Πολιτικη & Οικονομια

Τα tweets του Forrest Gump 328

(Μέλος του συλλόγου όσων ντρέπονται να δηλώνουν δημοσιογράφοι και προτιμούν την πιο αξιοπρεπή ιδιότητα του «ιδιωτικού υπαλλήλου»)

41548-94159.jpg
Νίκος Ζαχαριάδης
ΤΕΥΧΟΣ 328
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
10904-24751.jpg

●Κι όμως! Υπάρχει ένα συνδικαλιστικό όργανο που πιστεύει ότι ένας «κακός» ιδιοκτήτης που απολύει μαζικά και δεν τηρεί τις συμβάσεις δεν είναι ό,τι χειρότερο.

● Το χειρότερο είναι ένας «καλός» ιδιοκτήτης που και τις συμβάσεις τηρεί και δεν απολύει μαζικά.

● Γι’ αυτό και καλεί, όσους εργάζονται σε αυτόν, να κάνουν και αυτοί απεργία.

● Ώστε να διευκολυνθεί και να μη ζοριστεί καθόλου ο ιδιοκτήτης που δεν τηρεί τις συμβάσεις και απολύει μαζικά. Γιατί όταν δεν κυκλοφορούν οι ανταγωνιστές σου, δεν πειράζει τόσο πολύ που δεν κυκλοφορείς κι εσύ.

● Με την ίδια λογική που μια εταιρεία που παράγει χαλασμένα γιαούρτια (π.χ.), τη συμφέρει πολύ περισσότερο να μποϊκοτάρουν οι καταναλωτές όλα τα γιαούρτια και όχι μόνο το δικό της.

● Το παραπάνω αξίωμα λέγεται και «αξίωμα της ΕΣΗΕΑ».

● Διότι η ΕΣΗΕΑ ζητάει να μην κυκλοφορήσει καμία εφημερίδα την Κυριακή, ώστε να τιμωρηθούν τρεις συγκεκριμένοι εκδότες.

● Δείχνοντας με τον τρόπο αυτό στην Ένωση Κλόουν πόσο ανταγωνιστικά τη βλέπει. Και πόσο το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ έχει καταφέρει να σκέφτεται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που σκέφτεται ο κλόουν «Τοτό».

● Εξάλλου, γι’ αυτό η απεργία προκηρύσσεται ακριβώς την εβδομάδα που οι εφημερίδες και τα περιοδικά, λόγω των χριστουγεννιάτικων διαφημίσεων, έχουν τα πιο πολλά και τα πιο «καθαρά» τους έσοδα.

● Ώστε να χαθούν αυτά τα έσοδα και να γίνει ακόμα πιο δύσκολο στους εκδότες που δεν παίρνουν θαλασσοδάνεια ή δημόσια έργα να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

●  Και έτσι, όταν κι εκείνοι σταματήσουν να ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους, θα γίνει πλέον φανερό σε όλους ότι είναι ίδιοι με τους άλλους εκδότες.

● Αυτό δηλαδή που οι ανταγωνιστές του Κλόουν «Μπόζο», γνωστοί και ως «το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ», ήθελαν να αποδείξουν από την αρχή.

● Λέτε να παίζει ρόλο ότι τα περισσότερα μέλη του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ εργάζονται σε τέτοιους εκδότες;

● Μπα, αυτό θα σήμαινε ότι η απεργία είναι εκ του πονηρού, για να εξυπηρετήσει τα συμφέ-ροντα των εργοδοτών τους.

● Πράγμα που αποκλείει την πιο πιθανή εξήγηση: την απλή, καθαρή βλακεία.

● Διότι, γενικά, οι δημοσιογράφοι είναι η επαγγελματική κατηγορία που φροντίζει να κατακεραυνώνει τους πάντες ως προς τα ηθικά ζητήματα.

● Που κατηγορεί, δηλαδή, τις άλλες επαγγελματικές ομάδες ότι το μόνο που τις ενδιαφέρει είναι τα χρήματα και όχι η ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχουν.

● Την ίδια στιγμή, οι δημοσιογράφοι καταγγέλλουν τις «διαπλοκές των εκδοτών» που «αποκομίζουν παρανόμως τεράστια κέρδη» μόνο όταν σταματήσουν να πληρώνουν τους μισθούς τους.

● Μετάφραση της προηγούμενης πρότασης: Οι δημοσιογράφοι καταγγέλλουν τις «διαπλοκές των εκδοτών» που αποκομίζουν παρανόμως τεράστια κέρδη», μόνο όταν σταματήσουν να μοιράζονται μερικά ψίχουλα μαζί τους.

● Κοινώς, οι δημοσιογράφοι είναι όπως τα μωρά: Δεν τους ενδιαφέρει από πού προέρχονται τα χρήματα του μισθού, αρκεί να βρίσκονται κάθε μήνα στο μπιμπερό. Αλλιώς, αρχίζουν να τσιρίζουν.

● Και by the way: Θαλασσοδάνειο πλέον σημαίνει «το δάνειο που παίρνει αυτός που σαν ιδιοκτήτης τα έκανε θάλασσα».  

Ο Klingon, ο πρόεδρος των ΕΣΗΕανών, λέει: 

image

Πιο απάνθρωπη θέση εργασίας της εβδομάδας: Εξομολογητής του Σταύρου Ψυχάρη στο Άγιον Όρος

nikos.zachariadis@gmail.com

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ