- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Νικολόπουλος «αποκάλυψε» επιστολή στον Πούτιν για να δείξουν οι δορυφόροι του αν υπήρχε ξυλόλιο στα Τέμπη
Με στόχο να αποδειχθεί τι φορτώθηκε στα βαγόνια πριν τη σύγκρουση
Ο Νικολόπουλος «αποκάλυψε» επιστολή στον... Πούτιν για να δείξουν οι δορυφόροι του αν υπήρχε ξυλόλιο στα Τέμπη
Για την ύπαρξη επιστολής που, όπως υποστήριξε, έχει «αποσταλεί προς τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν», με αίτημα τη διερεύνηση μέσω ρωσικών δορυφόρων του τι, πότε και εάν φορτώθηκε στις αμαξοστοιχίες των Τεμπών πριν από τη φονική σύγκρουση, μίλησε ο Νίκος Νικολόπουλος.
Μιλώντας σε εκπομπή του militaire.gr με τον Πάρι Καρβουνόπουλο, ο πρώην υπουργός ανέφερε ότι η πρωτοβουλία δεν προέρχεται από πολιτικό πρόσωπο, αλλά από ομάδα δικηγόρων στην Ελλάδα, οι οποίοι –όπως είπε– έχουν κινηθεί νομικά, αποστέλλοντας σχετικό αίτημα στη ρωσική πλευρά.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε, το αίτημα αφορά την παροχή δορυφορικού υλικού που θα μπορούσε να δείξει εάν υπήρξε φόρτωση υλικών σε συγκεκριμένες αμαξοστοιχίες την ημέρα της τραγωδίας των Τεμπών. Ο Νίκος Νικολόπουλος υποστήριξε ότι το αίτημα δεν είναι «ένα απλό γράμμα», αλλά εντάσσεται σε μια ευρύτερη προσπάθεια αναζήτησης αποδεικτικών στοιχείων.
Όπως είπε χαρακτηριστικά, μέσω τέτοιου οπτικού υλικού θα μπορούσε, κατά την άποψή του, να αποτυπωθεί με ακρίβεια η δραστηριότητα σε συγκεκριμένο χρόνο και χώρο, αντίστοιχα με τη χρήση καμερών ασφαλείας σε ποινικές έρευνες. Υποστήριξε μάλιστα ότι, εφόσον τέτοιο υλικό κατατεθεί σε δικαστικό επίπεδο, θα μπορούσε να έχει καθοριστική σημασία για την εξέλιξη της υπόθεσης.
Ο Νίκος Νικολόπουλος έκανε λόγο για ενδεχόμενες «εξελίξεις» γύρω από την υπόθεση, χωρίς να παραθέσει περαιτέρω στοιχεία ή χρονοδιάγραμμα, ενώ αναφέρθηκε και στον ανταποκριτή στη Μόσχα Θανάση Αυγερινό, σημειώνοντας ότι ενδεχομένως να υπάρξει δημοσιογραφική διερεύνηση του θέματος από ρωσικής πλευράς.
Δείτε την συνέντευξή του και το εν λόγω απόσπασμα στο 15:10:
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το φαινόμενο «concert quake» και το απίστευτο vibe της θρυλικής μπάντας
Σχεδόν αίθριος καιρός, με τοπικές βροχές και πιθανές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά
Ισχυρή έκρηξη τα ξημερώματα στα Οινόφυτα, με έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό των δραστών
Τραγικό δυστύχημα στο Μαστιχάρι Κω- Ο 61χρονος εγκλωβίστηκε κάτω από το τρακτέρ του
Το drone έφερε 100 κιλά εκρηκτικών και εξετάζεται από ειδικά κλιμάκια στην Αθήνα
Στοχευμένη επιχείρηση στον Λόφο Στρέφη αποκάλυψε συμμορία με ορμητήριο διαμέρισμα
Έκτακτα μέτρα στο ΟΑΚΑ - Παράταση δρομολογίων σε ΗΣΑΠ, Μετρό και Τραμ για τη συναυλία
Τι αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες για το συμβάν
Από λασποβροχές... μίνι καλοκαίρι τα επόμενα 24ωρα
Ποιες τσάντες «κόβονται» στην είσοδο
Στο πλαίσιο του ποδηλατικού γύρου «ΔΕΗ Tour of Hellas 2026»
Τα τελευταία χρόνια εμφανίζεται τέτοια εποχή στην παραλία
Η «ακτινογραφία» της στεγαστικής κρίσης
«Όσο οι πολιτικοί θα μετράνε ψήφους...»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.