- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μαρουσάκης για κακοκαιρία Barbara: Μέχρι πότε θα έχουμε καταιγίδες και κρύο
Πότε φτιάχνει ο καιρός
Μαρουσάκης για κακοκαιρία Barbara: Μέχρι πότε θα έχουμε καταιγίδες και κρύο
Άστατος είναι και σήμερα ο καιρός λόγω της κακοκαιρίας Barbara, με βροχές και καταιγίδες να επηρεάζουν τις περισσότερες περιοχές της χώρας. Η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 24 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από 4 έως 7 μποφόρ.
Οπως αναφέρει ο μετεωρολόγος του Open, Κλέαρχος Μαρουσάκης, ο καιρός θα παραμείνει άστατος με έμφαση τις περιοχές που βλέπουν προς το Αιγαίο και νότιο και νοτιοανατολικό Αιγαίο, όπου εκεί περιμένουμε τις επόμενες ώρες την προέλαση της κακοκαιρίας με έντονες καταιγίδες.
. Η αστάθεια θα είναι αρκετά έντονη κυρίως προς τα ανατολικά, κεντρικά, βόρεια και νότια τμήματα της χώρας μας. Προσοχή πρέπει να δείξουμε κυρίως σε περιοχές γύρω και μέσα στο Αιγαίο (Κάρπαθο, ανατολικά τμήματα Κρήτη, Ρόδο, Καστελόριζο), όπου εκεί οι καταιγίδες είναι σε θέση να δημιουργήσουν κάποια φαινόμενα.
Οι άνεμοι στρέφονται σε βορειοδυτικούς και έτσι ενισχύονται κοντά στα επίπεδα θυέλλης, ιδιαίτερα σε περιοχές του Ιονίου Πελάγους.
Στη βόρεια Ελλάδα κάνει κρύο νωρίς το πρωί ενώ ο υδράργυρος αργά το μεσημέρι στα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 17 βαθμούς Κελσίου. Λίγο πιο νοτια, στην νοτιοανατολική χώρα η θερμοκρασία θα προσεγγίσει τους 20 με 23 βαθμούς Κελσίου.
Στην Αττική, περιμένουμε λίγες συννεφιές και δεν αποκλείεται κοντά στο μεσημέρι με το απόγευμα να δούμε και κάποιες μπόρες. Θα έχουμε αρκετά διαστήματα ηλιοφάνειας. Η θερμοκρασία θα φθάσει έως και 20 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη, θα έχουμε κάποιες βροχές σε θαλάσσιες και παραθαλάσσιες εκτάσεις. Ενισχύεται σημαντικά ο άνεμος και μέχρι το μεσημέρι ενδέχεται στο Θερμαϊκό να προσεγγίζει τα επίπεδα θυέλλης. Ψυχρούλα στο κέντρο της πόλης καθώς ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει τους 15 βαθμούς Κελσίου.
Ο καιρός τις επόμενες ημέρες
Από αύριο αρχίζει και μας αποχαιρετάει αυτό το κύμα κακοκαιρίας. Θα παραμείνει μία αστάθεια μέσα στο Αιγαίο όπου εκεί θα δούμε μπόρες ή και πρόσκαιρες καταιγίδες αλλά στις περισσότερες περιοχές μπορούμε να πούμε οτι ο καιρός θα έχει βελτιωθεί.
Θα μας μείνει όμως το κρύο νωρίς το πρωί στον ηπειρωτικό κορμό, ενώ από Πέμπτη και στη συνέχεια θα μιλάμε για μία βελτίωση των καιρικών συνθηκών, η οποία θα συνοδευτεί ακόμα και από άνοδο της θερμοκρασίας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο σημείο υπάρχει η επιγραφή, «Πέρα από το σημείο αυτό, δεν υπάρχει τίποτα να δεις που να αξίζει περισσότερο από τη ζωή»
«Την έπιασαν για να την δείξουν στους γονείς τους» - Η εξουδετέρωση της οβίδας αναμένεται να πραγματοποιηθεί το πρωί της Πέμπτης
Αναστάτωση στο Άγιο Όρος - Εξετάζονται οι μονές για ζημιές
Το επίκεντρο και το εστιακό βάθος
Μια οβίδα βρέθηκε σε ανεγειρόμενη οικοδομή
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
Πώς ενισχύουν την αποτρεπτική ισχύ της χώρας μας
«Νιώθω μεγάλη τιμή» δήλωσε η κ. Σοφία
Στα γαλανόλευκα οι δρόμοι της πρωτεύουσας
Συμμετείχαν στη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση
Aφιερωμένο στην εθνική μας επέτειο
Παρά το κρύο άνθρωποι κάθε ηλικίας βρίσκονται στους δρόμους κρατώντας ελληνικές σημαίες
Ο καιρός μέχρι τις αρχές Απριλίου
Ένα από τα πιο πολύτιμα κειμήλια της Επανάστασης του 1821
Για λόγους ασφάλειας των μαθητών
Αναλυτικά το ωράριό τους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.