- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Φεύγουν και οι τελευταίοι αδειούχοι του Αυγούστου για τα νησιά - 16.000 αναχωρούν από τον Πειραιά
Ιδιαίτερα αυξημένη από το πρωί η κίνηση
Φεύγουν και οι τελευταίοι αδειούχοι του Αυγούστου: Πάνω από 80.000 αναχωρήσεις από τα λιμάνια
Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η έξοδος των τελευταίων εκδρομέων του Αυγούστου, με τα λιμάνια της Αττικής να καταγράφουν αυξημένη κίνηση και τα πλοία να αναχωρούν με υψηλές πληρότητες προς τους δημοφιλείς νησιωτικούς προορισμούς.
Από νωρίς το πρωί, το λιμάνι του Πειραιά έχει γεμίσει με ταξιδιώτες, αποσκευές και οχήματα, καθώς χιλιάδες Έλληνες αλλά και ξένοι επισκέπτες αναχωρούν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που μετέδωσε το OPEN, 24 πλοία αναμένεται να αναχωρήσουν από το λιμάνι του Πειραιά, μεταφέροντας συνολικά 16.240 επιβάτες.
Οι δημοφιλείς επιλογές
Ανάμεσα στους δημοφιλέστερους προορισμούς βρίσκονται για ακόμη μία φορά οι Κυκλάδες.
Στο λιμάνι βρίσκονται ταξιδιώτες κάθε ηλικίας, με αρκετές οικογένειες να αναχωρούν για τις τελευταίες ημέρες των διακοπών του Αυγούστου, ενώ σημαντική είναι και η παρουσία ξένων τουριστών, οι οποίοι επιλέγουν τα ελληνικά νησιά για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.
Η εικόνα που μεταδίδεται από το λιμάνι είναι χαρακτηριστική της αυξημένης ζήτησης που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες του Αυγούστου, με την κίνηση να παραμένει ιδιαίτερα έντονη.
Η κίνηση στα υπόλοιπα λιμάνια της Αττικής
Αυξημένη είναι η κίνηση και στα υπόλοιπα λιμάνια της Αττικής. Από τον Αργοσαρωνικό αναμένεται να πραγματοποιηθούν 54 αναχωρήσεις πλοίων, με περίπου 4.240 επιβάτες να ταξιδεύουν προς τους δημοφιλείς προορισμούς της περιοχής.
Από τη Ραφήνα αναχωρούν 14 πλοία, μεταφέροντας συνολικά 4.913 επιβάτες, ενώ από το Λαύριο αναμένεται να πραγματοποιηθούν 8 αναχωρήσεις, με περίπου 1.334 επιβάτες.
Η εικόνα στα λιμάνια δείχνει ότι η τουριστική κίνηση παραμένει σε υψηλά επίπεδα, με Έλληνες και ξένους ταξιδιώτες να αξιοποιούν τις τελευταίες ημέρες του Αυγούστου για μια απόδραση στα νησιά.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ιδιαίτερα αυξημένη από το πρωί η κίνηση
Έσπευσε σκάφος του Λιμενικού από τη Σκιάθο
Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ
Η ανήλικη αγνοείται από τις 16 Αυγούστου
Εκτιμάται πως είχε βλάβη στον πίσω έλικα μετά από σοβαρό περιστατικό στο οποίο είχε εμπλακεί
Προσφέρει μία δεύτερη ευκαιρία ζωής σε ασθενείς που βρίσκονται σε αναμονή μεταμόσχευσης
Το δέμα που μετέφερε περιείχε μεταξύ άλλων 12 κινητά και 21 κάρτες SIM
O πατέρας προχώρησε σε αρπαγή της το βράδυ της 19ης Αυγούστου
Η κίνηση θα παραμείνει αυξημένη και το Σαββατοκύριακο
Τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη Air Tractor απογειώθηκαν από την Αλεξανδρούπολη και κατευθύνθηκαν προς το νησί
Μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Μύρινας
Η τελευταία πρόγνωση για τον καύσωνα - Δύσκολα τα επόμενα 24ωρα
Επίσης, έχουν κινητοποιηθεί δυο πλωτά μέσα του Λιμενικού Σώματος και ιδιωτικά σκάφη, για μεταφορά ατόμων από την παραλία Θάνος
«Απομακρυνθείτε προς Μύρινα»
Η κατάσταση της υγείας του δημοσιογράφου χαρακτηρίζεται κρίσιμη
Στη μάχη της κατάσβεσης πέντε αεροσκάφη
Στην Ανατολική Αττική τα περισσότερα κρούσματα
Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις
Αυξάνεται η ανησυχία λόγω της αύξησης των κρουσμάτων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.