- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Φρίκη στη Δράμα: Πυροβόλησαν αρκούδα και μετά την αποκεφάλισαν
Η αρκούδα στην Ελλάδα είναι ένα απόλυτα προστατευόμενο είδος
Φρίκη στη Δράμα: Πυροβόλησαν αρκούδα και μετά την αποκεφάλισαν
Μία αρκούδα νεκρή από πυροβόλο όπλο, που στη συνέχεια αποκεφάλισαν, εντόπισε υπάλληλος του Δασαρχείου Δράμας σε ορεινή περιοχή του Λιβαδερού Δράμας.
Άμεσα ενημερώθηκαν το Δασαρχείο Δράμας, η περιβαλλοντική οργάνωση «Καλλιστώ» και ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ), στο πλαίσιο της θεσμοθετημένης λειτουργίας της Ομάδας Άμεσης Επέμβασης για την Αρκούδα στην περιοχή.
Για το συγκεκριμένο περιστατικό έχει ήδη σχηματιστεί δικογραφία και έχει ξεκινήσει προανάκριση από τις αρχές, για τον εντοπισμό των δραστών.
Όπως προέκυψε από τη νεκροψία που διενεργήθηκε, το ζώο φέρει δύο τραύματα από σφαίρες πυροβόλου όπλου: ένα στη ράχη και ένα στον μηρό. Σύμφωνα με τη νεκροψία, οι δράστες, αφού σκότωσαν τη νεαρή αρσενική αρκούδα, στη συνέχεια την αποκεφάλισαν.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΟΦΥΠΕΚΑ και της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Καλλιστώ», η θανάτωση ή ο τραυματισμός αρκούδας αποτελούν εγκληματικές πράξεις, οι οποίες διώκονται ποινικά.
Η αρκούδα στην Ελλάδα είναι ένα απόλυτα προστατευόμενο είδος, σύμφωνα με την ελληνική και τη διεθνή νομοθεσία. Το είδος, καθώς και ο βιότοπός του, προστατεύονται από τον Δασικό Κώδικα, αλλά και από την Οδηγία για τους Οικοτόπους (92/43/ΕΕ), τη συνθήκη της Βέρνης και τη συνθήκη της Ουάσινγκτον (CITES). Σύμφωνα με το Κόκκινο Βιβλίο των απειλούμενων ζώων της Ελλάδας (2009), η αρκούδα ταξινομείται στα Κινδυνεύοντα Είδη.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Χώσου πιο βαθιά. Ψάξε καλύτερα. Υπάρχει σίγουρα κι άλλος πάτος κάτω απ’ τον πάτο του πάτου μας. Μάλλον.
Πού θα αναρτηθεί η λίστα με τους τελικούς δικαιούχους
ΑΣΕΠ: Από σήμερα οι αιτήσεις για 2.628 θέσεις ΤΕ σε φορείς του Δημοσίου χωρίς παράβολο συμμετοχής
Η ομοσπονδία περιγράφει μια πραγματικότητα που επιβαρύνει ολοένα και περισσότερο τη λειτουργία των σχολείων
Επιστολή - καταγγελία από γονείς για το περιστατικό
Φέρονται να εμπλέκονται σε εγκληματικές δραστηριότητες
Ξεσπά ο πατέρας του νεκρού
«Ένα από αυτά ανέβηκε και κατέβηκε μέσα σε λίγα λεπτά»
Πόσο είναι το πρόστιμο αν δεν δηλώσεις τον καθαρισμό του οικοπέδου
Ποιοι το παίρνουν ολόκληρο, τι ισχύει με τις εξετάσεις
Ζημιές σε σπίτια και υποδομές
«Όλα τους τα ταξιδιωτικά έγγραφα είναι έτοιμα και επικαιροποιημένα κι όμως βρίσκονται ακόμα εκεί»
Η ταυτότητα του θύματος παραμένει άγνωστη
Αρχικά είχε χειρουργηθεί για σκωληκοειδίτιδα
Συνελήφθησαν και οι γονείς τους για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου
Σήμερα συνεχίστηκε η εξέταση του πρώτου μάρτυρα πραγματογνώμονα
Η πιο σκοτεινή εγκληματική υπόθεση της σύγχρονης Κύπρου
«Δεν είχα σκοπό να ανατιναχθώ» ισχυρίστηκε
«Έχουμε τραυματισμό αστυνομικού και είναι σοβαρός», φώναζε ο επικεφαλής της διμοιρίας του
Η Σοφία Χρηστίδου φέρεται να κατήγγειλε περιστατικά εκφοβισμού που βίωνε από συγκεκριμένους μαθητές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.