- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Ειρήνη Μουρτζούκου: Φέρεται να έπνιξε τα βρέφη με μαλακό μαξιλάρι
Τα στοιχεία που έρχονται στο φως μετά τη σύλληψη της 25χρονης
Η Ειρήνη Μουρτζούκου βρίσκεται στο κάδρο για ακόμη δύο θανάτους παιδιών
Ένα μαλακό μαξιλάρι φέρεται να χρησιμοποίησε η Ειρήνη Μουρτζούκου προκειμένου να στερήσει τη ζωή από τα τρία βρέφη για τη δολοφονία των οποίων κατηγορείται.
Η Ειρήνη Μουρτζούκου οδηγήθηκε την Τρίτη (8.7) στον Εισαγγελέα Εκτελέσεως Ποινών στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, προκειμένου να εκτελεστεί το ένταλμα συλλήψεώς της. Ο δικηγόρος της 25χρονης κατηγορούμενης, Νίκος Αλεξανδρής, ανέφερε πως η εντολέας του δηλώνει αθώα και αυτό θα υποστηρίξουν, ενώ επισήμανε πως η υποξία δεν είναι ποτέ αιτία θανάτου. «Εκείνο που ερευνά η δικαιοσύνη είναι τι προκάλεσε την υποξία. Υποξία από μόνη της πάντως δεν είναι αίτια θανάτου. Θα απαντήσουμε λέξη προς λέξη στα πορίσματα αυτά» δήλωσε.
Για τι κατηγορείται η Ειρήνη Μουρτζούκου
Η Ειρήνη Μουρτζούκου κατηγορείται για ανθρωποκτονία με δόλο κατά συρροή, τετελεσμένη και σε απόπειρα κατ' εξακολούθηση και μη για τις εξής υποθέσεις:
- Τον θάνατο του 6 μηνών βρέφους φίλης της στην Αχαΐα τον Φεβρουάριο του 2021 το οποίο πρόσεχε. Η ιατροδικαστική τότε ως αιτία θανάτου είχε δείξει διάμεση πνευμονίτιδα ενώ το βρέφος είχε και επιληπτικά επεισόδια.
- Το μόλις 19 ημερών κοριτσάκι της το οποίο έφυγε από τη ζωή στις 19 Ιουνίου του 2022. Και στον θάνατο αυτό η ιατροδικαστική έδειξε διάμεση πνευμονίτιδα.
- Το δεύτερο δύο μηνών κοριτσάκι της το 2023, το οποίο πέθανε στο Παίδων από καρδιακή ανακοπή.
- Για απόπειρα ανθρωποκτονίας το 2020, φίλη της την κατηγόρησε πως την έπιασε από τον λαιμό και προσπάθησε να την πνίξει.
Εμπλέκεται σε ακόμη δύο θανάτους παιδιών;
Η Ειρήνη Μουρτζούκου βρίσκεται στο κάδρο για δύο ακόμη υποθέσεις θανάτου παιδιών. Συγκεκριμένα, στον θάνατο του 15 μηνών Παναγιωτάκη που έφυγε από τη ζωή στην Αμαλιάδα στις 5 Αυγούστου του 2024 και τον θάνατο της αδερφή της τον Φεβρουάριο του 2014. Η μητέρα της Ειρήνης Μουρτζούκου εκφράζει τη βεβαιότητα ότι το άλλο της παιδί δολοφονήθηκε από την Ειρήνη.
Σύμφωνα με τo Star, η σύλληψη της Ειρήνης Μουρτζούκου ήρθε μετά από 8 μήνες ερευνών και μετά από 80 και πλέον καταθέσεις μαρτύρων. Στο ένταλμα σύλληψης αποτυπώνεται και ο μηχανισμός θανάτου: ασφυξία με φραγμό μύτης και στόματος. Στο κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος της 25χρονης αναφέρεται ότι το παιδί της φίλης της Κατερίνας είχε αποπειραθεί να το σκοτώσει και πάλι, δύο μήνες πριν τον θάνατό του. Συγκεκριμένα, στις 11 Δεκεμβρίου 2020 και ενώ το παιδί νοσηλευόταν, η 25χρονη ήταν μόνη της στο δωμάτιο με το μωράκι, αφού η μητέρα είχε πάει στο σπίτι για να πάρει ρούχα. Το δεύτερο παιδί της η Ειρήνη Μουρτζούκου προσπάθησε να το σκοτώσει 4 φορές, μια στο σπίτι και άλλες τρεις στο νοσοκομείο.
«Επανειλημμένη αδίστακτη τέλεση της πράξης της ανθρωποκτονίας (τετελεσμένη τρεις φορές και μία σε απόπειρα) σε ήρεμη ψυχική κατάσταση με πλήρη απάθεια, ψυχρότητα, σκληρότητα και παντελή απαξία για το έννομο αγαθό της ζωής», αναφέρεται στο ένταλμα σύλληψης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Το υπόγειο της μπισκοτοβιομηχανίας δεν ήταν δηλωμένο»
Η ασφαλτόστρωση στο σημείο και το δείγμα χώματος από τον τόπο της διαρροής
Σε κλίμα οδύνης το «τελευταίο αντίο»
Τον κατήγγειλε στις αρχές η κόρη της ηλικιωμένης
Έχουν περάσει περισσότερες από 50 ημέρες από τότε που χάθηκαν τα ίχνη του
Οι 6 φάκελοι που κατασχέθηκαν
Λέξεις που σίγουρα έχεις ακούσει και που στην πραγματικότητα σκιαγραφούν στάσεις και εσωτερικές καταστάσεις εργαζομένων οι οποίες μέχρι πρόσφατα έμεναν αόρατες ή απροσδιόριστες
Στο Παπαγεωργίου οι δύο από τους τρεις τραυματίες
Θα απολογηθούν τα επόμενα 24ωρα
«Δεν μπορώ να διαχειριστώ τον χαμό των συναδέλφων μας» φέρεται να έγραψε, σύμφωνα με το MEGA
Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ
Απολογήθηκε χωρίς δικηγόρο
Όσα εκμυστηρεύτηκε η ανήλικη στη μητέρα της
Ο άνδρας είχε μεταβεί στο γήπεδο για να αθληθεί, όμως δεν επέστρεψε ποτέ στο σπίτι
Ο τρίτος τραυματίας παραμένει σε νοσοκομείο της Ρουμανίας
Συνελήφθη από αστυνομικούς
Συντονισμένη επιχείρηση του Λιμενικού αποκάλυψε φορτίο κάνναβης άνω των 130 κιλών
Τριήμερο πένθος στον δήμο Τρικκαίων
Παραδείγματα της καθημερινότητας και της πολιτισμικής παραγωγής και γιατί η αναγνώριση του σεξισμού αποτελεί αναγκαίο βήμα για την κατανόηση και την πρόληψη της βίας.
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.