο-φιλικό-και-ανθρώπινο-ώστε-να-τον-ελευθερώσει».

● Δηλαδή, όσοι ζητάνε την «απελευθέρωση του ήρωα τάδε» στην πραγματικότητα ζητάνε να τον βγάλουν μαλάκα.

● Αγορά κατοικίας χωρίς να ισχύει «πόθεν έσχες»: Μετάφραση: αν δεν έρθουν τα λαμόγια με τα μαύρα χρήματα να ξοδέψουν, δεν γίνεται δουλειά. Μετάφραση της μετάφρασης: προφανώς λοιπόν λεφτά υπάρχουν. Μόνο που είναι μαύρα.

● Kανείς δεν έχει αποθεώσει όπως αξίζει τον τρόπο με τον οποίο «τραβάει» το προτελευταίο φωνήεν όταν λέει το ρόλο της η Κάτια Δανδουλάκη.

● Το πρόβλημα με το λογότυπο της «Σπίθας» του Μίκη Θεοδωράκη δεν είναι ότι ήδη υπάρχει φωτιά πίσω από τη σημαία, οπότε νοηματικά η σπίθα είναι περιττή.

● Ούτε ότι εκεί που υπάρχει η σπίθα αντί για φλόγα βρίσκεται ένας κεραυνός (;).

● Το πιο μεγάλο πρόβλημα είναι που ο Λιακόπουλος, δικαιολογημένα, θα θεωρήσει ότι έκλεψαν το σήμα της εκπομπής του και δεν θα στηρίξει την κίνηση όσο μπορεί.

● Και μια και το έφερε η κουβέντα: Αν είναι αλήθεια όλα αυτά που γράφονται για το ελιξίριο νεότητας, μήπως πρέπει να αναπροσαρμοστεί πάλι το ασφαλιστικό;

● Λογική απορία: Αφού η Ντόρα θεωρεί ότι «η κρίση μάς άλλαξε όλους, ότι χρειάζεται νέα πολιτική πρόταση κτλ.», γιατί επιμένει στην απαράλλαχτη συμπεριφορά ενός κομματάρχη του ’50, και μοιράζει κινητά με έκπτωση στους φτωχομπινέδες πελάτες-οπαδούς;

● Απάντηση: Μα κάτι πρέπει να προσφέρει στους οπαδούς της τώρα που λόγω ΔΝΤ δεν μπορεί να κάνει διορισμούς, γιατί δεν έχουν συνηθίσει να τη στηρίζουν τζάμπα.

● Είμαστε απολύτως σίγουροι πως η ρίζα της λέξης «Μπαζάρ» είναι από το «Παζάρι» και όχι από τα «Μπάζα»;

● Sorry, αλλά όλοι αυτοί οι δημοσιογράφοι που αισθάνονται τον Κολοκοτρώνη να ξυπνάει μέσα τους όταν βλέπουν τους «Τροϊκανούς» στη Βουλή, μήπως θα έπρεπε πριν σηκώσουν το λάβαρο της εθνεγερσίας να παραιτηθούν από 2-3 θέσεις αργομισθίας σε υπουργεία, για να είναι πιο πειστικοί;

● «Βουλοβαβατσίζειν»: Απαρεμφατικό ρήμα που σημαίνει «Κάνω-διαφήμιση-στην-τσόντα-μου-διαδίδοντας-ότι-τα-έχω-με-υπουργό».

● Χρήστης ναρκωτικών που φοράει μαύρα πεταλουδέ γυαλιά: «Τζάνκι Ο»!  

1) Το κατάστημα «Ράδιο Ντορασίδη» λέει: Τα tweets του Forrest Gump 327

 

2) Λογότυπο της «Σπίθας» του Μίκη Θεοδωράκη: Δεν έβαλαν αρχαιοελληνικό μαίανδρο γύρω-γύρω, γιατί μάλλον θα ήταν “too much”!

Τα tweets του Forrest Gump 327

3) Επικό φτύσιμο στο φινάλε του video clip από το νέο τραγούδι της Έφης Σαρρή «Χριστούγεννα - Πρωτοχρονιά»: Την ώρα που τραγουδάει  «Εσύ κι εγώ μαζί ευτυχισμένοι» ο ένας παρτενέρ τη σπρώχνει για να μείνει με το φίλο του!

Τα tweets του Forrest Gump 327


Πιο απάνθρωπη θέση εργασίας της εβδομάδας

Security στα H&M, την πρώτη μέρα που έφεραν τα Lanvin.

 

 nikos.zachariadis@gmail.com

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ