- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Γυναικοκτονία στην Αμφιλοχία: Ένταση και καβγάς πριν το αιματηρό έγκλημα - Κάτοικος περιγράφει όσα είδε
Ο σύζυγος της γυναίκας κατέρρευσε όταν τους είδε αιμόφυρτους στο έδαφος
Γυναικοκτονία στην Αμφιλοχία: Ένταση και καβγάς πριν το αιματηρό έγκλημα - Κάτοικος περιγράφει όσα είδε
Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Αμφιλοχίας από το άγριο έγκλημα με δράστη έναν 54χρονο, ο οποίος πυροβόλησε εν ψυχρώ την κουμπάρα του το μεσημέρι της Τρίτης (24.06) και ύστερα αυτοκτόνησε.
Ο σύζυγος της 51χρονης έπειτα από το αιματηρό σκηνικό, βγήκε από το σπίτι που βρίσκεται στην πλατεία του χωριού Πηγάδια στα ορεινά της Αιτωλοακαρνανίας και κατέρρευσε όταν είδε τη γυναίκα του και τον 54χρονο αιμόφυρτους πεσμένους στο έδαφος.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η καραμπίνα με την οποία σκοτώθηκε η 51χρονη γυναίκα βρίσκεται στο επίκεντρο της έρευνας των Αρχών της Αμφιλοχίας, καθώς δεν ήταν αποθηκευμένη με ασφάλεια, όπως προβλέπεται από τον νόμο. Αν και ο κάτοχός της -ο αδελφός του δράστη- φέρεται να είχε νόμιμη άδεια, το γεγονός ότι το όπλο δεν ήταν κλειδωμένο έχει ήδη προκαλέσει νομικές συνέπειες για τον ίδιο.
Ραγίζει καρδιές η μητέρα της 51χρονης
Η μητέρα της 51χρονης γυναίκας μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», δήλωσε σοκαρισμένη: «Χάλια είμαι, τι ζωή να κάνω… Ήταν ένα παιδί χαρούμενο, με την οικογένεια της, με τρία παιδιά, χαρούμενη. Τον κουμπάρο τον ήξερα, δεν έδειχνε για τέτοιος άνθρωπος, δεν ξέρω τίποτα. Ήμασταν μια γειτονιά… Δεν μου είπε ποτέ η κόρη μου κάποιο παράπονο για κανέναν».
«Εχθές ήρθε εδώ, μου έφερε φαγητό, γιατί είμαι άρρωστη και μου είπε “μαμά φεύγω, θα τα πούμε αύριο” και πήρε το αυτοκίνητό της και έφυγε στις 14:00 ή στις 15:00 η ώρα», συμπλήρωσε.
«Έφυγε η κοπέλα πρώτα και μετά έφυγε και αυτός»
Η συννυφάδα της αδικοχαμένης Άννας μίλησε στο ίδιο Μέσο για το περιστατικό: «Όλοι μια πόρτα είμαστε. Δεν μπορεί να μιλήσει κανείς για τίποτα αυτή τη στιγμή. Μάνα τριών παιδιών...».
«Δεν είναι συγγενής μου, τη γνώριζα τη γυναίκα. Ήταν μητέρα τριών παιδιών. Το ένα παιδί ήταν μικρό, το ένα γύρω στα 30, το μεγάλο, και το άλλο γύρω στα 20 και πάνω. Ήταν ήσυχη γυναίκα, δεν ήταν μπλεγμένη σε φασαρίες. Ερχόταν κάθε μέρα στο χωριό, ήταν από εδώ από το χωριό, αλλά έμενε δίπλα στον συνοικισμό στα Πηγάδια. Η μάνα της μένει εδώ στο χωριό και ερχόταν κάθε μέρα και τη φρόντιζε, γιατί η μάνα της είναι άρρωστη. Στον συνοικισμό μένανε και οι δύο, και ο δράστης και η κοπέλα», τόνισε αρχικά φίλη της 51χρονης και συνέχισε: «Αυτός (ο 54χρονος) είχε βαφτίσει τον γιο της. Δούλευε εδώ στο τυροκομείο του χωριού και ήταν ανύπαντρος. Η γυναίκα έκανε κάποια σχολικά δρομολόγια, εποχιακά, όχι μόνιμα, και είχε και κτηνοτροφικές δουλειές».
«Πήγε στο καφενείο και έπινε μπύρες μέχρι το μεσημέρι»
Από την πλευρά του, ο εργοδότης της 51χρονης γυναίκας είπε: «Η γυναίκα απασχολούνταν εδώ κάποιες ώρες. Ήταν οικογενειάρχης, όταν είχε κάποιο θέμα στο σπίτι μας το έλεγε, όταν είχε κάποιο θέμα με τη μητέρα της το έλεγε, με τον αδελφό της επίσης. Δεν μας είχε πει κάτι άλλο. (…) Πριν το σκηνικό, αυτός δούλευε στο τυροκομείο, όταν τελείωσε πήγε στο καφενείο και έπινε μπύρες μέχρι το μεσημέρι».
«Ήταν φιλήσυχες οικογένειες και οι δύο»
«Τους ήξερα πολύ καλά, ήταν φιλήσυχες οικογένειες και οι δύο. Δεν ξέρω αν είχαν προβλήματα, δεν είχα ακούσει κάτι. Λένε ότι την περίμενε στην πλατεία και κάπου από εκεί πέρασε η κοπέλκα και τη σκότωσε… Αυτός ήταν τυροκόμος, εγώ είχα συναναστροφές μαζί του, ήταν ήσυχο παιδί, αλλά έπινε. Το χωριό είναι αγαπημένο», δήλωσε από την πλευρά του, ο ιερέας του χωριού.
Στη συνέχεια, η μητέρα του δράστη δήλωσε ότι η κουμπαριά τους κρατάει πολλά χρόνια. «Δεν ήταν από το ίδιο χωριό. Ο άνδρας της και ο γιος μου (σ.σ. ο κουμπάρος) ήταν πολύ καλοί φίλοι χρόνια».
Οι κινήσεις του αυτόχειρα μόλις είδε την κουμπάρα του
Όλα συνέβησαν το μεσημέρι της Τρίτης, όταν η ένταση μεταξύ του 54χρονου άνδρα και της 51χρονης κουμπάρας του είχε ξεκινήσει από νωρίς το μεσημέρι, σε γειτονικό χωριό του οικισμού Πηγάδια όπου έμεναν και συγκεκριμένα στο χωριό Περδικάκι.
Η 51χρονη είχε πάει να ψωνίσει μαζί με μία φίλη της κάποια πράγματα για το σπίτι, εκεί βρέθηκαν και ξεκίνησε μια πρώτη εστία έντασης μεταξύ τους.
Στη συνέχεια γύρισαν στο χωριό τους, όπου υπήρξε και δεύτερος γύρος αντιπαράθεσης, ακριβώς έξω από το σπίτι της γυναίκας, η οποία κατέβαζε τα ψώνια. Υπάρχουν μαρτυρίες που αναφέρουν στην αστυνομία ότι άκουσαν την ένταση.
Ο δράστης είπε στη γυναίκα να περιμένει λίγα λεπτά να φέρει κάτι, πήρε την καραμπίνα του αδελφού του και πυροβόλησε τη γυναίκα στο κεφάλι και σε άλλα σημεία του σώματος. Έπειτα, ο ίδιος έστρεψε το όπλο στον εαυτό του και πάτησε τη σκανδάλη
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα στοιχεία για τους οδηγούς που βρέθηκαν υπό την επήρεια μέθης
Ο νεαρός προσπάθησε να διαφύγει, αλλά ακινητοποιήθηκε από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ
Έναρξη κινητοποιήσεων στην Κρήτη
Έντονη βροχόπτωση προκάλεσε προβλήματα σε δημοτικές και επαρχιακές οδούς - Ανακοίνωση της Αστυνομίας
Προγραμματίζεται αποκλεισμός αεροδρομίου Ιωαννίνων - Κλειστός ο Προμαχώνας
Συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση - Σε εξέλιξη η προανάκριση
Στοχευμένοι έλεγχοι σε κέντρα διασκέδασης στην Αττική τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου
Σοκ στον Άγιο Λέοντα - Οι γιατροί μιλούν για εικόνες που δεν είχαν αντικρίσει ποτέ
Συγκρούσεις μετά την πορεία στη μνήμη Γρηγορόπουλου - Ομάδα 400 ατόμων επιτέθηκε σε ΜΑΤ
Όχημα εισήλθε στο αντίθετο ρεύμα - Καταστράφηκε ολοσχερώς
Συγκλονίζουν οι δηλώσεις του πατέρα για τον σκύλο που σκότωσε το 2χρονο
Το αγοράκι υπέστη σοβαρά τραύματα - Δεν κατάφεραν να το σώσουν οι γιατροί
Τρίμηνη ισχύς της κήρυξης σε δήμο Μεγαρέων, Ανατολικής Μάνης, Ευρώτα και δημοτικές ενότητες Οινόης και Ερυθρών
Ακινητοποίησε τον 42χρονο μαζί με δύο συνεργούς - Απείλησε την οικογένειά του
Σοβαρές αλλοιώσεις, προσθήκες εικόνας και ενδείξεις ΑΙ σε υλικό που παρουσιάστηκε ως αυθεντικό
Αντί η πολιτεία να δημιουργήσει ένα ανάχωμα στην αμάθεια και τη σύγχυση που επικρατεί στο μυαλό των εφήβων, έχει εγκαταλείψει την εκπαίδευση στο διαδίκτυο, στους συμμαθητές τους και την πορνογραφία
Ακινητοποιήθηκαν τρένα σε Λάρισα και Λειανοκλάδι - Μεταφορά επιβατών με λεωφορεία
Σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο της Κεντρικής Μακεδονίας, με διακοπές κυκλοφορίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.