- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τζάνειο: Κρίσιμη η κατάσταση της 62χρονης μετά τη μοιραία μετάγγιση - Αναζητείται ο νοσηλευτής
Η γυναίκα δίνει μάχη για τη ζωή της με πολυοργανική ανεπάρκεια - Τι δηλώνει ο δικηγόρος της οικογένειας
Η 62χρονη στο Τζάνειο παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση μετά τη λάθος μετάγγιση αίματος - Ο υπεύθυνος νοσηλευτής αναζητείται - Η οικογένεια έχει υποβάλει μήνυση.
Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Τζανείου Νοσοκομείου μια 62χρονη γυναίκα, μετά από μια λανθασμένη μετάγγιση αίματος που έλαβε τα ξημερώματα της Τετάρτης.
Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, η 62χρονη, η οποία είχε εισαχθεί στο Τζάνειο Νοσοκομείο για μια μικρή εγκεφαλική αιμορραγία, έλαβε μονάδα αίματος που προοριζόταν για άλλον ασθενή, με αποτέλεσμα να υποστεί πολυοργανική ανεπάρκεια.
Ο γιος της άτυχης γυναίκας, σε δηλώσεις του, ανέφερε ότι η οικογένεια ενημερώθηκε για το λάθος με καθυστέρηση και με ασαφή τρόπο, ενώ η μητέρα του, απόλυτα καλά στην υγεία της πριν τη μετάγγιση, εμφάνισε άμεσα σοβαρά συμπτώματα, όπως σπασμούς και εμετούς, πέφτοντας σε κώμα.
Οι ιατροί ενημέρωσαν την οικογένεια ότι η κατάσταση της 62χρονης είναι εξαιρετικά σοβαρή, με ελάχιστες πιθανότητες επιβίωσης, καθώς έχουν πληγεί ζωτικά όργανα όπως οι πνεύμονες και τα νεφρά, ενώ αντιμετωπίζει σοβαρά αιματολογικά και καρδιολογικά προβλήματα.
Αναφορικά με τον νοσηλευτή που φέρεται να διέπραξε το μοιραίο λάθος, οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι παραμένει άφαντος από τη στιγμή που ενημερώθηκε για τη μήνυση που κατέθεσε εναντίον του η οικογένεια της 62χρονης. Εις βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία για πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης από αμέλεια, ενώ το νοσοκομείο έχει ξεκινήσει Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τη διερεύνηση του περιστατικού.
Τι λέει ο δικηγόρος της οικογένειας
Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας, Θάνο Αλεξόπουλο, η κατάσταση υγείας της 62χρονης είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένη, καθώς παρουσιάζει πολυοργανική ανεπάρκεια σε 5 όργανα της, σε νεφρά, πνεύμονες, εγκέφαλο, με τη καρδιά της ακόμη να υπολειτουργεί.
Ο κ. Αλεξόπουλος είπε πως ακόμα δεν έχουν κάποια ενημέρωση για τον βοηθό νοσηλευτή και περιμένουν προκειμένου να ολοκληρωθεί ο φάκελος. Ωστόσο, το ζητούμενο είναι να γίνει καλά η γυναίκα, όπως είπε ο ίδιος. Επιπλέον ανέφερε ότι η απουσία του βοηθού οδηγεί στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για παραβατική συμπεριφορά.
Σχετικά με το αν στο κάδρο βρίσκεται μόνο ο νοσηλευτής, ο δικηγόρος της οικογένειας της 62χρονης επισήμανε: «Θα ήθελα να σας παρακαλέσω να αποφύγουμε, ακόμα και για τον ίδιο τον νοσηλευτή, ο οποίος με την απουσία του φαίνεται κατά κάποιον τρόπο σαν να αποδέχεται την ενέργεια του να αποφύγουμε την ανθρωποφαγία και την επίθεση εναντίον του, χωρίς να ξέρουμε τα πάντα. Άρα λοιπόν είναι μακριά από μένα κάτι τέτοιο. Δεν έχω ενημερωθεί, θα ενημερωθώ από τον διοικητή του νοσοκομείου και εν συνεχεία αν έχω κάτι καινούριο να σας πω, πολύ ευχαρίστως να σας πω».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Το άνοιγμα δεν ήταν τόσο μικρό όσο μου το είχαν περιγράψει, αλλά είχε ξεπεράσει τα 15 εκατοστά», ανέφερε
Υποβλήθηκε σε χειρουργείο
Σε σοβαρή κατάσταση σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης
Μετά την τρομοκρατική επίθεση στη Θεσσαλονίκη
Πώς τα ενοίκια, η κοινωνική απομόνωση και ο σύγχρονος τρόπος ζωής αλλάζουν τη σχέση μας με την κατοικία
Οκτώ μέλη συνελήφθησαν σε επιχείρηση της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος
Ο άτυχος άνδρας άφησε την τελευταία του πνοή στη ΜΕΘ μετά από σοβαρό τροχαίο στο Μεταξοχώρι
Μετά τον βίαιο ξυλοδαρμό της, δίνει τιτάνιο αγώνα σε κέντρο αποκατάστασης και χρειάζεται στήριξη για να συνεχιστεί η θεραπεία της
Η μητέρα της πολιτεύτριας της ΝΔ νοσηλεύεται στη ΜΕΘ
Δύο άνθρωποι της πρώτης γραμμής εξηγούν γιατί το πρόβλημα δεν λύνεται με περισσότερους «ήρωες», αλλά με πρόληψη, εκπαίδευση και σωστή διαχείριση των δασών
Δέχθηκε επίθεση από συγγενικά της πρόσωπα, καταγγέλλει η μητέρα
Μεταφέρθηκε στο «Παίδων»
Αφέθηκαν ελεύθεροι οι 5 συλληφθέντες
Στη ΜΕΘ η μητέρα της Νέστορα - Εκτεταμένες οι ζημιές
«Η κλίση ήταν εμφανής εδώ και μια εβδομάδα» καταγγέλλουν κάτοικοι
Ένας με ελαφρά εγκαύματα
Προσπαθούσε να σώσει το σπίτι του ο 66χρονος που βρέθηκε νεκρός
Η ανακοίνωση του «Χαμόγελου του Παιδιού»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.