- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η διπλή δολοφονία στη Γλυφάδα ήταν αντίποινα για την εκτέλεση νεαρού Τούρκου μαφιόζου
Τι επιβεβαιώνουν οι τουρκικές αρχές στην ΕΛ.ΑΣ. - Γνώριζε η ΕΥΠ;
Η διπλή δολοφονία στη Γλυφάδα ήταν αντίποινα για την εκτέλεση νεαρού Τούρκου μαφιόζου - Τι επιβεβαιώνουν οι τουρκικές αρχές στην ΕΛ.ΑΣ. - Γνώριζε η ΕΥΠ;
Ανθρωποκυνηγητό βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες για τη σύλληψη των πέντε Τούρκων που φέρονται να είχαν υποστηρικτικό ρόλο στη διπλή δολοφονία που σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας (9.12) στην Άνω Γλυφάδα με θύματα ομοεθνείς τους.
Οι αστυνομικοί έχουν ταυτοποιήσει τα στοιχεία των δραστών, οι οποίοι μαζί με τους δύο συλληφθέντες έστησαν ενέδρα θανάτου στους τρεις ομοεθνείς τους, έξω από διαμέρισμα που νοίκιαζαν στην ήρεμη γειτονιά της οδού Μικράς Ασίας στη Γλυφάδα. Δύο από τα θύματα έχασαν επί τόπου τη ζωή τους, ενώ ένας ακόμη τραυματίστηκε και παραμένει για νοσηλεία στο νοσοκομείο.
Γλυφάδα: Τα αντίποινα για τη φονική ενέδρα στον Πειραιά
Η υπόθεση, σύμφωνα με τα στοιχεία που προσκόμισε η τουρκική αστυνομία στις ελληνικές υπηρεσίες μέσω της INTERPOL επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις των αστυνομικών ως προς τα πέντε άτομα που φέρονται να συμμετείχαν στη φονική ενέδρα. Πρόκειται για μέλη συμμορίας που σχετίζονται με τη φονική επίθεση, η οποία είχε συμβεί πριν από τρεις εβδομάδες, έξω από σούπερ-μάρκετ στον Πειραιά. Το χτύπημα που σημειώθηκε τη Δευτέρα, δηλαδή, ήταν αντίποινα για τη δολοφονία ενός νεαρού Τούρκου μαφιόζου.
Η δράση των μαφιόζικων οργανώσεων της Τουρκίας στη χώρα μας, έχει εκτοξευτεί τους τελευταίους 16 μήνες, με τις ένοπλες συμπλοκές να αυξάνονται κατακόρυφα. Από τύχη, μέχρι σήμερα, δεν έχουν υπάρξει παράπλευρες απώλειες, ωστόσο η τύχη κάποια στιγμή θα …στερέψει, αναφέρουν στελέχη του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που έχουν ζητήσει από την ΕΛ.ΑΣ. αλλά και την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών να ενεργοποιηθεί άμεσα ώστε να μπει ένα φρένο στην ανεξέλεγκτη δράση των εισαγόμενων κακοποιών.
Οι δύο συλληφθέντες, ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν σε ανακριτή κατά τη μεταγωγή τους στον εισαγγελέα Αθηνών. Οι κατηγορούμενοι, εν τέλει αποδέχθηκαν πως συμμετείχαν στο φονικό επεισόδιο αναφέροντας πως πρόκειται για μέλη αντίπαλης συμμορίας τα οποία έπρεπε να «βγάλουν από τη μέση», χωρίς όμως να αναφέρουν σε ποια συμμορία ανήκουν οι ίδιοι. Πρόκειται ξεκάθαρα για συμβόλαιο θανάτου το οποίο εκτελέστηκε σχεδόν επιτυχώς, καθώς δύο από τους τρεις στόχους δεν βρίσκονται πλέον στη ζωή.
Γνώριζε η ΕΥΠ;
Το περίεργο της υπόθεσης είναι πως η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών φέρεται να γνώριζε για τη διαμονή των δολοφόνων στη χώρα μας. Φέρεται να γνώριζε πως είχαν ιστορικό εμπλοκής με μαφιόζικες οργανώσεις της Τουρκίας και παρ’ όλα αυτά, δεν τους είχαν συλλάβει με σκοπό να τους απελάσουν. Πρόκειται για μια τακτική που ακολουθείται και σε άλλες περιπτώσεις κακοποιών, τους οποίους υποτίθεται πως η υπηρεσία έχει υπό διακριτική παρακολούθηση. Όμως, σε αυτή την περίπτωση, οι δράστες κατάφεραν να ξεφύγουν «κάτω από τα ραντάρ» των διωκτικών αρχών και να προχωρήσουν στο μακελειό της Άνω Γλυφάδας. Μέχρι στιγμής, παρά τις εφόδους σε δύο σπίτια στην Αθήνα, τα ίχνη των πέντε καταζητούμενων Τούρκων μαφιόζων, δεν έχουν εντοπιστεί.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Χώσου πιο βαθιά. Ψάξε καλύτερα. Υπάρχει σίγουρα κι άλλος πάτος κάτω απ’ τον πάτο του πάτου μας. Μάλλον.
Πού θα αναρτηθεί η λίστα με τους τελικούς δικαιούχους
ΑΣΕΠ: Από σήμερα οι αιτήσεις για 2.628 θέσεις ΤΕ σε φορείς του Δημοσίου χωρίς παράβολο συμμετοχής
Η ομοσπονδία περιγράφει μια πραγματικότητα που επιβαρύνει ολοένα και περισσότερο τη λειτουργία των σχολείων
Επιστολή - καταγγελία από γονείς για το περιστατικό
Φέρονται να εμπλέκονται σε εγκληματικές δραστηριότητες
Ξεσπά ο πατέρας του νεκρού
«Ένα από αυτά ανέβηκε και κατέβηκε μέσα σε λίγα λεπτά»
Πόσο είναι το πρόστιμο αν δεν δηλώσεις τον καθαρισμό του οικοπέδου
Ποιοι το παίρνουν ολόκληρο, τι ισχύει με τις εξετάσεις
Ζημιές σε σπίτια και υποδομές
«Όλα τους τα ταξιδιωτικά έγγραφα είναι έτοιμα και επικαιροποιημένα κι όμως βρίσκονται ακόμα εκεί»
Η ταυτότητα του θύματος παραμένει άγνωστη
Αρχικά είχε χειρουργηθεί για σκωληκοειδίτιδα
Συνελήφθησαν και οι γονείς τους για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου
Σήμερα συνεχίστηκε η εξέταση του πρώτου μάρτυρα πραγματογνώμονα
Η πιο σκοτεινή εγκληματική υπόθεση της σύγχρονης Κύπρου
«Δεν είχα σκοπό να ανατιναχθώ» ισχυρίστηκε
«Έχουμε τραυματισμό αστυνομικού και είναι σοβαρός», φώναζε ο επικεφαλής της διμοιρίας του
Η Σοφία Χρηστίδου φέρεται να κατήγγειλε περιστατικά εκφοβισμού που βίωνε από συγκεκριμένους μαθητές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.