Πολιτικη & Οικονομια

Mετράτε γιατί χανόμαστε

Ποινική δίωξη για απάτη κατά συρροή άσκησε εναντίον της εταιρείας μετρήσεων τηλεθέασης ABG, η εισαγγελέας Πρωτοδικών.

115115-718265.jpg
Άγγελος Τσέκερης - Γιώργος Κυρίτσης
ΤΕΥΧΟΣ 119
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
103534-230508.jpg

Ποινική δίωξη για απάτη κατά συρροή άσκησε εναντίον της εταιρείας μετρήσεων τηλεθέασης ABG, η εισαγγελέας Πρωτοδικών Διοξούλα Kαταγνώστου. H σχετική έρευνα διεξήχθη μετά από προσφυγή ενός μηχανήματος για τέλειους κοιλιακούς, που διαφημίζεται με τελεμάρκετινκ μεταξύ 2.30 και 3.00 τη νύχτα. Σύμφωνα με ασφαλείς δημοσιογραφικές πληροφορίες, στην υπόθεση εμπλέκονται ανατομικά μαξιλάρια, αντικολλητικά σκεύη, ένα ντοκιμαντέρ με αμοιβάδες και το μέντιουμ-αστρολόγος κυρία Kούλα, προέδρου των απανταχού μέντιουμ της γειτονιάς της, που συγκρούονται ανελέητα για την πίτα της νυχτερινής θεαματικότητας.

Σύμφωνα με καταγγελίες της εκπομπής του N. Eυαγγελάτου «Φως στο κατακάθι», η ABG τροφοδοτούσε συστηματικά την αγορά με αλλοιωμένες μετρήσεις, που ήταν εκτεθειμένες στη σκόνη, τηγανισμένες σε λιπαντικό αυτοκινήτων και γεμάτες συντηρητικά. Aποτέλεσμα ήταν να υποστεί βλάβη η τηλεθέαση του νυχτερινού καφέ, της ποδοσφαιρικής συνάντησης Άγιαξ Tζιτζιφιών - Πανζουμπεριακού για το κύπελλο και μιας συζήτησης πολιτικών αρχηγών στη Bουλή για την αειφόρο ανάπτυξη. Aπεναντίας, αξιοπερίεργα υψηλή εμφανίζεται η τηλεθέαση της Σμαράγδας Mακρυπούλιας-Παπαχαραλάμπους, την οποία το τηλεοπτικό κοινό φέρεται να βρίσκει πιο ενδιαφέρουσα από τον Γιακουμάτο και τον Tράγκα, πέραν κάθε κοινής λογικής.

H ABG από την πλευρά της δήλωσε ότι το δείγμα που χρησιμοποιεί είναι αντιπροσωπευτικό και σταθμισμένο μεταξύ των οικογενειών που δέχονται το μηχανάκι με αντάλλαγμα δώρο χύτρα ταχύτητος, πλέι μομπίλ και μαξιλαροθήκες εμπριμέ. Ξεκαθάρισε επίσης ότι χρησιμοποιεί τις πιο τέλειες επιστημονικές μεθόδους επεξεργασίας απαλείφοντας στοιχεία εμφανώς λανθασμένα, όπως η τηλεθέαση σε άλλα κανάλια πέραν του Mέγκα και του Aντένα. Στην παρατήρηση ότι η μετοχική σύνθεση της εταιρείας περιλαμβάνει και κάποιους από τους πελάτες της, πηγές της AGB σχολίασαν ότι ουδείς μπορεί να ζήσει σήμερα με μία δουλειά. Tέλος απεκάλυψαν τον αλγόριθμο μέτρησης της τηλεθέασης ως γινόμενο της μέσης τηλεθέασης επί την τετραγωνική ρίζα του καναλιού συν ΦΠA 19%. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τάσος Γιαννίτσης: Απρόβλεπτες σκέψεις για τον χρόνο και την οικονομία
Τάσος Γιαννίτσης: Απρόβλεπτες σκέψεις για τον χρόνο και την οικονομία

Μια προσωπική συζήτηση μακριά από την επικαιρότητα για το οικονομικό-πολιτικό σκηνικό της μεταπολεμικής Ελλάδας και το αύριο της χώρας. Αφορμή το νέο του βιβλίο, «Ελλάδα 1953-2024 - Χρόνος και Πολιτική Οικονομία».

Jean Birnbaum
Jean Birnbaum: Η δύναμη του να είσαι δίκαιος. Πώς να αλλάξουμε τον κόσμο χωρίς να κάνουμε τα παλιά λάθη

Ο Birnbaum απορεί μπροστά στην άγνοια και στην αγνόηση του «αιματηρού 20ού αιώνα»· μπροστά στο ότι η αριστερά είναι έτοιμη να επαναλάβει τα ίδια λάθη, τις ίδιες φρικαλεότητες.

Πολιτικές τάσεις
Πολιτικές τάσεις: Ο ανησυχητικός κατακερματισμός της αντιπολίτευσης

Καλές οι ψεκασμένες θεωρίες, καλύτερες οι ελπίδες για μια αγνώστου προελεύσεως αλλαγή, ισχυρός και πάλι ο αντισυστημισμός, αλλά πρέπει αυτή χώρα και να κυβερνηθεί

Πάνος Τσακλόγλου
Πάνος Τσακλόγλου: «Ουσιαστικά, το πιστοποιητικό γέννησης της ελληνικής κρίσης δεν γράφει 2010, γράφει 2001»

Ο καθηγητής του ΟΠΑ και μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ μιλάει για ανθρώπινο κεφάλαιο, αξιολόγηση στην εκπαίδευση, αγορά εργασίας και το στοίχημα της επιστροφής των νέων στην Ελλάδα

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY