- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Ναυάγιο με τέσσερις νεκρούς μετανάστες στα ανοιχτά της Λέσβου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Ναυάγιο με τέσσερις νεκρούς μετανάστες στα ανοιχτά της Λέσβου - Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το πρωί της Τρίτης, όταν σκάφος που μετέφερε πρόσφυγες και μετανάστες βυθίστηκε στη θαλάσσια περιοχή νότια της Λέσβου, κοντά στο Τάρτι και τα Τσίλια.
Το δυστύχημα σημειώθηκε γύρω στις 10:00, υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, προκαλώντας άμεση κινητοποίηση των αρχών. Στο σημείο έσπευσαν πλωτά μέσα του Λιμενικού Σώματος και δυνάμεις διάσωσης, οι οποίες εντόπισαν τις σορούς τεσσάρων ανθρώπων και κατάφεραν να διασώσουν 34 επιβαίνοντες, τους οποίους μετέφεραν με ασφάλεια στην ξηρά για παροχή πρώτων βοηθειών.
Η επιχείρηση διάσωσης διεξήχθη κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες καιρικές συνθήκες, καθώς στην περιοχή επικρατούσαν ισχυροί άνεμοι και τα κύματα δυσχέραιναν τις προσπάθειες των διασωστών. Οι έρευνες του Λιμενικού συνεχίζονται σε ακτίνα αρκετών ναυτικών μιλίων, καθώς δεν έχει ακόμη αποκλειστεί το ενδεχόμενο να επέβαιναν περισσότερα άτομα στο σκάφος. Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για υπερφόρτωση του πλεούμενου, ενώ οι επιζώντες αναμένεται να δώσουν καταθέσεις προκειμένου να ρίξουν φως στις συνθήκες του ναυαγίου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Προειδοποίηση για έντονα καιρικά φαινόμενα
Το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας
Η εξήγηση Κολυδά για τη λειτουργία των φρεατίων εν μέσω βροχοπτώσεων
Έντονα φαινόμενα σε Αττική και Θεσσαλονίκη
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Η Δυτική Αττική πλήττεται από πολύ ισχυρές βροχοπτώσεις
Σε επιφυλακή παραμένουν οι Αρχές
Συνεχίζονται οι βροχοπτώσεις
Συνίσταται στους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις
Συνεχίζονται τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο
Ενώ η κακοκαιρία δεν έχει ολοκληρώσει το πέρασμα της
Έντονα φαινόμενα σε Αττική και Θεσσαλονίκη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.