- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στις 27 Αυγούστου ανοίγει ο σταθμός Καλαμαριάς στο Μετρό Θεσσαλονίκης
Η επέκταση περιλαμβάνει πέντε νέους σταθμούς
Χρίστος Δήμας: «27 Αυγούστου το Μετρό φτάνει στην Καλαμαριά»
Στις 27 Αυγούστου «το Μετρό Θεσσαλονίκης φτάνει στην Καλαμαριά», με την αντίστροφη μέτρηση για την παράδοση των πέντε νέων σταθμών να έχει πλέον ξεκινήσει.
Οι δοκιμαστικές διαδρομές των συρμών βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ενώ πραγματοποιούνται οι τελευταίοι έλεγχοι και οι απαραίτητες δοκιμές πριν από την έναρξη λειτουργίας της επέκτασης.
Σε ανάρτησή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρίστος Δήμας και ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Ταχιάος, επισημαίνουν ότι η διαδικασία βρίσκεται πλέον στην τελική της φάση.
Η επέκταση προς την Καλαμαριά περιλαμβάνει τους πέντε νέους σταθμούς Νομαρχία, Καλαμαριά, Αρετσού, Νέα Κρήνη και Μίκρα, σε μήκος περίπου 4,8 χιλιομέτρων. Με την έναρξη της εμπορικής λειτουργίας της, το δίκτυο του Μετρό Θεσσαλονίκης θα διαθέτει συνολικά 18 σταθμούς, δημιουργώντας έναν νέο βασικό άξονα μετακίνησης για την ανατολική πλευρά του πολεοδομικού συγκροτήματος.
Η 27η Αυγούστου αποτελεί πλέον την ημερομηνία-ορόσημο για το έργο, καθώς η Θεσσαλονίκη ετοιμάζεται να αποκτήσει το πρώτο μεγάλο νέο τμήμα του δικτύου της μετά την έναρξη λειτουργίας της βασικής γραμμής.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Διερευνώνται τα αίτια της φωτιάς
Η σημαία στην Ακαδημία Αθηνών θα κυματίζει μεσίστια για τις επόμενες 3 ημέρες
Στο σημείο επιχειρούν 28 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων, 5 οχήματα και 2 ελικόπτερα
Η επέκταση περιλαμβάνει πέντε νέους σταθμούς
Δύο είναι τα πιθανά αίτια της πτώσης του ελικοπτέρου, που ερευνούν οι αρχές
«Κάνε τον πόνο σύντροφο», γράφει ο δημοφιλής ηθοποιός
Η πρόγνωση του μετεωρόλογου
Μεσίστια για τρεις ημέρες η σημαία του Μεγάρου της
Στο σημείο επιχειρούν 22 πυροσβέστες, μία ομάδα πεζοπόρου, 6 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο
Έχουν εντοπιστεί ενδείξεις πιθανής δυσλειτουργίας
Το αντίο της Μαρέβας Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη
Ευκαιρία για αγορές σε χαμηλότερες τιμές
Το όχημα κατέληξε στο χωράφι
Ο κοινωνιολόγος, πανεπιστημιακός και πολιτικός έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών
Μάχη να μην επεκταθεί η πυρκαγιά σε άλλα κτίρια
Καθώς και 50 αναψυκτικά και 21 μπουκάλια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.