- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η διπλή δολοφονία στη Γλυφάδα ήταν αντίποινα για την εκτέλεση νεαρού Τούρκου μαφιόζου
Τι επιβεβαιώνουν οι τουρκικές αρχές στην ΕΛ.ΑΣ. - Γνώριζε η ΕΥΠ;
Η διπλή δολοφονία στη Γλυφάδα ήταν αντίποινα για την εκτέλεση νεαρού Τούρκου μαφιόζου - Τι επιβεβαιώνουν οι τουρκικές αρχές στην ΕΛ.ΑΣ. - Γνώριζε η ΕΥΠ;
Ανθρωποκυνηγητό βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες για τη σύλληψη των πέντε Τούρκων που φέρονται να είχαν υποστηρικτικό ρόλο στη διπλή δολοφονία που σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας (9.12) στην Άνω Γλυφάδα με θύματα ομοεθνείς τους.
Οι αστυνομικοί έχουν ταυτοποιήσει τα στοιχεία των δραστών, οι οποίοι μαζί με τους δύο συλληφθέντες έστησαν ενέδρα θανάτου στους τρεις ομοεθνείς τους, έξω από διαμέρισμα που νοίκιαζαν στην ήρεμη γειτονιά της οδού Μικράς Ασίας στη Γλυφάδα. Δύο από τα θύματα έχασαν επί τόπου τη ζωή τους, ενώ ένας ακόμη τραυματίστηκε και παραμένει για νοσηλεία στο νοσοκομείο.
Γλυφάδα: Τα αντίποινα για τη φονική ενέδρα στον Πειραιά
Η υπόθεση, σύμφωνα με τα στοιχεία που προσκόμισε η τουρκική αστυνομία στις ελληνικές υπηρεσίες μέσω της INTERPOL επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις των αστυνομικών ως προς τα πέντε άτομα που φέρονται να συμμετείχαν στη φονική ενέδρα. Πρόκειται για μέλη συμμορίας που σχετίζονται με τη φονική επίθεση, η οποία είχε συμβεί πριν από τρεις εβδομάδες, έξω από σούπερ-μάρκετ στον Πειραιά. Το χτύπημα που σημειώθηκε τη Δευτέρα, δηλαδή, ήταν αντίποινα για τη δολοφονία ενός νεαρού Τούρκου μαφιόζου.
Η δράση των μαφιόζικων οργανώσεων της Τουρκίας στη χώρα μας, έχει εκτοξευτεί τους τελευταίους 16 μήνες, με τις ένοπλες συμπλοκές να αυξάνονται κατακόρυφα. Από τύχη, μέχρι σήμερα, δεν έχουν υπάρξει παράπλευρες απώλειες, ωστόσο η τύχη κάποια στιγμή θα …στερέψει, αναφέρουν στελέχη του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που έχουν ζητήσει από την ΕΛ.ΑΣ. αλλά και την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών να ενεργοποιηθεί άμεσα ώστε να μπει ένα φρένο στην ανεξέλεγκτη δράση των εισαγόμενων κακοποιών.
Οι δύο συλληφθέντες, ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν σε ανακριτή κατά τη μεταγωγή τους στον εισαγγελέα Αθηνών. Οι κατηγορούμενοι, εν τέλει αποδέχθηκαν πως συμμετείχαν στο φονικό επεισόδιο αναφέροντας πως πρόκειται για μέλη αντίπαλης συμμορίας τα οποία έπρεπε να «βγάλουν από τη μέση», χωρίς όμως να αναφέρουν σε ποια συμμορία ανήκουν οι ίδιοι. Πρόκειται ξεκάθαρα για συμβόλαιο θανάτου το οποίο εκτελέστηκε σχεδόν επιτυχώς, καθώς δύο από τους τρεις στόχους δεν βρίσκονται πλέον στη ζωή.
Γνώριζε η ΕΥΠ;
Το περίεργο της υπόθεσης είναι πως η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών φέρεται να γνώριζε για τη διαμονή των δολοφόνων στη χώρα μας. Φέρεται να γνώριζε πως είχαν ιστορικό εμπλοκής με μαφιόζικες οργανώσεις της Τουρκίας και παρ’ όλα αυτά, δεν τους είχαν συλλάβει με σκοπό να τους απελάσουν. Πρόκειται για μια τακτική που ακολουθείται και σε άλλες περιπτώσεις κακοποιών, τους οποίους υποτίθεται πως η υπηρεσία έχει υπό διακριτική παρακολούθηση. Όμως, σε αυτή την περίπτωση, οι δράστες κατάφεραν να ξεφύγουν «κάτω από τα ραντάρ» των διωκτικών αρχών και να προχωρήσουν στο μακελειό της Άνω Γλυφάδας. Μέχρι στιγμής, παρά τις εφόδους σε δύο σπίτια στην Αθήνα, τα ίχνη των πέντε καταζητούμενων Τούρκων μαφιόζων, δεν έχουν εντοπιστεί.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς ο νόμος μεταχειρίζεται κατηγορούμενους άνω των 70 ετών
Οι γιατροί έδωσαν μάχη για να τον κρατήσουν στη ζωή αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφεραν
Ο χώρος είχε σκηνοθετηθεί έτσι ώστε να αποπροσανατολίσει τις Αρχές
Είχε κλείσει ακτοπλοιο εισιτήριο για Ανκόνα και ήθελε να κάνει επίθεση στο Στρασβούργο και συγκεκριμένα, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
«Για μένα ήταν ένας ξένος», ανέφερε
Νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού»
Πήρε προθεσμία για να απολογηθεί - Μέχρι αύριο παραμένει κρατούμενος
Το παιδί φέρει κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στο κεφάλι,
Η ανήλικη συνεχίζει να βρίσκεται σε καταστολή
Aύριο το μεσημέρι η απολογία του 89χρονου
Κι όμως κάποτε ήταν... Ήταν η γενιά που κλήθηκε να γεφυρώσει το χάσμα ανάμεσα στην αναλογική και την ψηφιακή εποχή.
Ένα προσωπικό πείραμα αποσύνδεσης, ανάμεσα στον θόρυβο της ψηφιακής καθημερινότητας και την ανάγκη για πιο καθαρό χρόνο και σκέψη
O Σταμάτης Ζαχαρός αποτυπώνει την επικαιρότητα σε αριθμούς
Μια βόλτα στην πόλη χωρίς πεζοδρόμιο, χωρίς χώρο και με πολλή υπομονή
Εξαρθρώθηκε η εγκληματική οργάνωση που «χτυπούσε» από τον Άλιμο έως τη Βάρκιζα
Σαρωτικοί έλεγχοι της Διεύθυνσης Οργανωμένου Εγκλήματος σε κελιά - Τέσσερις δικογραφίες και μια σύλληψη
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
24ωρη απεργία από τους εργαζόμενους
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης έχει διαταχθεί από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.