- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Θεσσαλονίκη: Πετούσαν ανεξέλεγκτα σε γεωτεμάχιο τόνους μπαζών
Δύο συλλήψεις για περιβαλλοντική ρύπανση
Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν δύο άτομα για παράνομη απόρριψη 900 τόνων μπαζών, προκαλώντας περιβαλλοντική ρύπανση και αλλοίωση γεωτεμαχίου στη δυτική πλευρά.
Εκατοντάδες τόνους στερεών αποβλήτων πετούσαν ανεξέλεγκτα σε γεωτεμάχιο δύο άτομα που συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη για περιβαλλοντική ρύπανση.
Πρόκειται για έναν 42χρονο και έναν 52χρονο, για τους οποίους έπειτα από αστυνομική έρευνα καθώς και από επιτόπια αυτοψία από το Τμήμα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, προέκυψε ότι κατά το χρονικό διάστημα Ιουλίου - Οκτωβρίου 2024, πέταξαν σε περιοχή της δυτικής Θεσσαλονίκης, με τη χρήση δύο οχημάτων ιδιοκτησίας τους, περίπου 900 τόνους στερεών μη επικίνδυνων Αποβλήτων Εκσκαφών, Κατασκευών και Κατεδαφίσεων (Α.Ε.Κ.Κ.).
Επίσης, τον Ιούλιο του 2024 σε διαφορετικό σημείο του γεωτεμαχίου, ο 42χρονος προέβη σε συγκέντρωση στερεών αποβλήτων που αποτελούνταν από απόβλητα κλαδεμάτων αναμειγμένα με νάιλον, με ογκώδη απόβλητα, καθώς και με Απόβλητα Εκσκαφών, Κατασκευών και Κατεδαφίσεων (Α.Ε.Κ.Κ.), δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο σωρό αποβλήτων, ύψους 3 μέτρων, συνολικής ποσότητας 40 τόνων περίπου.
Οι απορρίψεις και η συγκέντρωση στερεών αποβλήτων, πραγματοποιήθηκαν σε μη νόμιμο αποδέκτη και χωρίς τις νόμιμες προϋποθέσεις, αντί αυτά να διατεθούν σε εγκεκριμένες μονάδες επεξεργασίας ή εγκεκριμένους χώρους αξιοποίησης, με αποτέλεσμα την ρύπανση και αισθητική υποβάθμιση του περιβάλλοντος της περιοχής, την αλλαγή της γεωμορφολογίας του εδάφους και τη μεταβολή της στάθμης των φυσικών υψομέτρων του εδάφους, καθιστώντας το έτσι ακατάλληλο για τις επιθυμητές του χρήσεις.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς γράφτηκε το πρώτο τηλεοπτικό θρίλερ της Ελλάδας
Πώς τον εντόπισε το «ελληνικό FBI»
Οι πρώτες πληροφορίες για τον λόγο του τσακωμού
Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του δράστη
Ενοχλημένος για τα δημοσιεύματα σχετικά με το πόρισμα της Πυροσβεστικής για τη φωτιά στο διαμέρισμά του
Διακινούσε υλικό σεξουαλικής κακοποίησης μέσω διαδικτύου
Το θύμα υποστηρίζει ότι δεν έχει ιδιαίτερο πρόβλημα με κανέναν
Αναλάμβαναν χτυπήματα «κατά παραγγελία»
Οκτώ αστυνομικοί τραυματίστηκαν
Μεταφορά του μπλόκου στον ΒΟΑΚ
Το περιστατικό το βράδυ του Σαββάτου
Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής
Διαβάστε χρήσιμες συμβουλές για ασφαλή και οικολογική διακόσμηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου
Η εικόνα από τα αγροτικά μπλόκα σήμερα
Ενισχύονται οι αστυνομικές δυνάμεις στην Κρήτη
Στο σημείο ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και στελέχη του ΤΕΕΜ
«Αυτό που είδατε ήταν η αγανάκτηση του Κρητικού κτηνοτρόφου»
Στο σημείο επικρατούσαν άσχημες καιρικές συνθήκες
Το χρονικό του περιστατικού
Η απόφαση του Εφετείου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.