- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σφοδρή καταιγίδα στην Αττική – βροχή και άνεμοι έως 9 μποφόρ
Απότομο ξέσπασμα στην Αττική – δύο φάσεις κακοκαιρίας
Ξεκίνησαν οι ισχυρές καταιγίδες στην Αττική, άνεμοι έως 9 μποφόρ και κόκκινος συναγερμός σε μεγάλες περιοχές της χώρας
Λίγα λεπτά μετά τις 11 ξέσπασε αιφνιδιαστικά καταιγίδα στο λεκανοπέδιο, με έντονη βροχόπτωση και πολύ ισχυρούς ανέμους. Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο δελτίο της Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, η κακοκαιρία στην Αττική εκδηλώνεται σε δύο φάσεις: η πρώτη ξεκίνησε από τις 06:00 και ολοκληρώνεται σταδιακά, ενώ δεύτερο ισχυρό κύμα αναμένεται το απόγευμα και το βράδυ.
Ήδη καταγράφονται πάνω από 3,6 χιλιοστά βροχής ανά ώρα σε περιοχές όπως Αγία Παρασκευή, Μαρούσι και Μαλακάσα, ενώ στα Βίλια και τον Ωρωπό ξεπεράστηκαν τα 20 χιλιοστά. Οι άνεμοι ενισχύονται πρόσκαιρα έως 8–9 μποφόρ, με πιθανότητα καταιγίδων και τοπικών χαλαζοπτώσεων.
«Κόκκινος συναγερμός» σε Περιφέρειες – ενεργοποίηση σχεδίων για καταιγίδες και ανέμους
Σε κατάσταση κινητοποίησης (red code) τέθηκαν η Περιφέρεια Πελοποννήσου, η Περιφέρεια Θεσσαλίας (με τις Σποράδες), οι Π.Ε. Αχαΐας και Ηλείας, καθώς και οι Π.Ε. Πιερίας, Ημαθίας και Χαλκιδικής. Αργά το βράδυ του Σαββάτου προστέθηκε και η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συγκαλεί Τοπικά και Περιφερειακά Συντονιστικά Όργανα, με Δήμους και Περιφέρειες σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα. Οι πολίτες καλούνται να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, ιδίως σε περιοχές με ιστορικό πλημμυρών ή κατολισθήσεων, και να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες αυτοπροστασίας.

Πού αναμένονται τα ισχυρότερα φαινόμενα σήμερα
Ιδιαίτερα ισχυρές βροχές και καταιγίδες εκδηλώνονται στην Πελοπόννησο, τη Θεσσαλία (κυρίως Λάρισα–Μαγνησία και Σποράδες) και στην κεντρική Μακεδονία (Πιερία, Ημαθία, Χαλκιδική). Σημαντικά φαινόμενα καταγράφονται επίσης σε Κρήτη, Ιόνιο (Λευκάδα, Κεφαλονιά, Ιθάκη, Ζάκυνθο), Ήπειρο, δυτική και ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και Εύβοια.
Χιονοπτώσεις σημειώνονται στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και από το απόγευμα τοπικά σε ανατολική Μακεδονία και Θράκη με χαμηλότερο υψόμετρο. Η θερμοκρασία υποχωρεί στα κεντρικά και βόρεια, με μέγιστες έως 10°C σε Μακεδονία–Θράκη και έως 12°C στη Θεσσαλία.
Πρόγνωση ανά πόλη και για τις επόμενες ώρες
Στην Αττική προβλέπονται κατά τόπους ισχυρές βροχές έως το απόγευμα, άνεμοι ΝΑ 5–6 μποφόρ που στρέφονται δυτικοί και το βράδυ βόρειοι 4–5 μποφόρ, με θερμοκρασία 11–17°C. Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες έως αργά το απόγευμα, χιόνια στα γύρω ορεινά και θερμοκρασίες 5–9°C.
Από τις πρώτες ώρες της Δευτέρας τα φαινόμενα θα περιοριστούν σε Θράκη, ανατολικό Αιγαίο και Κρήτη, με σταδιακή εξασθένηση των ανέμων. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε κανονικά για την εποχή επίπεδα, με παγετό πρωί και βράδυ στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι Αρχές διερευνούν τα κίνητρα του
Η ανακοίνωση από το Χαμόγελο του Παιδιού
Kάτοικοι καταγγέλλουν ότι μεγάλες εκτάσεις παραμένουν ακαθάριστες εν μέσω αντιπυρικής περιόδου
Στο σημείο επιχειρεί ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής
Θα δοθεί στους γονείς του την Παρασκευή
Ο πατέρας των δίδυμων κοριτσιών σχολιάζει την παραίτηση Κοκοτσάκη από το κόμμα Καρυστιανού
Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο
Τι καταγγέλλει ο ιδιοκτήτης της κατοικίας
Συγκίνηση στη δημοτική αρχή Ηρακλείου κατά την επανατοποθέτηση του μνημείου του «Αρχάγγελου της Κρήτης»
Άμεση κινητοποίηση σε έδαφος και αέρα από την Πυροσβεστική
Δύο τραυματίες, ο ένας νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση
Δυσχέρεια στην κυκλοφορία των οχημάτων
Τι αφορούν τα δύο νέα αιτήματα
Οι τρεις φάσεις του εθίμου και ο συμβολισμός
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.