Άραχθος: Για πολλά λεπτά έμειναν κάτω από το νερό τα παιδιά - Κρίσιμες οι επόμενες ώρες
Οι γιατροί θα ακολουθήσουν επιθετική θεραπεία για τη διάσωση του εγκεφάλου τους
Άραχθος: Πολλά λεπτά έμειναν κάτω από το νερό τα παιδιά – Επιθετική θεραπεία για τη σωτηρία τους
Μάχη για τη ζωή τους δίνουν τα δύο ανήλικα αγόρια, ηλικίας 14 και 15 ετών, που ανασύρθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους από τα νερά του ποταμού Άραχθου στην Άρτα το απόγευμα της Τετάρτης (11.06).
Τα δύο παιδιά νοσηλεύονται διασωληνωμένα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, με τους γιατρούς να καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες, εφαρμόζοντας εξειδικευμένα θεραπευτικά πρωτόκολλα. Οι σοβαρές επιπτώσεις από την παρατεταμένη παραμονή τους στο νερό στον Άραχθο - περίπου 25 λεπτά - έχουν πλήξει καίρια ζωτικά όργανα όπως τον εγκέφαλο, τους πνεύμονες και το ήπαρ.
Όπως ανέφερε στο Live News ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, «οι γιατροί επανέφεραν τα παιδιά, που ήταν ουσιαστικά νεκρά». Η ανάνηψη διήρκεσε περίπου 50 λεπτά, κάτι που υποδηλώνει το πόσο κρίσιμη είναι η κατάστασή τους, αλλά αφήνει περιθώρια ελπίδας.
Με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ τα παιδιά μεταφέρθηκαν διασωληνωμένα στο νοσοκομείο στο Ρίο, όπου τα υποδέχθηκε ομάδα τεσσάρων γιατρών, ενώ όλο το ιατρικό προσωπικό κινητοποιήθηκε άμεσα. Από νωρίς είχε προετοιμαστεί ειδικός χώρος υποδοχής, λόγω της σοβαρότητας του περιστατικού.
Οι γιατροί εμφανίζονται ιδιαίτερα προβληματισμένοι από το γεγονός ότι συνολικά τα παιδιά στερήθηκαν οξυγόνο για πολλά λεπτά, κάτι που επιβαρύνει σημαντικά την κλινική τους εικόνα.
Τα παιδιά θα ακολουθήσουν «επιθετική θεραπεία»
Το Star ανέφερε ότι το κάθε παιδί έχει τη δική του ομάδα υποστήριξης, απαρτιζόμενη από εντατικολόγους και νοσηλευτές. Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΜΕΘ Παίδων, θα ακολουθήσουν επιθετική θεραπεία για τη διάσωση του εγκεφάλου, καθώς η αξονική που πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείο της Άρτας έδειξε ότι υπάρχει οίδημα στο κεφάλι, αλλά και εισρόφηση υγρού στους πνεύμονες. Η κατάστασή τους χαρακτηρίζεται εξαιρετικά κρίσιμη.
Το επόμενο 24ωρο θεωρείται κρίσιμο για την εξέλιξη της κατάστασής τους, καθώς θα φανεί αν τα παιδιά θα παρουσιάσουν θετική ανταπόκριση στη θεραπεία.
Ο άνδρας που έσωσε τα παιδιά που πνιγόντουσαν στον Άραχθο
Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία του άνδρα που έσπευσε πρώτος στο σημείο: «Με ειδοποίησαν ότι πνίγονται παιδιά στον Άραχθο. Πήρα το αμάξι και έτρεξα. Το ένα παιδί το γνωρίζω, είναι συμμαθητής της κόρης μου».
Ο Γκόγκα Λεβιάν, ο άνδρας που έσωσε τα δύο παιδιά από τα νερά του ποταμού, περιέγραψε τη δραματική στιγμή. Όπως δήλωσε, βρισκόταν σε κοντινό καφέ όταν ένα παιδί ζήτησε βοήθεια. Χωρίς δισταγμό έβγαλε τα ρούχα του και βούτηξε στο ποτάμι, καταφέρνοντας να ανασύρει και τα δύο παιδιά, χωρίς τις αισθήσεις τους.
Συγκινημένος, τόνισε πως δεν τον ενδιέφερε η καταγωγή των παιδιών και πως ενήργησε με μοναδικό κίνητρο την ανθρώπινη ζωή. «Έκανα καλό, τίποτα άλλο», είπε με δάκρυα στα μάτια, ευχόμενος τα παιδιά να επιβιώσουν και να συνεχίσουν τη ζωή τους.
Σε κατάσταση σοκ οι γονείς των παιδιών
Οι γονείς των αγοριών είναι σε σοκ και παραμένουν στην Άρτα, όπου κλήθηκαν από τις Αρχές να καταθέσουν, κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας για τη διερεύνηση των συνθηκών του περιστατικού.
Ρωτούν συνεχώς και προσεύχονται για τα παιδιά τους, ενώ αυτό που υποστήριξαν είναι ότι τα παιδιά τους απλώς ήθελαν να πάνε μια βόλτα με τους φίλους τους.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ανακοίνωση του «Χαμόγελου του Παιδιού»
Γιατί η Νικολέτα Π. δολοφόνησε τη Θεοδώρα Πασπαλά
Η ανακοίνωση του «Χαμόγελου του Παιδιού»
Ο ένας δεν είχε καν δίπλωμα
Δείτε αναλυτικά τις συστάσεις της Πολιτικής Προστασίας
Τι ακριβώς συνέβη και πού εντός του εμπορικού κέντρου με αποτέλεσμα να πέσει το ταβάνι στο κεφάλι 45χρονης
Υπάρχει παρέα ανηλίκων με βαρύ παρελθόν που δρα στην πόλη;
Οι πρώτες πληροφορίες
Ζημιές στο αεροδρόμιο, έπεσαν δέντρα, έσπασαν τζαμαρίες
Η Ευαγγελία Μυλωνάκη-Σαράκα έχει ύψος 1.58 μ., είναι 55 κιλά, έχει καστανά καρέ μαλλιά και καστανά μάτια
Η πανελλαδική επιτροπή απέρριψε την πρόταση διεξαγωγής συλλαλητηρίου στην Αθήνα
Τα ευρήματα από την έρευνα στο σπίτι του
Συγκλονισμένη η Βιάννος από τον τραγικό θάνατό του
Καταθέτουν ξανά σήμερα οι δύο 22χρονοι
Οι πρώτες πληροφορίες
Ο 24χρονος συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ.
Από τη φερόμενη αιμομικτική σχέση έχει προκύψει ένα μωρό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.