Πολιτικη & Οικονομια

Ντόρα: «Παραιτήσου Σαμαρά»

Άρχισαν τα όργανα στη Νέα Δημοκρατία

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

«Αντώνη, η παρουσία σου είναι επιζήμια και για την παράταξη και για την προοπτική της χώρας. Είναι καλύτερο να παραιτηθείς άμεσα και να διευκολύνεις την κατάσταση. Για να σου αποδείξω μάλιστα ότι δεν έχω καμία φιλόδοξα, ταυτόχρονα μ' εσένα παραιτούμαι κι εγώ».

«Αστειεύεσαι βέβαια, Ντόρα»

«Δεν αστειεύομαι καθόλου, το λέω σοβαρά»

«Θα είσαι τρελή».

Ο διάλογος αυτός που διέρρευσε εσκεμμένα πριν λίγο αφότου φάνηκε με σιγουριά η επικράτηση του «Όχι» στο δημοψήφισμα, φέρεται ότι έγινε χτες Σάββατο, ανάμεσα στη βουλευτίνα  κ. Ντόρα Μπακογιάννη (που είναι η λογικότερα αναμενόμενη πηγή της διαρροης) και τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ Αντώνη Σαμαρά .

Αιτία του αιτήματος ήταν η γνώση των δημοσκοπικών δεδομένων, που έδειχναν αφενός καταβαράθρωση του «Ναι» ήδη από χτες και αφετέρου μηδενική απήχηση του κ. Σαμαρά στην κοινωνία.

Η διαρροή του διαλόγου εντάσσεται στο κλίμα αμφισβήτησης του κ. Σαμαρά, που είχε αρχίσει από τις εκλογές του Γενάρη, αλλά τώρα εμφανίζεται να φουντώνει. Οι εξελίξεις στη Νέα Δημοκρατία αναμένονται ταχείες και δραματικές.

Πηγές της Συγγρού επιβεβαίωναν ότι το τηλεφώνημα όντως έγινε χτες Σάββατο στη 1 το μεσήμερι, στην κορύφωση του προεκλογικού αγώνα για το δημοψήφισμα, όπως έλεγαν, και ότι η κ Μπακογιάννη ζήτησε όντως την παραίτηση του κ.Σαμαρά.

“Αφήνουμε στην κρίση του καθενός και σε κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο να κρίνει μία τέτοια πράξη”,  έλεγαν οι ίδιες πηγές.