- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κακοκαιρία προ των πυλών: Ποιες περιοχές θα βρεθούν στο επίκεντρο
Ο καιρός αναμένεται να γίνει βροχερός τις προσεχείς ημέρες, με ιδιαίτερα έντονα φαινόμενα από το βράδυ της Πέμπτης 16 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου Σάκη Αρναούτογλου, η κακοκαιρία θα ξεκινήσει από τη βορειοδυτική Πελοπόννησο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Θεσσαλία και θα διατηρηθεί έντονη μέχρι το βράδυ της Παρασκευής. Αντίθετα, η υπόλοιπη χώρα δεν φαίνεται να επηρεαστεί σημαντικά από τις βροχές.
Στην ίδια γραμμή κινείται και η ανάλυση του μετεωρολόγου Γιώργου Τσατραφύλλια, ο οποίος σε ανάρτησή του στο Facebook χαρακτηρίζει την επικείμενη κακοκαιρία ως «φθινόπωρο απ’ τα παλιά». Συγκεκριμένα, επισημαίνει πως από τα ξημερώματα της Παρασκευής μια καλά οργανωμένη κακοκαιρία, που θα επηρεάσει πρώτα την Ιταλία, θα επεκταθεί στη δυτική Ελλάδα, φέρνοντας βροχές και θυελλώδεις νοτιάδες.
"Ζούμε ένα Φθινόπωρο από τα παλιά..." Καλημέρα και καλή εβδομάδα! ✅Με σκόρπια ψιλόβροχα ( εκτός από τα νησιά του Αιγαίο...
Posted by Γιώργος Τσατραφύλλιας on Monday, October 13, 2025
Η Αττική δεν αναμένεται να επηρεαστεί από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.
Η εξέλιξη του καιρού
O καιρός σήμερα - Η πρόγνωση της ΕΜΥ
Στο νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο και τη δυτική Κρήτη νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρώτες πρωινές ώρες στην ανατολική και νότια Πελοπόννησο πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
Στην υπόλοιπη χώρα σχεδόν αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και στα δυτικά θα σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες.
Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και στα πελάγη θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα νοτιοανατολικά έως 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 23 με 24 βαθμούς και στα Δωδεκάνησα τους 25 βαθμούς Κελσίου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ομολόγησε και οδηγείται στον εισαγγελέα
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Αναλυτικά οι ημερομηνίες ανά Ασφαλιστικό Ταμείο
Η πρόγνωση του καιρού για όλη τη χώρα
Αναλυτικά τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
593 πολίτες απεγκλωβίστηκαν διά θαλάσσης
Τι δείχνουν οι δορυφορικές εικόνες του συστήματος Copernicus
Τεράστιο σύννεφο καπνού έχει καλύψει την περιοχή
«Δυστυχώς δεν τα καθαρίζουν όλοι όπως θα έπρεπε»
Σε επιφυλακή οι πυροσβέστες συνεχίζουν να σβήνουν ενεργές εστίες
Δεν υπάρχει πλέον ενεργό μέτωπο - Σε επιφυλακή για τις αναζωπυρώσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.