- CITY GUIDE
- PODCAST
-
20°
Ιός του Δυτικού Νείλου: Στην Ανατολική Αττική τα περισσότερα κρούσματα - Οι πιο επιβαρυμένες περιοχές
Αυξάνεται η ανησυχία λόγω της αύξησης των κρουσμάτων
Ανησυχία για την έξαρση του ιού του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα - Στην Αν. Αττική τα περισσότερα κρούσματα
Ανησυχία προκαλεί η αύξηση των κρουσμάτων του ιού του Δυτικού Νείλου στη χώρα μας, με τις αρμόδιες αρχές να εντείνουν τα μέτρα καταπολέμησης των κουνουπιών.
Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, η Ανατολική Αττική αποτελεί την πλέον επιβαρυμένη περιοχή της χώρας, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ. Για την αντιμετώπιση του προβλήματος πραγματοποιούνται καθημερινά ψεκασμοί στους δήμους της περιοχής, όπου καταγράφεται ο μεγαλύτερος αριθμός σοβαρών περιστατικών με εκδηλώσεις από το κεντρικό νευρικό σύστημα.
Συγκεκριμένα, τα περισσότερα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου έχουν καταγραφεί στον Δήμο Σπάτων-Αρτέμιδος με 14 περιστατικά, στον Δήμο Μαρκοπούλου Μεσογαίας με 11, στον Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης με 9, ενώ ακολουθούν οι Δήμοι Αγίας Παρασκευής με 6 κρούσματα, Παλλήνης και Χαλανδρίου με 5 κρούσματα έκαστος και η Γλυφάδα με 4.
Ακολουθεί ο Δήμος Βέροιας με 3 κρούσματα.
Η φετινή εικόνα εμφανίζεται αισθητά χειρότερη σε σύγκριση με το 2025. Μέχρι τις 19 Αυγούστου 2026 έχουν ήδη καταγραφεί 157 κρούσματα και 13 θάνατοι, όταν σε ολόκληρο το προηγούμενο έτος είχαν δηλωθεί 96 κρούσματα και 9 θάνατοι.
Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC), ο ιός κυκλοφορεί αυτή την περίοδο σε εννέα ευρωπαϊκές χώρες, με την Ελλάδα να βρίσκεται στη δεύτερη θέση σε αριθμό κρουσμάτων μετά την Ιταλία.
Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ για κάθε επιβεβαιωμένο κρούσμα αντιστοιχούν περίπου 140 αδιάγνωστες λοιμώξεις.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι περιβαλλοντικοί όροι
Η ανακοίνωση με την οποία η D&Α Productions «αδειάζει» τους ισχυρισμούς του
Διαβιβάζονται στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας και στην Περιφέρεια
Κινητοποιήθηκαν 35 πυροσβέστες με 8 οχήματα και ένα ελικόπτερο
Στην αναμονή 450.000 συνταξιούχοι - Πότε θα κριθεί η υπόθεση
Σε ποιες περιοχές θα σημειωθούν καταιγίδες
«Είναι θαμμένες στον πυθμένα»
Τα θετικά και τα αρνητικά της πρωτεύουσας
Νέοι κινητήρες, κλιματισμός, CCTV και σύγχρονα συστήματα πληροφόρησης
Οι περισσότεροι κάτοικοι είναι άνω των 70 ετών
Εντοπίστηκε στο Πέραμα και θα οδηγηθεί σε σωφρονιστικό κατάστημα
Τέσσερα παιδιά στο νοσοκομείο
Η κατάθεση του πατέρα και της μητέρας του Τάσου Κουτσόπουλου
Πώς τους έπιασαν οι αστυνομικοί
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.