Ελλαδα

Ανατολική Μάνη: «Πρωτοφανές» το φαινόμενο - Αυτοκίνητα κατέληξαν στη θάλασσα

Σε ποιους οικισμούς καταγράφονται οι περισσότερες καταστροφές

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πλημμύρες στην Ανατολική Μάνη έστειλαν αυτοκίνητα στη θάλασσα
Πλημμύρες στην Ανατολική Μάνη έστειλαν αυτοκίνητα στη θάλασσα © YouTube screenshot

Σοβαρές ζημιές στην Ανατολική Μάνη από τις πλημμύρες που προκάλεσαν οι έντονες βροχοπτώσεις

«Πρωτοφανές» χαρακτήρισε το καλοκαιρινό μπουρίνι που σάρωσε την Ανατολική Μάνη ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Γιώργος Εξαρχάκος. Η κακοκαιρία χτύπησε ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου.

Την ώρα που οι εικόνες από τις πλημμύρες στην Ανατολική Μάνη δεν σταματούν να κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, ο Γιώργος Εξαρχάκος μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ δήλωσε: «Είναι μια κατάσταση πρωτόγνωρη για την περιοχή μας».

Και εξήγησε: «Έχουν πληγεί οι κοινότητες Νύμφη, Εξωνύμφη Κοκκάλα και Λάγια. Υπάρχουν αναφορές για σημαντικές ζημιές σε σπίτια και κυρίως στο οδικό δίκτυο, όπου σε συγκεκριμένες περιοχές έχει υποστεί καταστροφή. Ευτυχώς δεν κινδύνευσαν άνθρωποι».

Αυτοκίνητα στην Ανατολική Μάνη κατέληξαν στη θάλασσα

Ζημιές έχουν προκληθεί επίσης σε Οίτυλο, Καραβοστάσι και Αλύπα, όπου εντοπίζονται τα περισσότερα προβλήματα που προκλήθηκαν από την καταρρακτώδη βροχή στη Ανατολική Μάνη, σύμφωνα με την αναπληρώτρια Δήμαρχο Γεωργία Λυροφώνη.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «αυτοκίνητα έχουν παρασυρθεί στη θάλασσα, ενώ έχουν σημειωθεί σημαντικές ζημιές στο οδικό δίκτυο, τόσο στο οδόστρωμα όσο και σε γέφυρες».

Η κ. Λυροφώνη σημείωσε επίσης ότι «αρκετά άτομα έχουν ζητήσει την απομάκρυνση τους από τις πληγείσες περιοχές και έχει οργανωθεί η φιλοξενία τους στο κλειστό γυμναστήριο της Αρεόπολης».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY