Πολιτικη & Οικονομια

Παίζοντας πόκερ στο μεταναστευτικό

Ξεκίνησε το παίγνιο με μπλόφες και πέρασε στις ματσακονιές

102206-718213.jpg
Ιστορικός Του Παρόντος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
105504-209453.jpg

Είναι φανερό ότι (και) στο μεταναστευτικό θέμα η πολιτική (και) αυτής της κυβέρνησης είναι απλή: Βλέποντας και κάνοντας, ή αλλιώς εκφρασμένο, το θέμα κάτω από το χαλί να μην πολυφαίνεται.

Το ζήτημα όμως είναι ότι πλέον, λόγω μεγέθους, το πρόβλημα είναι αδύνατον να κρυφτεί. Άρα, περνάμε στο επόμενο επίπεδο στρατηγικού σχεδιασμού, στο οποίο εδώ και δεκαετίες κινείται η συμπαθής γειτονική μας χώρα (η Τουρκία).

Αυτό συνοψίζεται στο εξής: Αφού οι πρόσφυγες είναι τράνζιτο στην επικράτειά μας, κάνουμε τα στραβά μάτια, δεν παρεμποδίζουμε, ή ακόμη και διευκολύνουμε να περάσουν στην επόμενη χώρα.

Η Τουρκία παίζει αυτό το παιχνίδι τόσο επιδέξια, ώστε τόσα χρόνια δεν έχουμε κάνει μία τεκμηριωμένη διαμαρτυρία της προκοπής σε διπλωματικό επίπεδο, για να σταματήσουν οι Τούρκοι απλώς να μας μετακυλίουν το πρόβλημα.

Ήρθε λοιπόν η μέγιστη Τασία να υλοποιήσει τον ίδιο υψιπετή και ανθρωπιστικό στόχο. Η αν. Υπουργός ξεκίνησε με μπλόφες ολκής, όταν το παίγνιο ήταν ακόμη σε αναγνωριστικό επίπεδο. Ποιος ξεχνάει τις δύο δηλώσεις της ότι οι πρόσφυγες αρχικά λιάζονται (step 1) και σε επόμενο χρόνο απλά εξαφανίζονται.

Έκλεινε έτσι πονηρά το ματάκι της σε όλους, διαμηνύοντας ότι ουσιαστικά η Ελληνική Πολιτεία θα κάνει την χαζή, ώστε εσείς να «εξαφανιστείτε» προς τη Δυτική Ευρώπη. Επιπλέον, αυτή η λαμπρή στάση ταίριαζε με το δόγμα / μπλόφα του (κυβερνητικού εταίρου) Καμμένου (πριν υπογράψει το 3ο μνημόνιο), ότι θα πλημμυρίσει την Ευρώπη με μουσουλμάνους και δη τζιχαντιστές. Όλοι χαρούμενοι, ε;

Αμ τα πράγματα δεν πάνε πάντα σύμφωνα με τον μακρόπνοο (δηλαδή, εβδομαδιαίο) σχεδιασμό μας. Οι πρόσφυγες, ενώ το επτάμηνο 2014 ήταν 11.622 άνθρωποι, φέτος, στο επτάμηνο πάλι, έφθασαν τους 138.081 (δωδεκαπλασιάστηκαν).

Εκεί η κυρία Υπουργός έκανε τη ματσακονιά που απαγορεύεται να κάνει, ως καλή παίκτης του πόκερ. Αποκάλυψε ότι έχει πενταφυλλία, ούτε ζευγάρια καν. Ανακοίνωσε ότι θα τους έστελνε με το καράβι στη Θεσσαλονίκη και μάλιστα είχε κανονίσει και πούλμαν να τους πάει μέχρι τα βόρεια σύνορά μας. Έτσι η στρατηγική (;) της, περί άτυπης προώθησης προς Deutschland μεριά έγινε καταφανής, με δική της ευθύνη.

Το γεγονός ότι τα μαζέψαμε για χιλιοστή φορά άρον άρον, αποδεικνύει τη σταθερότητα των θέσεων μας. Είμαστε σταθεροί στην αέναη εναλλαγή στρατηγικών και τακτικών σε κάθε θέμα.

ΥΓ: Προς άρση πιθανών παρεξηγήσεων: Δεν θα πρότεινα ποτέ να υιοθετήσουμε στρατηγική Τουρκίας στο μεταναστευτικό, απλά την καταγράφω.


ΦΩΤΟ: Οι Χαρτοπαίκτες του Πολ Σεζάν 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ