- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μαρουσάκης: Κακοκαιρία από το Σάββατο - Πού θα «χτυπήσουν» πρώτα βροχές και καταιγίδες
Ποιο θα είναι το σκηνικό του καιρού την επόμενη εβδομάδα
Προ των πυλών κακοκαιρία από την Ιταλία
Η πρώτη κακοκαιρία του Φθινοπώρου βρίσκεται προ των πυλών. Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποιεί για ραγδαία αλλαγή του καιρού που θα φέρει βροχές και καταιγίδες από την Ιταλία. Ιδιαίτερη προσοχή, επισημαίνει, θα πρέπει να δείξουν όσοι βρίσκονται στη Βόρεια Ελλάδα.
«Το βαρομετρικό χαμηλό στην περιοχή της Ιταλίας θα στροβιλίζεται για αρκετές ημέρες σε εκείνη την περιοχή και θα δίνει συνεχώς κύματα βροχών και καταιγίδων, τα οποία θα είναι πιο έντονα για τη δυτική Ελλάδα», είπε ο μετεωρολόγος του OPEN για την κακοκαιρία.
«Από σήμερα το απόγευμα ενισχύονται οι βοριάδες. Την Παρασκευή αναμένουμε περισσότερες βροχές κυρίως για τα ανατολικά ηπειρωτικά. Από το Σάββατο το απόγευμα ξεκινά η κακοκαιρία από τη δυτική Ελλάδα. Την Κυριακή η χώρα χωρίζεται στην ουσία σε δύο τμήματα, με επικίνδυνα φαινόμενα από την οροσειρά της Πίνδου και πιο δυτικά, κάπως πιο ήπιες οι βροχές ανατολικότερα. Οι βοριάδες θα υποχωρήσουν μέσα στην Κυριακή, θα κάνει όμως κρύο για τη Βόρεια Ελλάδα. Η νέα εβδομάδα θα έχει κύματα βροχών και καταιγίδων. Μικρή υποχώρηση από τη Δευτέρα και επανέρχεται από την Τρίτη. Θέλει πολύ προσοχή η Βόρεια Ελλάδα», ανέφερε ο κ. Μαρουσάκης.
Ο καιρός σήμερα
Αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις και θερμοκρασία μέχρι 33 βαθμούς. Άνεμοι μέχρι 5 μποφόρ στα πελάγη. Πιο αναλυτικά, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με νεφώσεις οι οποίες θα πυκνώσουν το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά και την Κρήτη και υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν λίγες βροχές στα ορεινά ηπειρωτικά και στα νότια τμήματα των Χανίων. Η ορατότητα τις βραδινές και πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 31 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 11 έως 28 βαθμούς), στην Ήπειρο από 14 έως 29 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 14 έως 33 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 17 έως 28 βαθμούς, στη Στερεά και την Πελοπόννησο από 17 έως 31 βαθμούς, στα νησιά του Αιγαίου από 16 έως 27 βαθμούς (στη Ρόδο από 22 έως 28 βαθμούς) και στην Κρήτη από 13 έως 29 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές και στα ανατολικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 3 με 5 μποφόρ.
Στην Αττική προβλέπεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί και πρόσκαιρα το μεσημέρι και το απόγευμα νότιοι 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 30 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 29 βαθμούς.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο 89χρονος περιέγραφε χρόνια ταλαιπωρίας με το ΙΚΑ και προειδοποιούσε για εκδικητική ενέργεια
Δεμένα θα είναι τα πλοία στα λιμάνια
«Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας»
Κατηγορείται για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο - Το παιδί απομακρύνθηκε με εισαγγελική εντολή
«Χρειάζεται μεγάλη προσοχή στις εκτιμήσεις μας» ανέφερε ο σεισμολόγος
«Από Δευτέρα επιστροφή στην Άνοιξη», δήλωσε ο μετεωρολόγος
Τι πρέπει να κάνουν οι επιβάτες που έχουν εκδώσει εισιτήρια
Ιατρικό ανακοινωθέν Ερυθρού Σταυρού - Χωρίς σοβαρά ευρήματα οι τραυματισμοί των πέντε ασθενών
Ένταση μετά το μακελειό Νοεμβρίου - Καταγγελία για απειλές σε 9χρονο παιδί από τη χήρα θύματος
Μέσα στο όχημα βρισκόταν μια γυναίκα με το παιδί της
Καθηγήτρια φέρεται να πρόβαλλε θρίλερ σε μαθητές, προκαλώντας τους φόβο και αντίδραση των γονέων
Η πιθανή μεταφορά της αργίας δημιουργεί ιδανικές συνθήκες για πέντε συνεχόμενες ημέρες ανάπαυσης
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Οδηγήθηκε νωρίτερα ενώπιον του ανακριτή του Ναυτοδικείου Πειραιά
Ποια δρομολόγια θα υποκατασταθούν από λεωφορεία την Πέμπτη 30/4
Τι αναφέρουν πηγές της ΕΛ.ΑΣ
Τι θα γίνει με τον καιρό στην Ελλάδα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.