- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Άργος: Εγκεφαλικά νεκρός ο 24χρονος που δέχτηκε πυροβολισμό από αστυνομικούς
Η εκδοχή των αστυνομικών για την καταδίωξη - Έχει διαταχθεί ΕΔΕ
Άργος: Εγκεφαλικά νεκρός ο 24χρονος που δέχθηκε πυροβολισμό από αστυνομικούς ΟΠΚΕ σε καταδίωξη
Εγκεφαλικά νεκρός φέρεται πως είναι σύμφωνα με πληροφορίες ο νεαρός που πυροβολήθηκε από τους αστυνομικούς μετά την καταδίωξη που έλαβε χώρα τα ξημερώματα της Τετάρτης στο Άργος, όταν αστυνομικοί επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν έλεγχο στο όχημά του.
Σύμφωνα με πηγές του νοσοκομείου που επικαλείται ο ΣΚΑΙ, «σήμερα, γύρω στις 6:30, προσεκομισθη στα ΤΕΠ του Θριασίου από τα ΤΕΠ νοσοκομείου Αργούς, νεαρός περίπου 25, αγνώστων στοιχείων, διασωληνωμένος με μυδρίαση και τραύμα στο κεφάλι από πυροβολισμό. Μπήκε αμέσως χειρουργείο και παραμένει στη νευροχειρουργική κλινική. Είναι εγκεφαλικά νεκρός».
Η εκδοχή των αστυνομικών για όσα έγιναν στο Άργος
Κατά την αστυνομική εκδοχή, ο οδηγός κινήθηκε επικίνδυνα και επιχείρησε επανειλημμένα να εμβολίσει αστυνομικούς και υπηρεσιακά οχήματα.
Η καταδίωξη έληξε όταν το όχημα εγκλωβίστηκε από περιπολικά. Ο 20χρονος φέρεται να εγκατέλειψε το αυτοκίνητο και να προσπάθησε να διαφύγει πεζός, αναρριχώμενος σε μαντρότοιχο. Τότε δύο αστυνομικοί έκαναν χρήση των υπηρεσιακών τους όπλων, τραυματίζοντάς τον σοβαρά στο κεφάλι.
Στην κατοχή του εντοπίστηκε αεροβόλο πιστόλι, το οποίο κατασχέθηκε και αναμένεται να εξεταστεί από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.
Ο τραυματίας μεταφέρθηκε αρχικά στο Νοσοκομείο Άργους και στη συνέχεια διακομίστηκε εσπευσμένα στα ΤΕΠ του Θριάσειου Νοσοκομείου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, έφτασε στα επείγοντα διασωληνωμένος, με βαρύ κρανιοεγκεφαλικό τραύμα από πυροβολισμό. Υποβλήθηκε άμεσα σε νευροχειρουργική επέμβαση και νοσηλεύεται στη Νευροχειρουργική Κλινική.
Για το περιστατικό έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση, ενώ παράλληλα διενεργείται ποινική έρευνα για τις ακριβείς συνθήκες υπό τις οποίες έγινε η χρήση των όπλων.
Οι δύο εμπλεκόμενοι αστυνομικοί συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας και σε βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και βαριά σωματική βλάβη.
Σημειώνεται πως μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί εάν το τραύμα προκλήθηκε από απευθείας βολή ή από εξοστρακισμό σφαίρας.
Η επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας
Πρώτες πρωινές ώρες, σήμερα, 8 Ιουλίου 2026, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) Αργολίδας επιχείρησαν να διενεργήσουν έλεγχο σε οδηγό οχήματος σε περιοχή του Άργους.
Ο οδηγός δεν συμμορφώθηκε στα σήματα στάσης των αστυνομικών, ανέπτυξε ταχύτητα, προκειμένου να αποφύγει τον έλεγχο, ενώ επιχείρησε να εμβολίσει αστυνομικούς που βρίσκονταν εκτός υπηρεσιακών οχημάτων, καθώς και υπηρεσιακά οχήματα κατά τη διάρκεια της διαφυγής του. Ακολούθησε καταδίωξη, κατά την οποία κινήθηκε με ιδιαίτερα επικίνδυνο τρόπο.
Τελικώς, το όχημα εγκλωβίστηκε από περιπολικά, τα οποία εμβόλισε και στη συνέχεια ο οδηγός εγκατέλειψε το όχημα πεζός επιχειρώντας να διαφύγει αναρριχώμενος σε μαντρότοιχο. Δύο αστυνομικοί έκαναν χρήση του υπηρεσιακού τους οπλισμού, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του άνδρα. Στο σημείο κλήθηκε άμεσα ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β., το οποίο τον μετέφερε σε νοσοκομείο, ενώ στη συνέχεια διακομίστηκε σε νοσοκομείο της Αττικής, όπου νοσηλεύεται.
Στη διαδρομή διαφυγής του, πλησίον του σημείου που έγινε το αρχικό σήμα στάσης από τους αστυνομικούς, εντοπίστηκε και κατασχέθηκε αεροβόλο πιστόλι, το οποίο θα αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση.
Για το περιστατικό ενημερώθηκε άμεσα ο αρμόδιος Εισαγγελέας, ενώ στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας συνελήφθησαν οι δύο εμπλεκόμενοι αστυνομικοί, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και βαριά σωματική βλάβη. Παράλληλα έχει ξεκινήσει η προβλεπόμενη πειθαρχική διαδικασία για τη διερεύνηση των ακριβών συνθηκών υπό τις οποίες έλαβε χώρα το περιστατικό.
Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ναυπλίου με τη συνδρομή της Δ.Α.Ο.Ε.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κύματα και ισχυρά ρεύματα παρέσυραν τους λουόμενους προς τα βαθιά
Η εκδοχή των αστυνομικών για την καταδίωξη - Έχει διαταχθεί ΕΔΕ
Η πρόεδρος του World Human Forum μιλά για το Lyceum Project και τις τρεις μορφές νοημοσύνης και εξηγεί γιατί οι κρίσεις της εποχής μας πρέπει να αντιμετωπιστούν ως ενιαίο σύνολο
«Δεν προέκυψε κάποια δυσφορία ή άρνηση, δεν είπε “όχι”, δεν έδειξε άρνηση»
Νοσηλεύεται διασωληνωμένος και σε πολύ σοβαρή κατάσταση
Η Αυστραλία πιέζει για την έκδοσή του, για να δικαστεί στο Σίδνεϋ όπου και έγινε το έγκλημα
Στο επίκεντρο η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών
Η μηχανή του συγκρούστηκε με απορριματοφόρο ενώ πήγαινε στο στρατόπεδο
Η γυναίκα αγνοείται από τις 20 Μαΐου
Ένας 47χρονος επιτέθηκε με μαχαίρι σε δύο άνδρες σε καφενείο
Το σενάριο που εξετάζουν οι Αρχές
Αναμένονται και τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων
Ο επίμαχος χώρος παραμένει υπό αστυνομική φύλαξη νυχθημερόν
167 συλλήψεις για πρόκληση πυρκαγιάς από την αρχή του έτους
Η ανακοίνωση του «Χαμόγελου του Παιδιού» για την υπόθεση
Η ανακοίνωση του «Χαμόγελου του Παιδιού»
Συνελήφθη ο 61χρονος οδηγός
Η ανακοίνωση του «Χαμόγελου του Παιδιού»
Συνεχίζονται οι αυτοψίες
Η ανακοίνωση του «Χαμόγελου του Παιδιού»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.