Ελλαδα

Λιμανάκια Βουλιαγμένης: Σήμερα η ανάσυρση της σορού του δύτη από το «Πηγάδι του Διαβόλου»

Η μάχη των δυτών με τα ισχυρά ρεύματα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δύτης στα Λιμανάκια Βουλιαγμένης
Δύτης στα Λιμανάκια Βουλιαγμένης © EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ο 34χρονος έμπειρος δύτης εγκλωβίστηκε στο «Πηγάδι του Διαβόλου» στα Λιμανάκια Βουλιαγμένης, με τη σορό του να εντοπίζεται σε βάθος 30 μέτρων

Για σήμερα έχει προγραμματιστεί η ιδιαίτερα απαιτητική επιχείρηση για την ανάσυρση της σορού του 34χρονου δύτη από το λεγόμενο «Πηγάδι του Διαβόλου», στα Λιμανάκια Βουλιαγμένης.

Την αποστολή έχει αναλάβει εξειδικευμένη ομάδα πέντε σπηλαιοδυτών, οι οποίοι έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για αυτήν την πολύ επικίνδυνη αποστολή στα Λιμανάκια Βουλιαγμένης.

Στο σημείο κατάδυσης έχουν ήδη εγκατασταθεί ειδικές βάσεις και μεταλλικές κατασκευές, στις οποίες θα τοποθετηθούν ειδικά σχοινιά, καθώς τα ρεύματα στην περιοχή είναι πολύ ισχυρά.

Τα σχοινιά αυτά θα διευκολύνουν τόσο την ασφαλή κίνηση των δυτών μέσα στο επικίνδυνο σπήλαιο, όσο και τη διαδικασία μεταφοράς της σορού του 34χρονου δύτη, καθώς τα υποθαλάσσια ρεύματα -ιδιαίτερα στο οριζόντιο τμήμα- είναι πολύ ισχυρά και επικίνδυνα, ακόμη και για έμπειρους δύτες.

Η σορός του 34χρονου εντοπίστηκε σε βάθος 30 μέτρων τέσσερις ημέρες μετά την κατάδυση του έμπειρου δύτη στο «Πηγάδι του Διαβόλου», στα Λιμανάκια Βουλιαγμένης.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY