Πολιτικη & Οικονομια

Βαρουφάκης: Θα πάμε στα δικαστήρια την ΕΕ

Δεν μπορεί να μας επιβληθεί Grexit 

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Την πρόθεση της Ελλάδας να κινηθεί νομικά εναντίον των ευρωπαϊκών θεσμών, ώστε ν΄ αποτρέψει ενδεχόμενο Grexit, αποκαλύπτει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «The Telegraph», επικαλούμενη δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών κ. Γιάνη Βαρουφάκη. Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ότι η Ελλάδα μπορεί να στραφεί και εναντίον της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την άρνηση παροχής ρευστότητας προς τις ελληνικές τράπεζες,

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο υπουργός είπε:

· «Η ελληνική κυβέρνηση θα κάνει χρήση όλων των έννομων δικαιωμάτων της, προκειμένου να σταματήσει την ‘ασφυξία’ του τραπεζικού συστήματος»

· «Θα πάρουμε τις απαιτούμενες νομικές συμβουλές και θα εξετάσουμε την προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Οι κανονισμοί της ΕΕ δεν προβλέπουν την έξοδο μίας χώρας από το ευρώ. Η ιδιότητά μας ως κράτους – μέλους της Ευρωζώνης είναι αδιαπραγμάτευτη»

· «Η Ελλάδα διαθέτει επαρκή ρευστότητας μέχρι την Κυριακή που θα γίνει το δημοψήφισμα, ωστόσο η επιβολή περιορισμών στην κίνηση των τραπεζικών κεφαλαίων επιδεινώνει την κατάσταση>.

Η εφημερίδα λέει ότι κυβερνητικοί αξιωματούχοι εξετάζουν την πιθανότητα να στραφούν νομικά και εναντίον της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, μετά την απόφασή της να μην εγκρίνει την παροχή ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες.